Εργοστάσια στο διάστημα

Το project του Τζεφ Μπέζος για βαριά βιομηχανία (και ηλιακά πάνελ που θα τροφοδοτούν με ενέργεια τη Γη) έξω από τον πλανήτη μας

Το Διάστημα όχι ως καταφύγιο της ανθρωπότητας για την καταστροφή που θα συντελεστεί στη Γη, αλλά ως μέσο για την αποτροπή της καταστροφής αυτής, οραματίζεται ο Τζεφ Μπέζος.

«Πηγαίνεις στο Διάστημα για να σώσεις τη Γη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της εταιρίας Amazon.com, μιλώντας στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου Code στη νότια Καλιφόρνια. Πιστεύει ότι πρέπει να χτιστούν τεράστια εργοστάσια στο Διάστημα, όπου θα μεταφερθεί όλη η βαριά βιομηχανία, αλλά και ηλιακά πάνελ, για να τροφοδοτούν με ενέργεια τη Γη, η οποία «είναι ο καλύτερος πλανήτης», όπως σημείωσε.

«Πρέπει να την προστατεύσουμε και ο τρόπος που θα το κάνουμε είναι πηγαίνοντας στο Διάστημα. Η ενέργεια είναι περιορισμένη εδώ. Σε μερικές εκατονταετίες, όλη η βαριά βιομηχανία μας θα μεταφερθεί εκτός πλανήτη. Στη Γη θα υπάρχουν μόνο οικιστικές και ελαφριές βιομηχανικές ζώνες» εξήγησε, παίρνοντας αποστάσεις από τις σχετικές θέσεις του επίσης δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ, ο οποίος συμμετέχει στην κούρσα του Διαστήματος υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για τη διάσωση της ανθρωπότητας. «Δεν θα πρέπει να παράγουμε βαριά ενέργεια στη Γη. Μπορούμε να φτιάξουμε γιγαντιαία εργοστάσια στο Διάστημα» λέει ο Μπέζος, που συμμετέχει στις προσπάθειες μεταφοράς της ανθρώπινης δραστηριότητας εκτός Γης με την εταιρία Blue Origin, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία χαμηλού κόστους επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων.

Πιο εύκολα

Θέλοντας να δείξει την πρακτικότητα του project του, εξηγεί ότι η ηλιακή ενέργεια είναι πιο εύκολο να παράγεται από μονάδες στο Διάστημα, γιατί η Γη «σκιάζει τον εαυτό της, ενώ στο Διάστημα μπορείς να έχεις ηλιακή ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα». Αντίθετα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει πως ο εποικισμός του Αρη θα έχει πρακτική αξία, ωστόσο συμπληρώνει ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί θα είναι «cool».

Τέλος, εξομολογείται ότι η εμπλοκή του σε όλη αυτή τη διαστημική κούρσα είναι αποτέλεσμα ενός πάθους που έχει από μικρός. «Τα πάθη σου σε επιλέγουν. Είμαι παθιασμένος με το Διάστημα από τα πέντε μου χρόνια» αποκαλύπτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Αναστάσης Ροϊλός – Στέλλα Ψαρουδάκη: Τα παθιασμένα τους φιλιά στο αεροδρόμιο

Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι τρελά ερωτευμένος με τη συνάδελφό...