Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

«Κόλαση» στο ΣτΕ με 63χρονο απολυμένο

Σκηνές-σοκ εκτυλίχθηκαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν 63χρονος απολυμένος απείλησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας το χέρι του με σπασμένο γυαλί, ενώ επιτέθηκε και κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου!

Σκηνές-σοκ εκτυλίχθηκαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν 63χρονος απολυμένος απείλησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας το χέρι του με σπασμένο γυαλί, ενώ επιτέθηκε και κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου! Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας, που οδήγησε τον άνδρα στο τμήμα.

Ο 63χρονος, ο οποίος φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πριν από μερικά χρόνια είχε θρηνήσει την απώλεια του γιου του, είχε καταθέσει στο Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αίτηση πενίας προκειμένου να του χορηγηθεί δικηγόρος, ώστε να προσφύγει κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας να τεθεί σε οριστική παύση από τα καθήκοντά του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όπου εργαζόταν ως νυχτοφύλακας.

04.06 espr.weekend 260x160

Απορρίφθηκε το αίτημά του

Η «κόλαση» άρχισε όταν ο 63χρονος πληροφορήθηκε από τη γραμματεία ότι το αίτημά του για παροχή δικηγόρου απορρίφθηκε από το δικαστήριο λόγω έλλειψης ορισμένων δικαιολογητικών. Τότε άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους δικαστές και τους υπαλλήλους της γραμματείας, ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Εκείνη τη στιγμή περνούσε έξω από τη γραμματεία ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Αθανάσιος Ράντος (μικρή φωτό), ο οποίος μπήκε στον χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τι συμβαίνει. Τότε ο πρώην φύλακας του Αστεροσκοπείου έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Εντρομοι οι υπάλληλοι φώναξαν σε βοήθεια, ενώ ο κ. Ράντος πλησίασε τον άνδρα για να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος τον έσπρωξε, σε σημείο που παραλίγο να τον ρίξει στο πάτωμα. Ενημερώθηκαν η Αμεση Δράση και ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο ΣτΕ συνέλαβαν τον 63χρονο και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας συχνά πυκνά δημιουργούσε εντάσεις με το προσωπικό του Αστεροσκοπείου, όπου εργαζόταν. Μάλιστα, φέρεται ότι είχε πετάξει πέτρες και είχε βρίσει περαστικό κοντά στον λόφο της Πνύκας, ενώ είχε επιτεθεί απρόκλητα σε συναδέλφους του. Επίσης, στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να κόψει τις φλέβες του μέσα στον χώρο εργασίας του, ενώ μια δυο φορές είχε κληθεί η Αστυνομία και τον είχε προσαγάγει στο τμήμα.

Τελικά ο υπηρεσιακός φάκελός του έφτασε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, που του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης. Σημειώνεται ότι ο πρώην φύλακας τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία από τις 19 Απριλίου 2016 και μέχρι τις 17 Ιουνίου (αύριο δηλαδή) είχε περιθώριο να καταθέσει την προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης για οριστική παύση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...