Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«CSI» για το γκραν γκινιόλ εγκλήμα

Οι Αρχές επιστρατεύουν ειδικές τεχνικές για να ταυτοποιήσουν τον άτυχο άντρα που βρέθηκε καμένος σε βράχια στα Λιμανάκια

Στα αζήτητα παραμένει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η σορός του θύματος του γκραν γκινιόλ εγκλήματος στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Ο άτυχος άνδρας, που βρέθηκε καμένος στα βράχια, δεν έχει αναγνωριστεί και οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών επιστρατεύουν τεχνικές… CSI για να τον ταυτοποιήσουν!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
[email protected]

Οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με ειδικούς ανθρωπολόγους, οι οποίοι, σε συνεργασία με ιατροδικαστές, αναμένεται να αρχίσουν την προσπάθεια ανασύστασης του προσώπου του δολοφονημένου άνδρα, εκτιμώμενης ηλικίας 30-40 ετών.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να εξασφαλίσουν οι αστυνομικοί μια φωτογραφία του, την οποία στη συνέχεια θα δημοσιοποιήσουν, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει και θα δώσει στοιχεία για την ταυτότητά του. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα προσανατολιστούν οι έρευνες για την εξιχνίαση της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Εκμαγείο του κρανίου

Ωστόσο, αν δεν σταθεί δυνατή η ανασύσταση του προσώπου από τους ειδικούς, θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο, με τη δημιουργία ενός εκμαγείου του κρανίου και του προσώπου του θύματος. Παρόμοια μέθοδο, η οποία είχε στεφθεί με επιτυχία, είχαν ακολουθήσει οι αστυνομικοί το 2013, όταν είχαν βρει μέσα σε κάδους απορριμμάτων το τεμαχισμένο πτώμα της 84χρονης Ασημένιας Λαγούδη.

Οσον αφορά την πορεία της έρευνας για τη δολοφονία στα Λιμανάκια, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους, καθώς ο δράστης ή οι δράστες είχαν πολτοποιήσει το κεφάλι του θύματος με αιχμηρό εργαλείο! Παράλληλα είχαν βάλει φωτιά στο πρόσωπο και στα χέρια του, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν την αναγνώριση του πτώματος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους άνδρες της Ασφάλειας είναι το γεγονός ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι πιθανότατα αφαίρεσαν από τον νεκρό το ρολόι του και ένα δαχτυλίδι (ίσως βέρα) για να μην οδηγήσουν στην ανακάλυψη της ταυτότητάς του. Και αυτό, όπως λένε, δείχνει «ψυχρούς επαγγελματίες».

Το ενδεχόμενο του σεξουαλικού εγκλήματος παραμένει ανοιχτό, καθώς η περιοχή είναι εδώ και χρόνια στέκι για gays και «κρυφά» ζευγαράκια.

04.06 espr.weekend 260x160

5rte45t3w4t5e 1Η ανασύσταση προσώπου «έδειξε» (το 2013) τον «Χάνιμπαλ της Ραφήνας»

Η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. είχε καταφύγει σε ανασύσταση προσώπου ήταν στην υπόθεση-θρίλερ με το τεμαχισμένο πτώμα 5rte45t3w4t5e 2στη Ραφήνα το 2013. Τότε είχε δώσει στη δημοσιότητα τις πιθανές απεικονίσεις του προσώπου της άτυχης 84χρονης, ύστερα από επεξεργασία ανασύνθεσης που έγινε στα ειδικά εργαστήρια με τη βοήθεια του ιατροδικαστή.

Αυτό οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αφού συγγενείς αναγνώρισαν την άτυχη Ασημένια Λαγούδη.

Οπως προέκυψε, τη σκότωσε ο 30χρονος εγγονός της Φώτης Λυρόπουλος, στο διαμέρισμά της στα Πατήσια, και την επόμενη ημέρα την τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι και πέταξε τα μέλη της σε κάδους απορριμμάτων στη Ραφήνα (φωτό πάνω). Τον Μάρτιο του 2015 ο «Χάνιμπαλ της Ραφήνας» καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...