Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις του Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για εικαζόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθετών

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για εικαζόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθετών

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του εκδότη και εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Η εντολή για δέσμευση δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και αφορά όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες στο όνομα του Σταύρου Ψυχάρη. Η προκαταρκτική εξέταση είχε ως αφορμή την περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία από ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων του εκδότη δόθηκε επειδή στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης εντοπίστηκε απόκλιση άνω των 10.000.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα το επίμαχο χρηματικό ποσό να θεωρείται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής, φυσικά μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Προέλευση χρημάτων

Η έρευνα -όπως είθισται- διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ενώπιον του οποίου έχει κληθεί (σύμφωνα με πληροφορίες προ διμήνου) ο εκδότης προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.
Αυτή δεν είναι η μόνη δικαστική περιπέτεια του Σταύρου Ψυχάρη. Στις 29 Ιουλίου 2016 ο κ. Ψυχάρης πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει τα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014). Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε η τέλεση κακουργήματος εκ μέρους του εκδότη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής.

Παράλληλα, στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα εκκρεμεί η δικογραφία η οποία αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται ότι είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Alpha Bank, ύψους 57.000.000 ευρώ.
Σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Για την υπόθεση διώκονται και υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι χορήγησαν τα δάνεια. Σύντομα οι κατηγορούμενοι πρόκειται να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...