Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Μπουγάτσες και τρίγωνα στο BBC

Αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου και του αρχιμάγειρα Ρικ Στάιν στη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου και του αρχιμάγειρα Ρικ Στάιν στη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης

Το μυδοπίλαφο, το σαγανάκι, οι μπουγάτσες και τα τρίγωνα Πανοράματος είναι μερικοί από τους γευστικούς πειρασμούς που πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ που ετοιμάζει το BBC στη Θεσσαλονίκη!

Συνεργείο του βρετανικού δικτύου έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα για το μεγάλο αφιέρωμα στη γαστρονομική πλευρά της πόλης, που σίγουρα θα κάνει τα στομάχια των Βρετανών τηλεθεατών να… γουργουρίσουν!

1 330

Τα αλμυρά πιάτα και τα περίφημα γλυκά της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από την εκπομπή «Μακρά Σαββατοκύριακα» του σεφ Ρικ Στάιν, που θα προβληθεί τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Βρετανός αρχιμάγειρας με το συνεργείο του σαρώνουν την πόλη για να δοκιμάσουν τις σαλονικιώτικες σπεσιαλιτέ, αλλά και για να καταγράψουν τη διαδικασία παρασκευής τους.

3 113

Η μπουγάτσα με κρέμα και κιμά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα κεφτεδάκια με βουβαλίσιο κρέας, το μυδοπίλαφο, το τσουρέκι, τα τρίγωνα Πανοράματος και το σαγανάκι σε όλες τις μορφές του είναι μεταξύ των εδεσμάτων που θα παρελάσουν στις οθόνες των τηλεθεατών. Ηδη ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα σε τρία εστιατόρια, σε ένα ζαχαροπλαστείο και ένα μπουγατσάδικο, όπου καταγράφηκε το άνοιγμα του χειροποίητου φύλλου.

Φρέσκα ψάρια 

Γυρίσματα έγιναν επίσης στον Ναυτικό Ομιλο, όπου μαγειρεύτηκαν φρέσκα ψάρια. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε λαϊκές αγορές και παραδοσιακά παντοπωλεία, ένα αφιέρωμα σε συνταγές με ροδάκινα στη Νάουσα κ.λπ. Ξεχωριστή θέση θα έχει ο κρόκος Κοζάνης, που θα μαγειρευτεί σε στούντιο στη Βρετανία. «Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για να “πουλήσουμε” το γαστρονομικό προϊόν μας, που μπορεί να θεωρείται αυτονόητο για τους Ελληνες, όμως είναι παγκοσμίως άγνωστο» σημειώνει ο υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπασμαδέλης, που συνοδεύει την αποστολή.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388


 
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...