Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ταξίδι αγάπης πέρα από τη Αφρική

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μιλά στην «Espresso» για την απίστευτη εμπειρία που βιώνει στην Αγκόλα

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μιλά στην «Espresso» για την απίστευτη εμπειρία που βιώνει στην Αγκόλα

Ενα αυγουστιάτικο ταξίδι αναψυχής στα βάθη της Αφρικής έμελλε να εξελιχθεί σε μια εμπειρία ζωής για την Κωνσταντίνα Μιχαήλ! Η ηθοποιός, που αντάλλαξε τις καλοκαιρινές διακοπές της μ’ έναν μήνα διαμονής στη μακρινή και χαοτική Αγκόλα, κάνει καθημερινές εξορμήσεις στα φτωχά χωριά της, προσφέροντας νερό και τρόφιμα στον υποσιτισμένο πληθυσμό με αντάλλαγμα τα χαμόγελα και τις σφιχτές αγκαλιές των παιδιών!

Από τη
Δήμητρα Δάρδα

Η πρωταγωνίστρια ταξίδεψε με τον καλό της φίλο Dr Παντελή Καρρά, που κλήθηκε για δουλειά στο πιο σύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας Λουάντα. «Πρώτη φορά Αφρική. Το αποφάσισα ακαριαία. Είπα, είναι σημάδι από τον ουρανό! Κι εδώ είναι πανέμορφος, αλλά μόλις πέσει η νύχτα, δεν κυκλοφορείς χωρίς σοφέρ. Είναι επικίνδυνα» αποκαλύπτει στην «Espresso» η Κωνσταντίνα.

Η εξερεύνηση στα περίχωρα της πόλης, με τους ξεχαρβαλωμένους χωμάτινους δρόμους, άρχισε την επομένη της άφιξής τους με ένα θηριώδες τζιπ, έχοντας αφήσει πίσω τους τα χλιδάτα ξενοδοχεία, το υπέροχο λιμάνι με τους πεζόδρομους και τους ψηλούς φοίνικες. Και αυτό που συνάντησαν δεν θα το ξεχάσουν ποτέ: φτώχεια, υποσιτισμός και παιδιά πεινασμένα. Την επόμενη ημέρα γέμισαν το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου με μπουκάλια νερό, αναψυκτικά, τρόφιμα και φάρμακα και ξεκίνησαν για μια «αποστολή» προσφοράς και αγάπης, χωρίς φωτογράφους, ανακοινώσεις και τηλεοπτικές κάμερες.

«Μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα κι εγώ μέσα μου κρατιόμουν με δυσκολία για να μην κλάψω. Συγκινήθηκα πολύ. Θαύμασα την ομορφιά της ψυχής τους και το τσαγανό των γυναικών που δουλεύουν σκληρά, κουβαλώντας φρούτα και χόρτα σε καλάθια, τα οποία ακουμπούν πάνω στο κεφάλι τους, στο χέρι κρατούν ψάρια και στην πλάτη έχουν το μωρό τους! Ο γιατρός, ο οποίος είναι ΩΡΛ, πρόσφερε την ιατρική του βοήθεια, φρόντισε τραύματα και πρόσφερε βιταμίνες, ενώ η υπόλοιπη παρέα μοιράσαμε τα φαγώσιμα και είδη πρώτης ανάγκης» μας αποκαλύπτει η πρωταγωνίστρια.

Τα μικρά κορίτσια χάιδευαν τα ξανθά μαλλιά της και τη λευκή επιδερμίδα του προσώπου της και ξαφνικά ξεσπούσαν σε ντροπαλά γέλια. Οι πιτσιρικάδες ήταν πιο τρυφεροί. Αποζητούσαν την αγκαλιά της και τη γέμιζαν φιλιά, χαμόγελα και λογάκια τρυφερά σε μια διάλεκτο που η ίδια δεν μιλά, παρά μόνο νιώθει. «Τα πιτσιρίκια εδώ είναι τόσο όμορφα και ευγενικά, που θέλω να τα σφίξω με όλη μου τη δύναμη για να τους δείξω την αγάπη μου. Τα λατρεύω» λέει με περίσσιο ενθουσιασμό.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram από το ταξίδι της στην Αγκόλα περιγράφουν την ευτυχία της. Κάθε εξόρμησή της είναι και μια έκπληξη, όπως το Imbodeiro tree, το διάσημο μπαομπάμπ που αναφέρεται στο μυθιστόρημα «Μικρός πρίγκιπας» του Σεντ-Εξιπερί! Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα για να αρχίσει τα γυρίσματα μιας ταινίας, ενώ θεατρικά θα τη δούμε και πάλι στη συνεχόμενα sold out παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood»!

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα