Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Μανουσάκης απλώνει «δίχτυ» στην κρατική τηλεόραση

Ο Μανούσος Μανουσάκης ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη, αλλά όχι...

Ο Λαζόπουλος έχασε τις αισθήσεις του και έκανε ράμματα στο κεφάλι

Χάντρα θαλασσιά... θα πρέπει να φορέσει ο Λάκης Λαζόπουλος!...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

Που χάθηκε η Σόνια Σαουλίδου

►Οι δύο γάμοι με ξένους, ο επτάχρονος γιος της και τα νέα επαγγελματικά πλάνα
►Το «Κάτσε καλά» στον ΑΝΤ1, οι συνεργασίες στο ραδιόφωνο και το πρώτο μυθιστόρημα

Οι δύο γάμοι με ξένους, ο επτάχρονος γιος της και τα νέα επαγγελματικά πλάνα
Το «Κάτσε καλά» στον ΑΝΤ1, οι συνεργασίες στο ραδιόφωνο και το πρώτο μυθιστόρημα

Εδώ και δύο χρόνια είχαμε χάσει τα ίχνη της. Την αναζητήσαμε με αφορμή το πρώτο μυθιστόρημά της «Οπου με βγάλει η καρδιά», το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο easywriter.gr. Η Σόνια Σαουλίδου, παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός, έχει σοβαρό λόγο που… εξαφανίστηκε.

Την πετύχαμε στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται εδώ κι έναν μήνα με την οικογένειά της για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Οπως η ίδια μας αποκάλυψε, από το 2014 ζει στην Αμερική. «Ξαναπαντρεύτηκα κι έτυχε πάλι ο άντρας μου να είναι ξένος. Ο πρώτος ήταν Αμερικανός, ο δεύτερος Ιταλός. Είμαστε πολύ καλά. Είμαι τυχερή που ζω με τον γιο μου (είναι επτά ετών) σε μια χώρα με δυνατότητες, την οποία δεν φοβάμαι. Αλλωστε δεν μου είναι άγνωστη, καθώς είχα σπουδάσει εκεί. Η μετακίνησή μου αυτή ήταν μια λύση για πολλά πράγματα. Ειδικά σε μια εποχή που στην Ελλάδα υπάρχει όλη αυτή η αστάθεια» λέει στην «Espresso» με πολύ πάθος για το νέο αυτό ξεκίνημά της. Η καθημερινότητά της στη μακρινή ήπειρο είναι ήρεμη. «Δεν εκνευρίζεσαι, όλα λειτουργούν σαν ρολόι, δεν συγχύζεσαι όταν μετακινείσαι, κανείς δεν θα σου μιλήσει άσχημα. Δεν είναι καλύτεροι ούτε πιο έξυπνοι από εμάς. Απλά υπάρχει νόμος και τηρείται» μας εξηγεί.

Προσωπικές ανάγκες

Με τι όμως ασχολείται στην Αμερική; Η Σόνια εξομολογείται. «Είχα την επιλογή να δοκιμάσω να κάνω ραδιόφωνο ή και τηλεόραση. Δεν τα έψαξα καθόλου, γιατί ήθελα να κάνω μια καινούρια αρχή σε όλα. Αρχικά επέλεξα να γίνω ιατρικός επισκέπτης. Οταν κάνω κάτι επαγγελματικά, δεν σκέφτομαι αν μου ταιριάζει ή όχι. Απλά θέλω να το προσαρμόζω στις προσωπικές μου ανάγκες. Ποιες είναι αυτές; Να έχω ελευθερία χρόνου, ειδικά τώρα που έχω οικογένεια, και περιθώρια οικονομικής εξέλιξης. Διάβασα λοιπόν για να πάρω μια βεβαίωση. Τελικά τα κατάφερα αλλά έχασα τον χρόνο μου γιατί διαπίστωσα ότι πρέπει να κάνω πολλά ταξίδια. Η δεύτερη επιλογή μου είναι τα μεσιτικά. Εχει επίσης πολύ διάβασμα, γιατί στην Αμερική όλες οι δουλειές έχουν διαβαθμίσεις, εξετάσεις και πιστοποιήσεις. Είμαι στη φάση της μελέτης. Μόλις γυρίσω από τις διακοπές, θα επικεντρωθώ σε αυτόν τον στόχο».

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε αν έχει μπει ή όχι στον πειρασμό να ασχοληθεί και πάλι με τα μίντια, αφού στην Ελλάδα εργάστηκε επί χρόνια σ’ αυτά. Η πιο δημοφιλής εκπομπή που παρουσίασε ήταν το «Κάτσε καλά» στον ΑΝΤ1. Συνεργάστηκε επίσης με την ΕΤ3, τον Alpha, το bookALTER και ραδιοφωνικά με ΑΝΤ1, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και KISS 92,9. «Ο άντρας μου επιμένει να το κάνω. Αν ζούσα σε μεγάλη πόλη, ίσως δοκίμαζα. Δεν το τολμάω γιατί λέω από μέσα μου “κι αν πάει καλά;” Από τη μία θα υπάρχει η ικανοποίηση αλλά από την άλλη δεν είναι το ζητούμενό μου να γίνω γνωστή και να εκθέσω την προσωπική μου ζωή. Στην Ελλάδα, όταν έκανα τηλεόραση, τα συναισθήματα ήταν γλυκόπικρα. Είμαι κοινωνική, αλλά από την άλλη έχω και όρια. Είμαι ιδιόρρυθμη. Δεν σε θέλω και στα πόδια μου για πολλή ώρα. Εχω διαχωριστικές γραμμές τις οποίες δεν περνάς. Δεν έχω ανάγκη να επιβεβαιώσω κάτι στον εαυτό μου. Είμαστε καλά με την οικογένειά μου κι αυτό αρκεί».

Βέβαια, η Σόνια Σαουλίδου θα ήθελε να γίνει γνωστή μέσα από τη συγγραφή «σαν τρελή», όπως χαρακτηριστικά λέει, κι αυτό γιατί «πίσω από το βιβλίο μπορείς να κρυφτείς. Δεν είσαι δημόσιο πρόσωπο, δεν εκθέτεις τη ζωή σου».
Το «Οπου με βγάλει η καρδιά», το οποίο μπορεί κάποιος να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση easywriter.gr, είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθειά της. Με έναν τρόπο άλλοτε καυστικό κι άλλοτε χιουμοριστικό, το μυθιστόρημά της αγγίζει θέματα όπως η προδοσία στον έρωτα, η μητρότητα ως απραγματοποίητο όνειρο, οι σχέσεις μέσα από το διαδίκτυο με όλες τις εκπλήξεις που μπορεί να κρύβει αυτός ο τρόπος γνωριμιών. Ο κεντρικός άξονας της ιστορίας ασχολείται με τις ζωές δύο αδελφών, της Μένης και της Ισμήνης.

Διάβασμα μ’ενα κλικ

«Επέλεξα να κάνω ηλεκτρονική έκδοση, γιατί ζω μακριά. Τελικά διαπιστώνω ότι πολλοί θεωρούν δύσκολο να αγοράσουν βιβλία από ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Κι όμως μπορεί κανείς να βρει πολλές εκδόσεις σε πολύ χαμηλή τιμή, μέχρι και εντελώς δωρεάν. Απλά ανοίγετε λογαριασμό με ένα e-mail και password, όπως ακριβώς κάνατε με το facebook για παράδειγμα. Μετά διαλέγετε τα βιβλία που θέλετε και τα κατεβάζετε. Τα διαβάζετε από το τηλέφωνό σας, το tablet, τον υπολογιστή. Είναι πολύ απλό».

Τώρα γράφει το δεύτερο βιβλίο της, το οποίο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ. «Μου αρέσουν τα παιχνίδια του μυαλού. Θαυμάζω τον τρόπο που συνδυάζεται η γνώση με την τεχνολογία και την ψυχολογία» καταλήγει.
Η Σόνια Σαουλίδου αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αμερική με την οικογένειά της. Αυτό που θα της λείψει περισσότερο είναι οι γονείς της, τους οποίους λατρεύει, όπως κι εκείνοι άλλωστε της έχουν αδυναμία, αφού είναι μοναχοπαίδι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...