«Μοναχικές» διακοπές για Φλαμπουράρρη

Απομονωμένος ο υπουργός Επικρατείας στο εξοχικό του στην Αίγινα φέτος, με τους σωματοφύλακες για «παρέα»

Απομονωμένος ο υπουργός Επικρατείας στο εξοχικό του στην Αίγινα φέτος, με τους σωματοφύλακες για «παρέα»

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Αίγινα έχει χάσει την περυσινή αίγλη της. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται ότι θα την τιμήσει αυτό το καλοκαίρι, ενώ και τα δύο μικρά παιδιά του, ο Παύλος και ο Ορφέας – Ερνέστο, δεν απολαμβάνουν ως είθισται τη φιλοξενία του «παππού» Αλέκου Φλαμπουράρη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

Αντ’ αυτού, περνούν τις διακοπές τους με τη μητέρα τους σε νησί των Κυκλάδων, αλλά και στο Σούνιο, στη βίλα γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, με τον μπαμπά Αλέξη να τους επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακα. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα περάσουν και λίγες ημέρες ξεκούρασης στον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, στην Αρτα.

Ο υπουργός Επικρατείας, πάντως, παραμένει λάτρης του νησιού, μια και είναι ιδιοκτήτης ενός εξοχικού στην περιοχή Ράχη Μοσχονά, λίγο έξω από την πόλη της Αίγινας. Συνεχίζει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο προσωπικό καταφύγιό του και κάθε Σαββατοκύριακο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το πλοίο της γραμμής, έχοντας τις περισσότερες φορές ως συντροφιά τη σύζυγό του, γιατρό Εύη Πανοτοπούλου. Ετσι, λοιπόν, επέλεξε την Αίγινα και για τις δύο εβδομάδες που θα μείνει μακριά από τα πολιτικά καθήκοντά του.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όμως, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μοιάζει απομονωμένος… Ο μέντορας του πρωθυπουργού, μετά τις απανωτές επιθέσεις με μολότοφ που δέχτηκε από κουκουλοφόρους το σπίτι του στα Εξάρχεια (με αποτέλεσμα να διαμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας), είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και στο θερινό καταφύγιό του. Οι ημέρες που κυκλοφορούσε με τη γυναίκα του χωρίς συνοδεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αδιάκριτα βλέμματα

Ο υπουργός Επικρατείας, περνάει τον περισσότερο χρόνο του μακριά από παρέες και αδιάκριτα βλέμματα, στην ασφάλεια του σπιτιού του. Περιορίζεται στο να κάνει τις βουτιές του στην πισίνα, καλώντας ελάχιστους φίλους. Οι λίγες φορές που τον έχουν συναντήσει επισκέπτες του νησιού ή μόνιμοι κάτοικοι στην παραλία είναι νωρίς το πρωί, όταν ακόμα δεν υπάρχει συνωστισμός από λουομένους. Ακόμα και τότε, όμως, περιστοιχίζεται από σωματοφύλακες.

Η μόνη παραλία στην οποία μπορεί να τον συναντήσει κανείς είναι αυτή του Σαρπά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θέαμα είναι ιδιαίτερα αμήχανο. «Προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει απαρατήρητος, κάτι πρακτικά αδύνατο από τη στιγμή που διαθέτει πέντε σωματοφύλακες. Με το που έρχεται λίγος κόσμος, εξαφανίζεται» μας είπε κάτοικος της περιοχής ενώ επιχειρηματίας του νησιού εκμυστηρεύεται ότι «οι ημέρες που οι κάτοικοι ή επισκέπτες του νησιού φωτογραφίζονταν και πλησίαζαν τα στελέχη της κυβέρνησης φαίνονται μακρινές. Δύσκολα θα τους δει κανείς σε κάποιο μαγαζί και, αν σκοπεύουν να επισκεφτούν κάποιο, το καταλαβαίνουμε από την έλευση των αστυνομικών, που έρχονται νωρίτερα για να επιτηρήσουν το μέρος και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλές».

Κατά τα άλλα, τα πράγματα κυλούν ήρεμα στο νησί του Αργοσαρωνικού. Σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι που καραδοκούν για να πιάσουν επ’ αυτοφώρω κάποιο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο έχει βρει το κουράγιο να εκτεθεί σε δημόσια θέα, κάνοντας βουτιές ή τρώγοντας μεζέδες. Τα περισσότερα εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων της Θεανώς Φωτίου, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Θοδωρή Δρίτσα, επιλέγουν την ασφάλεια των σπιτιών τους και τη συντροφιά λίγων φίλων στις δικές τους αυλές.

Ινκόγνιτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχουν επιστρατευτεί φίλοι με φουσκωτά για να λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης. Αυτό το καλοκαίρι, ο συγκεντρωμένος κόσμος μοιάζει εχθρικός, αν όχι απειλητικός. Δεν είναι λίγες οι φορές, λοιπόν, που πηγαίνουν και φεύγουν από το νησί ινκόγκνιτο.

Παρά τις απώλειες, όμως, δεν αποκλείεται το νησί να κερδίσει νέους επισκέπτες. Ενας από αυτούς, που πιθανολογείται ότι θα γεμίσει τις «μπαταρίες» του για τον χειμώνα εκεί, είναι ο υπουργός Υποδομών. Το ζεύγος Σπίρτζη κάνει συχνά παρέα με το ζεύγος Φλαμπουράρη και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, δεν αποκλείεται να περάσουν μαζί κάποιες ημέρες στην Αίγινα. Τις υπόλοιπες διακοπές του ο Σπίρτζης θα τις περάσει με τα παιδιά του, στο οικογενειακό καταφύγιο σε παραλία του Ευβοϊκού.

Αποφεύγει τον Βαρουφάκη

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης ακούει στο όνομα Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός θέλει πάση θυσία να αποφύγει οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του. Αυτό θα ήταν πιο εύκολο αν τα σπίτια τους δεν ήταν σχεδόν αντικριστά, καθώς βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων. Γι’ αυτόν τον λόγο ενημερώνεται διαρκώς για την παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών στο νησί, αποφεύγοντας έτσι μια ανεπιθύμητη συνάντηση, πόσο μάλλον αν αυτή αποτυπωθεί και φωτογραφικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Metallica στο ΟΑΚΑ: Οι αφίξεις των επωνύμων στη μεγάλη συναυλία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε...

Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Έκανα θυσία για την κόρη της Κατερίνας Καινούργιου»

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην...

Δανάη Παππά – Πάνος Βλάχος: Έγιναν νονοί σε γάμο-βάπτιση φίλων τους

Μια ιδιαίτερη στιγμή έζησαν η Δανάη Παππά και ο...

Η Ράνια Δομάζου ανοίγει την καρδιά της: «Εγώ και οι γονείς μου, Μίμης και Βίκυ»

Η κόρη και η εγγονή της αξέχαστης τραγουδίστριας και...