Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Ηλιάννα Ζέρβα: Κλέβει την παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό των Πάζη-Αντωνιάδη με...

Θεαματικές είναι οι εμφανίσεις της Ηλιάννας Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

MadWalk 2025: H μόδα χόρεψε στον ρυθμό του “Ατελιέ” στο act του...

Η πιο πολυσυζητημένη βραδιά μόδας, όπου η υψηλή αισθητική...

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Θεατρική πρόκληση στα Κατεχόμενα

Η πρόεδρος του κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλει ότι θα ανέβει παράσταση στην πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου

Η πρόεδρος του κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλει ότι θα ανέβει παράσταση στην πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η πρόεδρος του κυπριακού κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή ιατρικό συνέδριο που έγινε στα Κατεχόμενα, στο οποίο συμμετείχαν και Ελλαδίτες γιατροί.

Ανέφερε ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο σκοπεύει να μεταβεί στο αρχαίο θέατρο της Αμμοχώστου για να παρακολουθήσει παράσταση που θα ανεβάσουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο των Αθηνών, δηλαδή στα Κατεχόμενα, στην πόλη-φάντασμα που εγκαταλείφθηκε μετά την τουρκική εισβολή!

Αμεση ήταν, πάντως, η διάψευση του Ελληνα πρέσβη στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλου. Οπως και να έχει, η παράσταση όντως θα γίνει και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με το επιχείρημα ότι «ο πολιτισμός ενώνει» και δίνει την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά οι δύο κοινότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι ηθοποιοί που αναμένεται να συμμετάσχουν έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η δράση.

Αναβάθμιση

Στις χθεσινές δηλώσεις της, η κυρία Θεοχάρους, αφού χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι σε ιατρικό συνέδριο συμμετείχαν και Ελλαδίτες καθηγητές, συμπλήρωσε: «Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ακόμη και σε αυτούς τους τομείς της χαμηλής πολιτικής; Είναι πραγματικά να τρομάζει κανείς, αν δει την μπροσούρα που έχουν κυκλοφορήσει για αυτό το συνέδριο, γιατί δίνεται η εικόνα ότι στη νήσο Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμα ανεξάρτητα κράτη, ένα εκ των οποίων είναι η λεγομένη “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίμαχη παράσταση λέγοντας: «Δεν γνωρίζω εγώ να υπάρχει θέατρο της Αμμοχώστου – εγώ γνωρίζω το κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας του Τεύκρου. Υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι στην παράσταση θα παραστεί και ο εξοχότατος πρέσβης της Ελλάδος. Ελπίζω να είναι μόνο φήμες. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου γι’ αυτό».

Σε επικοινωνία του με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατες, αβάσιμες και εξωφρενικές δήθεν φήμες για μετάβαση του πρέσβη της Ελλάδας στην παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας».
Λεζάντα: Το κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας του Τεύκρου

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα