«Η φωτογραφία είναι για μένα ψυχοθεραπεία»

Η Φιλοθέη Μοβ, τελευταία σύζυγος του Αντώνη Βαρδή, συμμετέχει με μοντέλο την κόρη της σε ομαδική έκθεση

Η Φιλοθέη Μοβ, τελευταία σύζυγος του Αντώνη Βαρδή, συμμετέχει με μοντέλο την κόρη της σε ομαδική έκθεση

Με τη φωτογραφία ασχολείται εδώ και δύο χρόνια, από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της και αγαπημένος ερμηνευτής Αντώνης Βαρδής, η Φιλοθέη Μοβ. Το καλλιτεχνικό «μυστικό» της αποκάλυψε η ίδια ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook μια φωτογραφία, στην οποία πόζαρε με την κόρη της Ευαγγελία μπροστά από τα δύο πορτρέτα της, αφού η νεαρή κοπέλα έγινε μοντέλο για χάρη της μαμάς της.

Aπό την Τεριάννα Παππά

Η επίδοξη φωτογράφος μιλάει στην «Espresso» και αποκαλύπτει την αιτία που την οδήγησε σε αυτήν την καλλιτεχνική μορφή έκφρασης, αλλά και για τα έργα της, τα οποία συχνά έχουν ως φόντο τον ουρανό, ενώ τα πρόσωπα των μοντέλων της εμφανίζονται «καμένα».

«Ο λόγος που ξεκίνησα τη συγκεκριμένη ενασχόληση ήταν τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπισα. Εκεί είχα δύο επιλογές: Ή να επισκεφτώ ψυχίατρο ή να βρω κάποιον τρόπο ώστε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου, ίσως μέσω κάποιας μορφής τέχνης. Ετσι επέλεξα τη φωτογραφία. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ με το που πήρα την απόφαση, μπήκα στο ίντερνετ και γράφτηκα στην πρώτη σχολή που συνάντησα, το Οραμα, έχοντας για δασκάλους τον Γιάννη Ριζομάρκο και τη Μάρω Κουρή, ενώ παράλληλα έκανα και μαθήματα φωτογραφίας στο Cinemarian με τον Ανδρέα Κατσικούδη» μας λέει η τελευταία σύζυγος του αείμνηστου συνθέτη και τραγουδιστή Αντώνη Βαρδή.

Με φόντο τον μπλε ουρανό

Οσο για τα θέματα που «πρωταγωνιστούν» στα έργα της; «Φωτογραφίζω την καθημερινότητα των ανθρώπων με φόντο τον μπλε ουρανό και τα πρόσωπά τους συνήθως “καμένα”, γιατί δεν θέλω να καθρεφτίζεται ο πόνος που έχουν στα μάτια τους» επισημαίνει με ενθουσιασμό.

Μάλιστα, φέτος η Φιλοθέη σκοπεύει να κάνει και μαθήματα σκηνοθεσίας, κυρίως για ταινίες μικρού μήκους, αφού σκέφτεται να ακολουθήσει και τον δρόμο του σινεμά, με φιλμάκια που θα δίνουν νόημα και αφορμή για σκέψη στον θεατή.

Σε δύο από τα πορτρέτα της έκθεσης, η οποία φιλοξενείται στο Thissio Lofts στην Πειραιώς και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, «πρωταγωνίστρια» είναι η κόρη της Φιλοθέης Μοβ, η Ευαγγελία. «Ξέρει ότι η φωτογραφία είναι για μένα η μοναδική μορφή ψυχοθεραπείας» υποστηρίζει η φωτογράφος και, μιλώντας για τα συγκεκριμένα «κλικ», εξηγεί: «Οι λήψεις έγιναν κάποια στιγμή που ήμουν ψυχολογικά πολύ φορτισμένη. Είναι ασπρόμαυρες, αν και αποφεύγω να φωτογραφίζω έτσι, γιατί το χρώμα μού φτιάχνει τη διάθεση. Οι δυο φωτογραφίες άρεσαν στη σχολή και μου ζήτησαν να τις βάλουμε στην έκθεση. Η Ευαγγελία δέχτηκε να ποζάρει για να μου δώσει χαρά».

Την έκθεση διοργανώνει η σχολή Οραμα, από την οποία η Φιλοθέη θα αποφοιτήσει φέτος. «Είναι η πέμπτη ομαδική έκθεση που παίρνω μέρος και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό. Η φωτογραφία είναι το φάρμακό μου και νομίζω ότι μαζί με το μαγείρεμα στην κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” είναι οι δύο λόγοι που με κρατούν εδώ» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Αναστάσης Ροϊλός – Στέλλα Ψαρουδάκη: Τα παθιασμένα τους φιλιά στο αεροδρόμιο

Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι τρελά ερωτευμένος με τη συνάδελφό...