Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Σοκολάτα με κόκκινο κρασί από food blogger

Χειμώνας έρχεται και το κόκκινο κρασί είναι έτοιμο προς κατανάλωση, μαζί φυσικά με τη λατρεμένη μαύρη σοκολάτα

Χειμώνας έρχεται και το κόκκινο κρασί είναι έτοιμο προς κατανάλωση, μαζί φυσικά με τη λατρεμένη μαύρη σοκολάτα. Κάνουν τέλειο συνδυασμό τα δύο, όπως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει. Σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και ζεστό -σε κάποιες ποικιλίες του- το κόκκινο κρασί συνοδεύει τέλεια μερικά κομματάκια σοκολάτας, μπροστά στο τζάκι. Αμερικανίδα food blogger όμως πήγε τη διπλή απόλαυση ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας να βάλει κόκκινο κρασί μέσα στη σοκολάτα. Και το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.

Η Κάιλι Μίτσελ, από το Χιούστον του Τέξας, κατάφερε να φτιάξει το τέλειο μείγμα σοκολάτας με κρασί, και μοιράζεται τη συνταγή της. Χρησιμοποίησε λοιπόν 1 1/2 φλιτζάνι γάλα (με 2% λιπαρά ή και πιο πλούσιο αν προτιμάτε), 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon, μια ποικιλία που έχουμε στην Ελλάδα), 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας και, αν σας αρέσουν οι «περίεργες» γεύσεις, λίγη κρέμα καρύδας.

Για την εκτέλεση, βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας σε μια μικρή κατσαρόλα, την οποία ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου το μείγμα ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρουμε σε κούπες και φτιάχνουμε από πάνω ένα «στεφάνι» με την κρέμα, στην περίπτωση που μας αρέσει. Μάλλον πάντως χωρίς κρέμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή, αν προτιμάτε, κοντινότερο στις ελληνικές γευστικές συνήθειες.

Η Μίτσελ φιλοξενεί αυτή και πολλές άλλες συνταγές στο blog της, που θα βρείτε στο http://immaeatthat.com, και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα δεχτεί με μεγάλη χαρά σχόλια για το αποτέλεσμα ή τυχόν προτάσεις και συνταγές για άλλα απολαυστικά πιάτα ή ροφήματα. Δεν είναι, τέλος, αρνητική, σε επισημάνσεις για τις δικές της προτάσεις.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...