Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

Στα μπουζούκια για τα προεόρτια του ντέρμπι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

«Ζέσταμα» για το ντέρμπι έκανε υπό τους ήχους λαϊκών ασμάτων ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονται οι…

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ Ο ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νίκησε 3-0 τον παο! Οι «κόκκινοι» ξέφυγαν μετά τις γκέλες από «Ενωση» και ΠΑΟΚ

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Εριξε» κόκκινο στη νύχτα με τη χθεσινή εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο μετέτρεψε το ντέρμπι των «αιωνίων» σε παράσταση για έναν ρόλο, συντρίβοντας με 3-0 τους «πράσινους» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Μποτία (21΄), Ελιονούσι (26΄) και Ιντέγε (44΄) πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, που αύξησαν τη διαφορά από το «Τριφύλλι» στους εφτά βαθμούς. Δύο ασίστ από στατικές φάσεις (από κόρνερ στο 1-0 και από φάουλ στη φάση του 3-0) μοίρασε ο Φορτούνης και μία ο Σεμπά σε εξαιρετική αντεπίθεση.

Η ομάδα του Στραματσόνι, μετά το χαμένο τετ α τετ του Λέτο στο 20΄ (από εξαιρετικό κόψιμο του Μποτία, που σκόραρε στην επόμενη φάση), κατέρρευσε. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να μειώσει το σκορ, όμως δεν τα κατάφερε ούτε από το σημείο του πέναλτι, καθώς ο Λεντέσμα που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ στο 60ό λεπτό. Πάντως, η υπόδειξη του Σιδηρόπουλου για πέναλτι (του Μποτία στον Βιγιαφάνες) ήταν λανθασμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία με τους Ελιονούσι και Φιγκέιρας για το 4-0 στο 68΄.

«Χαρακίρι» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

fwerfgw 3

«Αυτοκτόνησε» η ΑΕΚ Σάββατο βράδυ στο ΟΑΚΑ. Κατάφερε να προηγηθεί 2-0 και με τραγικά λάθη -κυρίως του Ανέστη- επέτρεψε στον Ατρόμητο να «γυρίσει» το ματς και να πάρει το 2-2. Η «Ενωση» έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της για περίπου 60 λεπτά και ένα από τα χειρότερα την τελευταία… διετία για τα υπόλοιπα 30.

Οσο για τον Ατρόμητο, όταν είδε την ΑΕΚ να παραπαίει, πίστεψε, έκανε την ανατροπή και θα μπορούσε να κλέψει και τη νίκη. Ο Μοράις, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην αυτοπεποίθηση και στο επιθετικό κομμάτι, έκανε λάθος στις αλλαγές, ειδικά με τον Πέκχαρτ στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Μάνταλο μόλις στο 3′. Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη του παιχνιδιού, από εκεί και πέρα, η «Ενωση» έφτανε εύκολα στα καρέ του Ατρομήτου.

Πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 60’ με τον Πατίτο και στη συνέχεια κατέρρευσε. Ο Ατρόμητος σε τέσσερα λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Μείωσε στο 71’ με τον Λε Ταλέκ και… τσίμπησε τον βαθμό στο 75’ με τον Ούμπιντες, έπειτα από εγκληματικό λάθος του Ανέστη.

«Διπλό» Αστέρα στους Ζωσιμάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης φώναξε «παρών» και με ανατροπή πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 μέσα στα Γιάννενα. Η φορμαρισμένη ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αφού σπατάλησε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Μαμπουλού, άνοιξε το σκορ στο 63′ με κεφαλιά του Ζάιρο.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, χωρίς να εντυπωσιάσουν, σημείωσαν δύο γκολ (72′ Φαρίνια, 77′ Μάσα) και άλωσαν (1-2) τους Ζωσιμάδες. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας φετινή επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος πήρε το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός «καθάρισε» την ΑΕΛ

Επιστροφή στις νίκες, έπειτα από δύο σερί ήττες, για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες κέρδισαν 2-1 την ΑΕΛ εντός έδρας με γκολ των Ουάρντα (41′), Μαρκόβσκι (85′), ενώ το γκολ των «βυσσινί» σημείωσε ο Ναζλίδης (54′).

Το παιχνίδι ήταν κακό από πλευράς θεάματος, με πολλά λάθη και ελάχιστες (αν και μπήκαν τρία γκολ) καλές ευκαιρίες.

Παρά την ήττα, ο Σάκης Τσιώλης έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. «Εμεινα ικανοποιημένος από τη βελτίωση στην απόδοση της ομάδας σε αυτό το ματς. Η ομάδα λειτουργούσε σε όλες τις γραμμές σε ικανοποιητικό επίπεδο. Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Κρατάμε τα θετικά μηνύματα αυτού του αγώνα και συνεχίζουμε» δήλωσε ο κόουτς της Λάρισας μετά το ντεμπούτο του.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Μαντζουράκης παραδέχθηκε ότι «είχαμε άγχος σήμερα, παίζαμε με την ΑΕΛ, η οποία νίκησε τον Ολυμπιακό, αλλά είχαμε και πάθος. Οι μάχες θα είναι πολλές».

Εμειναν στο «Χ» στη Λιβαδειά

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτή την αγωνιστική να πανηγυρίσει το «τρίποντο», αφού έμεινε στη Βοιωτία στο 1-1 με τον Λεβαδειακό.

Η Ξάνθη προηγήθηκε με τον Χαμζά Γιουνές στο 22′ και είχε μοναδική ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου να κάνει και το 0-2 με τον Τυνήσιο φορ. Στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε πίσω και έπαιξε με τη φωτιά, με συνέπεια ο Λεβαδειακός να εκμεταλλευθεί την οπισθοχώρηση των φιλοξενουμένων, να πιέσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς και τελικά να ισοφαρίσει στο 80ό λεπτό με την κεφαλιά του Ουόν.

Ο Λουτσέσκου ήταν απογοητευμένος από την απώλεια της νίκης. «Αξίζαμε τη νίκη. Κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες και, αν είχαμε καθαρό μυαλό, θα παίρναμε τη νίκη». Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των γηπεδούχων Ράτκο Ντόστανιτς σχολίασε: «Ηταν δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Είχαμε από ένα ημίχρονο και τελικά το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Φρούριο το νησί των Φαιάκων!

Εκτός έδρας μπορεί να μην τα καταφέρνει, αλλά με όπλο την έδρα της η Κέρκυρα επικράτησε της Βέροιας με 2-0, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα εις βάρος της ομάδας της Ημαθίας, που παρέμεινε στην προτελευταία θέση του πίνακα.

Οι γηπεδούχοι, με δύο γκολ από παρόμοιες φάσεις -εκτέλεση κόρνερ του Ζαραδούκα-, μπόρεσαν να πετύχουν δύο γκολ (ένα με αυτογκόλ του Μαλόν στο 52′ και ένα με τον Τουράμ στο 62′), ώστε να προσθέσουν τρεις πολύτιμους πόντους στη βαθμολογική συγκομιδή τους.

Η συνέχεια του αγώνα δεν έφερε κάποια μεγάλη φάση εκατέρωθεν μέχρι το 84′, όταν ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μεληκιώτη, με τον Τζήλο να δίνει το πέναλτι. Ο Μεληκιώτης ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Κουτζαβασίλης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Νέο βατερλό στη Νέα Σμύρνη

fwerfgw 1 0

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι εδώ και καιρό γνωστό. Μόνο που, για ακόμα μία φορά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλήρωσε το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια, με τους Περέιρα (25’) και Κουλούρη (68’), και μερικές ακόμη μεγάλες ευκαιρίες, αλλά έμεινε για τρίτο εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (ισοπαλία στη Βέροια, ήττα από Ολυμπιακό).

Οι Νεοσμυρνιώτες, που επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από τρεις αγωνιστικές, είχαν σε καλή βραδιά τους Ιρανούς Μασούντ και Ανσαριφάρντ. Από συνεργασία τους προήλθε το γκολ του δεύτερου (στο 14ο λεπτό), που έκρινε την αναμέτρηση. Πλέον, ο Πανιώνιος βρίσκεται στην τέταρτη θέση (με 13 βαθμούς), την ώρα που ο «Δικέφαλος» έμεινε στο -10 από την κορυφή. Οι «ασπρόμαυροι» και οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της αναμέτρησης είχαν κατεβασμένα κεφάλια και έδειχναν αρκετά απογοητευμένοι από αυτή την ήττα.

! «Ζέσταμα» για το ντέρμπι έκανε υπό τους ήχους λαϊκών ασμάτων ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονται οι Νότης Σφακιανάκης και Βασίλης Καρράς. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νυχτερινό κέντρο Teatro, έχοντας δίπλα του, μεταξύ άλλων, τον γνωστό βάζελο αλλά επιστήθιο φίλο του Γιάννη Κουρτάκη. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» και η παρέα του προτίμησαν να καθίσουν στο τελευταίο (υπερυψωμένο) τραπέζι του μαγαζιού, για να περάσουν απαρατήρητοι. Ωστόσο, λίγα μέτρα δίπλα από το τραπέζι όπου κάθονταν ήταν μία από τις τουαλέτες του μαγαζιού και έτσι δεν κατάφεραν να αποφύγουν την… πολυκοσμία! Αποχώρησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να είναι… ετοιμοπόλεμος για το clasicο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που διεξήχθη χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Χαμόγελα για Μπέντο και απογοήτευση από Στραματσόνι!

Απόλυτη ικανοποίηση Μπέντο. Αλλωστε, το 3-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού συνιστά τη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του Πειραιά σε ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα μετά το ματς της Ριζούπολης τη σεζόν 2002-03.

«Ηταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου. Σημειώνεται ότι η ομάδα του Πειραιά έφτασε τις 29 σερί εντός έδρας νίκες, ξεπερνώντας την (σχετική) επίδοση της ΑΕΚ, η οποία είχε δει το νικηφόρο εντός έδρας σερί της να τερματίζεται στους 28 αγώνες. Απογοήτευση από την άλλη για Στραματσόνι, το μέλλον του οποίου στον πάγκο των «πρασίνων» είναι αβέβαιο μετά και τη χθεσινή ήττα. Για το ματς ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως «είχαμε δουλέψει στις στατικές φάσεις πριν από το ματς επειδή γνωρίζαμε τη δύναμη του Ολυμπιακού σε αυτές, ωστόσο τελικά δεχθήκαμε δύο γκολ με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα. Τέρματα που σημειώνονται με τέτοιο τρόπο μπορούν να “σκοτώσουν” το παιχνίδι».

Ζοζέ Μοράις: Δεχθήκαμε τα γκολ από δικά μας λάθη

Ο Ζοζέ Μοράις ήταν απογοητευμένος και προσπάθησε να εξηγήσει όλα τα ανεξήγητα που έγιναν στο ματς και οδήγησαν στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Βάλαμε ένα γκολ. Είχαμε στιγμές με καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε το παιχνίδι μας, σκοράραμε το δεύτερο γκολ.

Ηταν ένα ματς όπου θα μπορούσαμε να βάζαμε και τέταρτο και πέμπτο γκολ. Από δικά μας λάθη δεχθήκαμε τα δύο γκολ και είχαμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα».

Ο Γιώργος Κορακάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ’ την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ. «Το αποτέλεσμα για εμάς ήταν θετικό. Δεχτήκαμε γρήγορα γκολ, είχαμε προβλήματα στον άξονα, αν και είχαμε υπεραριθμία. Είχαμε πει να κόψουμε την πρώτη πάσα στον Μάνταλο. Δεν το κάναμε. Μετά το 25-30, ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Ναι, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι και μετά το 2-2 θα μπορούσαμε να κάναμε εμείς το 3-2».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...