Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Κορμί-φέτες σε χρόνο dt!

H πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ενόργανη Ελευθερία Σοφρά δημιούργησε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα ασκήσεων, με το οποίο σε κάθε συνεδρία καίγονται τουλάχιστον 500 θερμίδες

Η αγάπη της για την ενόργανη γυμναστική ώθησε την πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελευθερία Σοφρά να δημιουργήσει ένα δικό της πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο βοηθάει εξαιρετικά στην καύση του λίπους και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, καθώς υπόσχεται επιτυχία και άμεσα, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Οπως εξηγεί στην «Espresso», κάθε ολοκληρωμένη συνεδρία από το συνδυαστικό αυτό πρόγραμμα προκαλεί απώλεια τουλάχιστον 500 θερμίδων.

werwert 2«Το Rial Action, όπως το έχω ονομάσει, δουλεύει ουσιαστικά τα πάντα, αφού είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα ασκήσεων. Μέσα σε μία ώρα οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ασκήσεις από πέντε διαφορετικά είδη γυμναστικής» εξηγεί η Ελευθερία Σοφρά, που φωτογραφήθηκε στο Riaction, τον χώρο που έχει δημιουργήσει εδώ και τέσσερα χρόνια στην Καλλιθέα.

Pilates, aerial, cardio, MOTR και ενόργανη είναι τα βασικά «κλειδιά» της επιτυχίας ενός προγράμματος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα των κορυφαίων γυμναστών του εξωτερικού.

«Αυτό που προσπαθώ είναι να μεταφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γι’ αυτό πιστεύω πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά. Το Rial Action απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, και είναι ένα πρόγραμμα που γεννήθηκε ουσιαστικά μέσα από την καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο.

Συναρπαστικό

Συζητώντας μαζί τους, κατάλαβα πως ήθελαν ένα πρόγραμμα που να προσφέρει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να δώσει κάθε είδος γυμναστικής ξεχωριστά. Ετσι δοκιμάσαμε συνδυασμούς προγραμμάτων και καταλήξαμε σε αυτό που βοηθάει πάρα πολύ και στην καύση του λίπους, αφού σε κάθε μάθημα καίμε τουλάχιστον 500 θερμίδες» λέει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και προσθέτει: «Αρχικά αυτοί που δυσκολεύτηκαν λίγο ήταν οι άνδρες, καθώς θεωρούσαν πιο… γυναικείο το ασκησιολόγιο του aerial (γυμναστική πάνω σε πανιά)! Ωστόσο διαψεύστηκαν, αφού το βρήκαν συναρπαστικό».

Στον επαγγελματικό χώρο της η Ελευθερία Σοφρά, που υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας ενόργανης έως το 2004, εκτός από το Rial Action, ασχολείται με όλα τα είδη γυμναστικής, που έχουν γίνει μόδα τα τελευταία werwert 3χρόνια.

«Το pilates είναι ένα είδος άσκησης που πρέπει να κάνουν όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου και επιπέδου. Ιδανικό για αθλητές, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και εγκύους. Φτιάχνει ένα καλλίγραμμο, ευθυγραμμισμένο σώμα, που θα μείνει για πάντα νέο. Το aerial fitness προσφέρει απελευθέρωση, αυτοπεποίθηση, διασκέδαση και αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, γυμνάζοντας παράλληλα όλο το σώμα» αναφέρει και προσθέτει:

«Το TRX και το Bosu βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική συχνότητα, καίνε λίπος, δυναμώνουν και γραμμώνουν. Με το TRX συνδυάζουμε πολλά είδη προπόνησης (κυκλική, διαλλειματική) όπως και πολλά όργανα. Το Grit, επίσης, είναι ένα νέο πρόγραμμα της Les Mills (πολυεθνική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον χώρο του fitness και των ομαδικών προγραμμάτων αίθουσας), το οποίο ήρθε να κάνει τη διαφορά. Σε όποιον αρέσουν τα δύσκολα και η πίεση, αποτελεί την απόλυτη γυμναστική. Διδάσκεται παγκοσμίως με τον ίδιο τρόπο, συνδυάζοντας cardio αεροβική άσκηση, strengh βάρη και ενδυνάμωση και plyo πολυαρθρικές ασκήσεις».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...