Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Η «κυρα- Γιώργαινα» «έφυγε»!

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα,σύζυγος του Γ. Κατσαρού, «έσβησε» την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα,σύζυγος του Γ. Κατσαρού, «έσβησε» την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια

Η λατρεμένη σύζυγος του Γιώργου Κατσαρού, για την οποία είχε γράψει το τραγούδι «Ερωτά μου ανεπανάληπτε», πέθανε την Κυριακή από πνευμονική ανεπάρκεια στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Από τη Δήμητρα Δάρδα

Η Μιρέλλα Κουτσόκωστα έδινε σχεδόν για ενάμιση χρόνο μια γενναία μάχη με την ασθένεια από την οποία 2 12και ηττήθηκε, έχοντας στο πλευρό της τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη, αλλά και τα παιδιά τους Αντώνη και Αλέξανδρο Κατσαρό.

Η σπουδαία χορογράφος και καλλονή χορεύτρια, που άφησε εποχή στα νιάτα της τόσο στο θέατρο όσο και στον ελληνικό κινηματογράφο, με συμμετοχές σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων «Μερικοί το προτιμούν κρύο» και «Ο κύριος πτέραρχος», γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κατσαρό στο σανίδι το 1962. Ομορφη, εντυπωσιακή, από καλή οικογένεια και τελειομανής στη δουλειά της, η Μιρέλλα Κουτσόκωστα, η οποία έκανε καριέρα την εποχή που μεσουρανούσαν και οι αδελφές Ερρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ, συναντήθηκε με τον σύζυγό της στο θέατρο Κήπος, στην επιθεώρηση «Να τι δεν είχες, Αθήνα».

Από τότε έως και την περασμένη Κυριακή δεν χώρισαν ποτέ. Τα τρυφερά λόγια του γιου της Αντώνη στην «Espresso» σκιαγραφούν την προσωπικότητα της εξαιρετικής καλλιτέχνιδας και γυναίκας.

«Η μητέρα μου έβαζε πάνω από όλα την οικογένειά της, γι’ αυτό και δεν συνέχισε την καριέρα της. Εζησε με τον πατέρα μου 50 χρόνια γεμάτα από αγάπη και ευτυχία. Οχι επειδή είναι γονείς μου, αλλά επειδή τους έζησα, ήταν μια σπάνια περίπτωση δεμένου ζευγαριού για τα σημερινά, αλλά και τα τότε δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη μας τον χώρο του θεάματος, όπου εργαζόταν ο πατέρας μου» λέει ο αθλητικός συντάκτης. Και συνεχίζει: «Η μητέρα μου ήταν μια στοργική γυναίκα, το στήριγμα όλης της οικογένειας, μια ήρεμη δύναμη και φυσικά σύμβουλος και φανατική υποστηρικτής του πατέρα μου».

Ο Πυθαγόρας και το σουξέ της εποχής!

Το τραγούδι του Πυθαγόρα «Κυρα-Γιώργαινα, ο Γιώργος σου πού πάει;» γράφτηκε για τη Μιρέλλα Κατσαρού! Η συχνή επικοινωνία του κορυφαίου στιχουργού με τον Γιώργο Κατσαρό είχε ως αποτέλεσμα τις τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Πυθαγόρα με τη Μιρέλλα, όπου τη ρωτούσε αστειευόμενος «Κυρα-Γιώργαινα, πού είναι ο άντρας σου;». Αυτή η ερώτηση, λοιπόν, έγινε στίχος και μια μεγάλη διαχρονική επιτυχία, που ερμήνευσε ο Γιώργος Καλατζής και βραβεύτηκε το 1970 σε φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

3 134

Ο Γιώργος Κατσαρός, ο χαρισματικός μαέστρος και συνθέτης, ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σολίστ του σαξοφώνου και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 10 σπουδαιότερους σαξοφωνιστές του κόσμου, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Espresso» είχε εκφράσει τη μεγάλη εκτίμησή του στο πρόσωπο της συζύγου του.

«Είναι η γυναίκα της ζωής μου η Μιρέλλα μου. Ηταν απίστευτη χορεύτρια και τα παράτησε όλα για μένα. Αποφάσισε να αφήσει τον χορό και να κρατήσει την οικογένειά μας. Γιατί αυτή την κράτησε. Εγώ δούλευα συνεχώς, επτά μέρες την εβδομάδα. Παρακαλούσα να έρθει Πάσχα για να καθίσω. Εκείνη δημιούργησε τον χαρακτήρα των παιδιών μου, εκείνη τα μεγάλωσε. Αυτός είναι ο άθλος της. Αποκτήσαμε δυο παιδιά, τον Αντώνη, έμπειρο αθλητικό συντάκτη στην τηλεόραση, και τον Αλέξανδρο, γνωστό σκηνοθέτη».

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 13.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...