Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Κόκκινο νέκταρ!

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ολυμπιακού τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa. Ικανοποίηση για τον Πάουλο Μπέντο

Ρεπορτάζ
Χάρης Δάντσης

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε το… βουνό τρέχοντας και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Η (άνετη) νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου με 3-0 έφερε ευφορία στο μεγάλο λιμάνι και ικανοποίηση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Αλλωστε, ολοκληρώθηκε ένα πρόγραμμα-φωτιά επτά αγώνων (σε 23 ημέρες), στους οποίους η ομάδα του Πειραιά είχε απολογισμό έξι νίκες (κόντρα σε Πανιώνιο, Αστάνα, ΠΑΟΚ, Πλατανιά για το Κύπελλο, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό) και μία ισοπαλία (με Αστάνα στο Καζακστάν) και τέρματα 16-3! Σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας έχει ο Πάουλο Μπέντο.

Η διαφορά από τους βασικούς διώκτες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον στο +7 από Παναθηναϊκό, +9 από ΑΕΚ, +10 από ΠΑΟΚ, αποκτώντας έτσι σημαντικό προβάδισμα τίτλου από νωρίς, ενώ χρειάζεται έναν βαθμό -στο παιχνίδι της 24ης Νοεμβρίου με τη Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη- για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έπειτα από αρκετές δοκιμές έχει δημιουργήσει έναν κορμό παικτών βελτιώνοντας διαρκώς την απόδοση της ομάδας. Κυρίως μεσοεπιθετικά, όπου οι Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιονούσι και Ιντέγε βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν «δέσει». Αλλά και η άμυνα με… οδηγό τον Καπίνο (υπέστη θλάση και θα παραμείνει εκτός δράσης τρεις τέσσερις εβδομάδες) δείχνει σημάδια βελτίωσης. Οι Ντα Κόστα και Μποτία τα πήγαν εξαιρετικά και στο προχθεσινό ντέρμπι, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται και πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίρνεις αυτό το βραβείο μετά το τέλος του αγώνα, αλλά αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού για τη δουλειά και την προσπάθειά της. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε» έγραψε ο Ισπανός στόπερ στο Instagram. Ασφαλώς δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Μπέντο δίνει χώρο και χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, όπως στους Ρέτσο και Μανθάτη. Επόμενο στοίχημα του Ιβηρα κόουτς, η ενεργοποίηση των ακριβοπληρωμένων Μάριν και Καρντόσο, αλλά και η συνέχεια με νίκες εντός και εκτός των συνόρων.

Στο μεταξύ, αρκετοί ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νυχτερινό κέντρο Fantasia, όπου εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα, γιορτάζοντας τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

«KORIOPOLIS»: Το Δημόσιο ζητεί 1.000.000 €

Για τις 14 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση «Koriopolis» που αφορά «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες το 2011. Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση υποβλήθηκαν ενστάσεις από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ενώ δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την κίνηση αυτή το Δημόσιο ζητεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 1.000.000 ευρώ από τον Αχιλλέα Μπέο και άλλα τόσα από τον Γιώργο Τσακογιάννη, καθώς και τα ποσά των 500.000 ευρώ και των 300.000 ευρώ από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, για ηθική βλάβη. Σημειώνεται ότι από τους 84 κατηγορούμενους το «παρών» έδωσαν χθες μόνο οι εννέα, μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Μπέος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...