Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Το κόλπο απατεώνων με τα «λεφτά στην κατάψυξη»

Πώς απατεώνες (μετά τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά) προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες!

Απίστευτο κόλπο σκαρφίστηκαν οι απατεώνες για να βάλουν στο χέρι χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια πλουσίων!

«Βάλτε όλα τα χρήματα στην κατάψυξη!» λένε, τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, παριστάνοντας τους αστυνομικούς που εξάρθρωσαν τη σπείρα!

Οι απατεώνες προειδοποιούν τους κατοίκους του Αμαρουσίου ότι τάχα είναι στόχοι των ασύλληπτων μελών της συμμορίας! Ετσι, τους συμβουλεύουν να κρύψουν χρήματα και κοσμήματα στο… ψυγείο, ώσπου να τα παραλάβουν για να τα φυλάξουν στο τμήμα! Πράγματι, η Ασφάλεια Αμαρουσίου είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη εξάρθρωση της μεγάλης σπείρας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ευφάνταστους απατεώνες που εμπνεύστηκαν έναν νέο τρόπο για να ξαφρίσουν ανυποψίαστα θύματα.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς του συγκεκριμένου τμήματος και τους «ενημερώνουν» ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως αποτελούν στόχο κλοπής! «Στις συνομιλίες των διαρρηκτών υπάρχει αναφορά στο σπίτι σας» λένε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τους προτρέπουν να προστατεύσουν την περιουσία τους κρύβοντας προσωρινά όλα τα πολύτιμα αντικείμενα στην κατάψυξη ή σε άλλα σημεία του σπιτιού, ως την ώρα που θα φτάσει στο σπίτι τους «αστυνομικός» για να τα μεταφέρει για… φύλαξη στο τμήμα! Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 απόπειρες εξαπάτησης με αυτή τη μέθοδο. Το θετικό είναι ότι κανένα υποψήφιο θύμα δεν την έχει πατήσει ακόμη, καθώς όσοι δέχονται το τηλεφώνημα καλούν στη συνέχεια το (πραγματικό) αστυνομικό τμήμα, απ’ όπου πληροφορούνται ότι πρόκειται για κόλπο επιτηδείων.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τα παραπάνω περιστατικά, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα μέθοδο τηλεφωνικής απάτης και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που δεχθούν ανάλογο τηλεφώνημα να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία καλώντας το «100».

Νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση «Gipsy Kings»

Εν αναμονή των κλήσεων σε απολογία από τους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση «Gipsy Kings». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται σύντομα και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που τώρα ελέγχονται από τις Αρχές. Εκτός των κοσμηματοπωλών και άλλων φερόμενων συνεργατών των ήδη κατηγορουμένων στη σπείρα των Ρομά, η οποία ρήμαξε δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι κυρίως οι αστυνομικοί.

Συνομιλίες με αστυνομικούς

Μάλιστα, ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, αφού από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες έχουν αναδειχθεί αρκετά ακόμη πρόσωπα από τους κόλπους της Αστυνομίας, ο ρόλος των οποίων ελέγχεται εξονυχιστικά. Από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προκύπτουν συνομιλίες με αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, που καταδεικνύουν υποβοήθηση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Πέραν των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων πριν από την έφοδο των αστυνομικών για έρευνα σε διαμερίσματα κάποιων εκ των συλληφθέντων, έχουν αποκαλυφθεί δεκάδες «συνεργασίες» και εξυπηρετήσεις αστυνομικών σε μέλη του κυκλώματος με το αζημίωτο. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές του δικτύου των κλοπών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα πέντε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης τα τρία παραμένουν ασύλληπτα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....