Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Ελληνική κουζίνα στην ισπανική TV!

Η Μαρία Ζαννιά μαθαίνει στους Ιβηρες αλλά και στους Λατινοαμερικανούς τη γευστική Cocina Griega

Κάποτε δεν έβραζε ούτε αβγό και τώρα αποκαλύπτει (on camera) τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας στους Ισπανούς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό συμβαίνει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής αλλά και με το πρώτο βιβλίο της «Cocina Griega», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα στην Ισπανία και σύντομα σε Μεξικό και Αργεντινή.

5tr3w4e5gdrsg 2

Η 31χρονη εξπέρ στα Οικονομικά Μαρία Ζαννιά, από τον Ορχομενό Βοιωτίας, που ζει στη Μαδρίτη τα τρία τελευταία χρόνια, «ταξιδεύει» στην Ελλάδα το τηλεοπτικό κοινό με τις συνταγές που παρουσιάζει στο συνδρομητικό Canal Cocina (το μοναδικό κανάλι γαστρονομίας στην Ισπανία). Η νεαρή σπούδασε Στατιστική στην ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε τράπεζα στην Αθήνα.

5tr3w4e5gdrsg 4

Μέσω του αδελφού της, που εκείνη την εποχή ζούσε στη Μαδρίτη, γνώρισε τον Ισπανό σύντροφό της Αδόλφο και το 2013 έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει μαζί του. Στη Μαδρίτη εργάστηκε σε τράπεζα, αλλά γρήγορα τα παράτησε για τη μαγειρική! «Ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη να τρώω ελληνικό φαγητό, ώστε να νιώθω ότι βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια και στους φίλους μου» λέει η ίδια. Ετσι, άρχισε να μαγειρεύει, να ψάχνει συνταγές, να ανοίγει φύλλο, να φτιάχνει γεμιστά «και πράγματα που θυμάμαι ότι έκανε η γιαγιά μου»!

5tr3w4e5gdrsg 3

Σελίδα στο facebook

Αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook, στην οποία αναρτούσε φωτογραφίες και συνταγές, και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από την αρχή. Εννέα μήνες αργότερα επικοινώνησαν μαζί της, μέσω της σελίδας, άνθρωποι από το κανάλι, για να της πουν ότι ενδιαφέρονται για ένα πρόγραμμα ελληνικής κουζίνας. Τα γυρίσματα για τα 22 επεισόδια άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2016 και κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας 20 λεπτών και έχει δύο συνταγές. «Μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να ετοιμάσω 44 συνταγές για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Δεν ήταν κάτι εύκολο» είπε η όμορφη μαγείρισσα, που διαπρέπει στην Ισπανία. «Λαμβάνω καθημερινά πολύ ωραία, πιο θερμά και από την Ισπανία, μηνύματα από Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Μεξικό, Περού και Κολομβία» τονίζει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...