Υποτροφίες με «χορηγό» πτηνά

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ρίχνει στην αγορά για τις γιορτές περίπου 20.000 γαλοπούλες! Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των σπουδών δεκάδων νέων

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ρίχνει στην αγορά για τις γιορτές περίπου 20.000 γαλοπούλες! Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των σπουδών δεκάδων νέων

Είναι νόστιμες, υγιεινές και θυσιάζονται για… καλό σκοπό. Ο λόγος για τις γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, οι οποίες -ακόμη μία χρονιά- θα βρεθούν στο εορταστικό τραπέζι χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών.

Παράλληλα όμως θα στηρίξουν τις σπουδές δεκάδων νέων, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν για το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών της σχολής.

Ως τη δεκαετία του 1960 η γαλοπούλα ήταν ένα είδος πουλερικού άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά σήμερα τείνει να αποκτήσει μόνιμη θέση στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που ήταν η πρώτη που εισήγε γαλοπούλες στη χώρα μας. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσφέρει στους καταναλωτές περίπου 20.000 γαλοπούλες με ξεχωριστή ποιότητα και γεύση, οι οποίες εκτρέφονται στους υποδειγματικούς πτηνοθαλάμους του εκπαιδευτικού πτηνοτροφείου της Θεσσαλονίκης.

Πολλά λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της σχολής, οι γαλοπούλες αυτές τρέφονται με σιτηρέσια που περιέχουν λιναρόσπορο πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, με αποτέλεσμα το κρέας τους να έχει πολλά λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την καρδιαγγειακή υγεία.

Η συγκομιδή και η επεξεργασία των πουλερικών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η διάθεσή τους θα γίνει από επιλεγμένα κρεοπωλεία και τις κυριότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και από το κατάστημα στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις τους -όπως, άλλωστε, και των υπόλοιπων προϊόντων που παράγονται στις εγκαταστάσεις- στηρίζουν το πρόγραμμα υποτροφιών της ιστορικής σχολής, η οποία ήδη μετρά 112 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Οριακά έχω προσωπική ζωή, έχω ξεχάσει πως είναι να με φλερτάρουν»

Απογοητευμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός καθώς δεν τη φλερτάρουν όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.