Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

«Εις υγείαν» από το κελάρι του βυθού!

Δεκάδες φιάλες κρασιού, που ωρίμαζαν από το 2011 σε βάθος 25 μέτρων χωρίς φως και οξυγόνο, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα της Σαντορίνης και «βγήκαν» στην αγορά

weteea 1Στη Σαντορίνη βρίσκεται ένα υποβρύχιο κελάρι με δεκάδες φιάλες κρασιού, οι οποίες ωριμάζουν σε βάθος 25 μέτρων, χωρίς φως και οξυγόνο, αλλά με μοναδική «συντροφιά» τα… ψαράκια. Το κελάρι ανοίγει κάθε πέντε χρόνια για να αναδυθεί από τον βυθό ο Θαλασσίτης!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Συνολικά 520 φιάλες εσοδείας 2011 ανασύρθηκαν (σώες!) πριν από λίγα 24ωρα και το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Pirée.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της Gaia Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία ασύρτικο της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. weteea 2Ο γνωστός οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος κινήθηκε στα πρότυπα του Chateau Larrivet Haut- Brion, το οποίο πειραματίστηκε με την παλαίωση ενός βαρελιού με κρασί του 2009, βυθίζοντάς το μερικώς στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει την εταιρία μεταξύ των μόλις δέκα οινοποιείων παγκοσμίως που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη αρχίζει το 2009, όταν η εταιρία αποφάσισε να επιχειρήσει έναν νέο τρόπο παλαίωσης, χωρίς την παρουσία οξυγόνου.

Ιδανικό περιβάλλον

Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού σε ένα παλαιωμένο κρασί, με ώριμη και μεστή γεύση. Ο Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Από τις 520 φιάλες που ήρθαν πάλι στο φως, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...