«Οχι» στον Gucci για την Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας για τη διοργάνωση ντεφιλέ στον Ιερό Βράχο

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας για τη διοργάνωση ντεφιλέ στον Ιερό Βράχο

Ενα βροντερό «όχι» (παρά το οικονομικό δέλεαρ) είπαν στην ιταλική φίρμα Gucci τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα της εταιρίας να διοργανώσει ένα ντεφιλέ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου τα μέλη του ΚΑΣ αρνήθηκαν να παραχωρήσουν το μνημείο για μια επίδειξη μόδας, η οποία θα πραγματοποιούνταν στον αρχαιολογικό χώρο με φόντο τον Παρθενώνα την 1η Ιουνίου 2017.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO» ανέφεραν στην αιτιολόγησή τους τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, κάτι που φυσικά ήταν απολύτως αναμενόμενο να συμβεί.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της γνωστής ιταλικής εταιρίας και δικηγόροι της φίρμας, οι οποίοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν όλες τις πτυχές του εγχειρήματος, ωστόσο δεν κατάφεραν να μεταπείσουν τα μέλη του ΚΑΣ.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να… αλλάξουν γνώμη στο συμβούλιο οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρουσίασαν ως επιχείρημα ότι επιθυμούν να βοηθήσουν και στα έργα αναστήλωσης χρηματοδοτώντας τα, γεγονός που προκάλεσε τη μήνιν κάποιον εκ των μελών.

Η επίδειξη θα είχε διάρκεια 15 λεπτά, η πασαρέλα επρόκειτο να στηθεί ανάμεσα στο Ερέχθειο και στον Παρθενώνα, ενώ τα καμαρίνια θα ήταν στο παλαιό μουσείο της Ακρόπολης.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, την επίδειξη θα παρακολουθούσαν 300 προσκεκλημένοι, ενώ μεταξύ αυτών θα βρίσκονταν γνωστές προσωπικότητες του Χόλιγουντ με διεθνή κοινωνική δράση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συντετριμμένη η Σταματίνα Τσιμτσιλή: Επισκέφθηκε τον Γιώργο Μυλωνάκη στον «Ευαγγελισμό»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή βρέθηκε στον «Ευαγγελισμό» για να σταθεί...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η αγωνία της για τον Γιώργο Μυλωνάκη – Αποχώρησε από το «Happy Day»

Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποχώρησε το πρωί της Τετάρτης από...

Κεφαλονιά: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα της 19χρονης – «Η Μυρτώ μου θα έρθει σπίτι, δεν έφυγε»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο του Αργοστολίου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σοφία Χατζηπαντελή: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Σοφίας Χατζηπαντελή προκάλεσαν έντονη συζήτηση,...

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Νάντια Φαρές – Βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Γαλλίδα ηθοποιός Νάντια Φαρές, η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ταινία «Πορφυρά ποτάμια» δίπλα στον Βενσάν Κασέλ και τον Ζαν Ρενό