Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Νοίκιαζαν βίλες από site «μαϊμού»

Αποκαλύφθηκε η καλοστημένη απάτη εταιρίας! Το κόλπο με τις φωτογραφίες και οι υποψήφιοι πελάτες super lux καταλυμάτων στις Κυκλάδες

Αποκαλύφθηκε η καλοστημένη απάτη εταιρίας! Το κόλπο με τις φωτογραφίες και οι υποψήφιοι πελάτες super lux καταλυμάτων στις Κυκλάδες

Καλοστημένη απάτη αποδείχθηκε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα cycladesrentals.com, που (δήθεν) νοίκιαζε βίλες στις Κυκλάδες χωρίς στην πραγματικότητα να διαθέτει καμία!

Η εταιρία «μαϊμού» χρησιμοποιούσε φωτογραφίες από καταλύματα νόμιμων επιχειρήσεων προκειμένου να ξεγελάσει τους υποψήφιους πελάτες-θύματα και τελικά να τους αποσπάσει χρήματα με τη μορφή προκαταβολής.

Η αποκάλυψη της απάτης δεν ήρθε από κάποια κρατική Αρχή αλλά από τη βρετανική εφημερίδα «The Independent», η οποία μάλιστα άσκησε πιέσεις και τελικά πέτυχε να «κατέβει» μόνιμα από το διαδίκτυο το συγκεκριμένο site.

Οπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της, οι άγνωστοι διαχειριστές του cycladesrentals.com διαφήμιζαν ονειρεμένες διακοπές στα κυκλαδονήσια με διαμονή σε πολυτελείς βίλες. Για να πείσουν τους ενδιαφερομένους, τους «πλάσαραν» φωτογραφίες καταλυμάτων, τις οποίες όμως είχαν κλέψει από ιστοσελίδες νόμιμων επιχειρήσεων.

Οσοι πελάτες «τσίμπαγαν» το δόλωμα κατέθεταν προκαταβολικά χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό της ιστοσελίδας. Ωστόσο, διακοπές δεν πήγαιναν ποτέ, αφού στην πραγματικότητα η ιστοσελίδα δεν είχε στην κατοχή της κανένα κατάλυμα. Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέφερε επίσης ότι βρισκόταν «στον τομέα των πολυτελών τουριστικών υπηρεσιών για δεκαετίες», ενώ στην πραγματικότητα είχε συσταθεί μόλις τον περασμένο μήνα. Ακόμη, ισχυριζόταν ψευδώς ότι είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πλαστή ιστοσελίδα

Επιπλέον, χρησιμοποιούσε διαφημίσεις της Google ώστε να ψαρεύει περισσότερους πελάτες. Ετσι, όταν κάποιος πληκτρολογούσε στη μηχανή αναζήτησης τη φράση «Santorini villas», ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν ήταν το cycladesrentals.com. Η πλαστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα είχε και ακόμη δύο sites, ένα που αφορούσε τα Κανάρια Νησιά και ένα με πολυτελή σαλέ. Το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες και στις τρεις ιστοσελίδες ήταν η πληρωμή προκαταβολής μέσω τραπεζικού εμβάσματος, καθώς είναι μια συναλλαγή που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Μία από τις νόμιμες επιχειρήσεις που αντέγραψαν οι επιτήδειοι ήταν η βρετανική εταιρία Villas Plus, η οποία νοικιάζει καταλύματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Ισπανία και αλλού. «Νιώθεις μεγάλη απογοήτευση όταν βλέπεις μια ψεύτικη ιστοσελίδα, και είναι δύσκολο να την κατεβάσεις γρήγορα. Είναι εξοργιστικό να ξέρεις πως κάποιος θα χάσει τα χρήματά του» ανέφερε ο Νικ Κούπερ, ιδρυτής της Villas Plus.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε σε όσους σχολίασαν αρνητικά τη γνώμη του για την αφρικανική σκόνη

«Εχουν εντολή να ορμούν με λύσσα σε όποιον αντιτίθεται...