Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025

Η «Espresso» ρίχνει «Δίχτυ» στην «Ηλέκτρα»

«3, 2, 1, κλακέτα... Πάμε»! Σε ρυθμούς γυρισμάτων βρίσκεται...

Πήγαμε για τρύγο βγάζοντας ειδήσεις από το… πατητήρι του μόχθου

Τρύγος! Ελληνικός τρύγος στα Μεσόγεια τον Αύγουστο και τον...

Ραταϊκόφσκι: Τώρα και συγγραφέας σεναρίου για ταινία!

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι τα κάνει όλα και συμφέρει!Ετσι, εκτός...

Ο Νινιός στην «Παραλία» των βραβείων παρέα με έναν άγουρο δολοφόνο

Στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», όπου πρωταγωνίστησε το μακρινό 1992,...

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης ο Φιγιόν, που τελικά δεν θα παραιτηθεί

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του Πενέλοπε Φιγιόν, ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς για την προεδρία στη Γαλλία Φρανσουά Φιγιόν είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί από την κούρσα, αν η υπόθεση καταλήξει σε έρευνα εις βάρος του. Τώρα που η Δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως στις 15 Μαρτίου θα αρχίσει να «ξεσκονίζει» τον υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα για κατάχρηση δημόσιων πόρων, ο Φιγιόν, αν και δεν σφυρίζει ακριβώς αδιάφορα, ύστερα από μαραθώνιο επαφών με τα στελέχη του κόμματός του διεμήνυσε ότι δεν αποσύρεται από την κούρσα για το Μέγαρο των Ηλυσίων, προσθέτοντας «ο λαός θα με κρίνει στην κάλπη».

Ολα αυτά συνέβησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Φρανσουά Φιγιόν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι σε επικριτές και δημοσιογράφους, τόνισε πως δεν σκοπεύει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επέμεινε πως δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία, έκανε λόγο για «απόπειρα πολιτικής δολοφονίας» του, κατηγόρησε τον Τύπο πως δεν του αναγνώρισε ούτε καν το τεκμήριο αθωότητας και στηλίτευσε τη Δικαιοσύνη για τις διαρροές σχετικά με την υπόθεσή του, που «παραβιάζουν το κράτος Δικαίου».

«Κύριος Καθαρός»

Παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του, πάντως, και με άγνωστο ακόμα το πώς θα αποτιμηθεί αυτή στις δημοσκοπήσεις, ο υπεύθυνος της καμπάνιας του Φιγιόν για διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα Μπρουνό Λε Μερ παραιτήθηκε αμέσως μετά το διάγγελμα, χρεώνοντάς του αθέτηση της υπόσχεσής του περί απόσυρσης.

Ο πολιτικός την εποχή που λανσαριζόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή ως «Κύριος Καθαρός» φέρεται ότι κίνησε τα νήματα, ώστε η Βρετανίδα σύζυγός του να πάρει 680.000 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για θέση στο Κοινοβούλιο, στο οποίο δεν πάτησε ποτέ, αλλά και να εξασφαλίσει στα παιδιά του πολύ καλά αμειβόμενα πόστα-φάντασμα στη δημόσια διοίκηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό από το ΔρομοκαΪτειο έως την κλινική «Γαλήνη»

Οσο περνούν οι μέρες τόσο έρχονται στο φως νέα...

Μαρία Σαράφογλου: «Φλερτ» δίχως happy end!

Eντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία...

Η Γιούσεφ σε δικογραφία για εταιρία παράνομου τζόγου!

Τις διακοπές της απολαμβάνει η «εκρηκτική» χορεύτρια και influencer...

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Αργυρού

Μια σημαντική διάκριση στον ακαδημαϊκό χώρο πέτυχε η αδελφή...

«Σύννεφα» για Ασημακοπούλου και Τσαρτσαρή

Χωρισμός ή μία προσωρινή κρίση στη σχέση τους; Αν...