Δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο έγινε ο χολιγουντιανός αστέρας Ρίτσαρντ Γκιρ την περασμένη Παρασκευή
Δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο έγινε
ο χολιγουντιανός αστέρας Ρίτσαρντ Γκιρ την περασμένη Παρασκευή.
Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός έχει ασπαστεί τον βουδισμό. Μάλιστα, μετέφερε στον Μακαριότατο την εκτίμηση και τον σεβασμό του Δαλάι Λάμα!
Ο κ. Θεόφιλος, ο οποίος τον ευχαρίστησε και αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα στον παρελθόν, έκανε λόγο για τα στάδια της ορθοδόξου ασκήσεως: τη μετάνοια, τον εξαγνισμό, τον φωτισμό και τη θέωση.
Ο Μακαριότατος αναφέρθηκε, επίσης, στο βιβλίο του Ιωάννου Τληλ «I am Jerusalem», στο οποίο αποδεικνύεται ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι ο διάδοχος των Πατριαρχών της Παλαιάς Διαθήκης, Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ κ.λπ. Τόνισε, ακόμα, ότι ο Ναός της Αναστάσεως είναι το αγιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης.
Ως ενθύμιο για την επίσκεψή του ο κ. Θεόφιλος έδωσε στον Ρίτσαρντ Γκιρ εικόνα της Θεοτόκου, εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου, μετάλλιο των 2.000 ετών Χριστιανοσύνης και το έμβλημα «Φύλακες Τάφου» του Πατριαρχείου.

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.








