Συναλλαγές με μια…ματιά

Κατασκεύασαν hi-tech γυαλιά ηλίου που είναι εξοπλισμένα με τσιπάκι και θα λειτουργούν ως πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές

Κατασκεύασαν hi-tech γυαλιά ηλίου που είναι εξοπλισμένα με τσιπάκι και θα λειτουργούν ως πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές

Στο μέλλον οι συναλλαγές δεν θα είναι απλά ανέπαφες, θα είναι… οπτικές. Οι λάτρεις των cool γυαλιών ηλίου θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να μην τα αποχωρίζονται ποτέ και πουθενά, αφού θα μπορούν πια να τα χρησιμοποιούν και ως πορτοφόλι.

Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε γυαλί ηλίου αλλά για τα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά που έχει αναπτύξει ο κολοσσός πιστωτικών καρτών Visa, τα οποία παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ South by Southwest που πραγματοποιείται στο Οστιν του Τέξας.

Οσοι τα φορούν θα μπορούν να αφήνουν το πορτοφόλι τους σπίτι, αφού ένα τσιπάκι με το οποίο είναι εξοπλισμένα τα γυαλιά αυτά μπορεί να κάνει ό,τι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης τους θα είναι να βγάζει τα γυαλιά και να τα περνάει πάνω από ένα μηχάνημα ανέπαφων πληρωμών.

«”Κουμπώνει” στην ατάκα μας που λέει ότι μπορείς να είσαι όπου θες» δήλωσε στο CNBC ο Κρις Κέρτιν, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της Visa. «Το όραμά μας είναι ότι επιστρατεύουμε παράγοντες που δεν περιμένει κανείς να είναι ικανοί να κάνουν πληρωμές, όπως τα γυαλιά ηλίου ή ένα δαχτυλίδι, και να δείχνουμε στην αγορά ότι τελικά μπορεί να κάνουν πληρωμές» εξηγεί.

Τα γυαλιά ηλίου που είναι συνδεδεμένα με προπληρωμένη ανέπαφη κάρτα πληρωμών είναι προς το παρόν σε μορφή πρωτοτύπου και χρησιμοποιούνται πιλοτικά στο φεστιβάλ.
«Στόχος μας είναι να δείξουμε αυτό που όλοι ξέρουμε ότι έρχεται. Οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο με συσκευή ή μπορεί να φέρει τσιπάκι μπορεί να αποτελέσει μέσο πληρωμής» συμπλήρωσε ο Σαμ Σράουτζερ, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών λύσεων της Visa.

H εταιρία ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για ευρύτερη κυκλοφορία των γυαλιών που πληρώνουν, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δεν θα αργήσει, καθώς, όπως προβλέπουν, οι συναλλαγές που θα γίνονται μέσω κινητών συστημάτων θα φτάσουν τα 501,1 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έως το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.