Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Κοτόπουλο «γεννήθηκε» σε εργαστήριο

Αμερικανοί έφτιαξαν κρέας από κύτταρα που πολλαπλασιάστηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα

Κοτόπουλο που δεν έκανε αβγό και δεν βγήκε από το αβγό θα σερβίρει σύντομα αμερικανική start-up, η οποία καυχιέται ότι παρήγαγε το πρώτο κρέας κοτόπουλου εργαστηρίου από κύτταρα που πολλαπλασιάστηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα.

Η εταιρία Memphis Meats, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε χθες λαχταριστά πιάτα με «καθαρό κρέας», για το οποίο «δεν βλάφτηκε κανένα πουλερικό», όπως επισημάνθηκε. «Είναι συναρπαστικό να σας παρουσιάζουμε το πρώτο κοτόπουλο και την πρώτη πάπια για τα οποία δεν χρειάστηκε να μεγαλώσουν ζώα» δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ούμα Βαλέτι, η οποία έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για το κίνημα του «καθαρού κρέατος».

Αυτό που αποκαλούν «καθαρό κρέας» και κάποιοι άλλοι «κρέας Φρανκενστάιν» δημιουργήθηκε με τη συλλογή κυττάρων από ζωντανά ζώα, τα οποία δεν βλάπτονται κατά τη διαδικασία. Στη συνέχεια, τα επιλεγμένα κύτταρα ενισχύονται με θρεπτικά συστατικά και καλλιεργούνται σε καθαρό περιβάλλον για περίπου 4 με 6 εβδομάδες, οπότε και σχηματίζουν κομματάκια επαρκούς μεγέθους για να αποτελέσουν φαγητό.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, παραμένει αν είναι αρκετά γευστικό. Σύμφωνα με τη Memphis Meats, το καθαρό κρέας είναι «πεντανόστιμο». «Ανθρωποι που τρώνε κρέας για μια ζωή το αναγνωρίζουν αμέσως και το απολαμβάνουν» συμπληρώνει η εταιρία, η οποία παρουσίασε το πρώτο καλλιεργημένο στο εργαστήριο κεφτεδάκι της τον Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», άνθρωποι που δοκίμασαν τις λωρίδες κοτόπουλου είπαν ότι θα έτρωγαν ξανά και πρόσθεσαν ότι τόσο το κοτόπουλο εργαστηρίου όσο και η πάπια είχαν γεύση σαν τα πραγματικά.

Προϊόντα

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί κάποια τάξη μεγέθους των τιμών στις οποίες θα πουλάει τα προϊόντα της, ωστόσο η αμερικανική start-up επισημαίνει με νόημα ότι «η ομάδα της θα συνεχίσει να μειώνει το κόστος εντυπωσιακά, με στόχο κυκλοφορίας των προϊόντων της στους καταναλωτές το 2021».

Η κεντρική ιδέα του «καθαρού κρέατος» είναι ότι θα φέρει επανάσταση στη βιομηχανία του κρέατος, μειώνοντας εντυπωσιακά τα κόστη της κτηνοτροφίας αλλά και την περιβαλλοντική επιβάρυνση από αυτήν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...