Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Απίστευτη τραγωδία με 59χρονο που σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και μετά αυτοκτόνησε

Δεν έχει προηγούμενο η ασύλληπτη τραγωδία που βύθισε σε βουβό θρήνο τη Μεσσήνη, όπου ένας πατέρας με ταραγμένο ψυχικό κόσμο προτίμησε να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τη μονάκριβη κορούλα του και να βάλει τέλος και στη δική του ζωή

Δεν έχει προηγούμενο η ασύλληπτη τραγωδία που βύθισε σε βουβό θρήνο τη Μεσσήνη, όπου ένας πατέρας με ταραγμένο ψυχικό κόσμο προτίμησε να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τη μονάκριβη κορούλα του και να βάλει τέλος και στη δική του ζωή, για να μην την αφήσει ολομόναχη στον κόσμο όταν θα πέθαινε από την ανίατη ασθένεια που φοβόταν ότι έπασχε!

Μόλις 10 χρονών ήταν η άτυχη Βαλεντίνα που πέρασε από τον ύπνο στον θάνατο, στο σπίτι όπου ζούσε με τον πατέρα της Χρήστο Τσάκα τα τελευταία επτά χρόνια. Το περιστατικό που έχει παγώσει ολόκληρη τη χώρα έγινε χθες το πρωί όταν, σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γειτόνισσας, ο 59χρονος δεν άφησε να μπει στο σπίτι η γυναίκα που έπαιρνε καθημερινά τη Βαλεντίνα για να την πάει στο σχολείο. Λίγο μετά, γύρω στις 9.15, ακούστηκε ένας πυροβολισμός που σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά. Ο αδερφός του 59χρονου ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι και βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα της 10χρονης ανιψιάς του, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι!

Η αρρώστια

Λίγο πιο πέρα ήταν πεσμένο το άψυχο σώμα του πατέρα της, που είχε αυτοπυροβοληθεί με την ίδια καραμπίνα! Ο Χρήστος Τσάκας ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και ποτέ δεν είχαν ακουστεί καβγάδες από το σπίτι του.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πόσο μάλλον ότι θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει το μοναχοπαίδι του. Η σύζυγος του 59χρονου και μητέρα της Βαλεντίνας Χρύσα είχε πεθάνει από καρκίνο όταν η μικρούλα ήταν μόλις τριών ετών και ο πατέρας αναγκάστηκε να μεγαλώσει μόνος του το παιδί του. Οπως έγινε γνωστό, ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με τη γυναίκα του ώσπου να αποκτήσουν το κοριτσάκι έπειτα από 11 εξωσωματικές! Οταν τελικά η γυναίκα έμεινε έγκυος, έταξε τη μικρή, γι’ αυτό τη βάφτισαν Κωνσταντίνα – Χρυσοβαλάντω, αλλά όλοι τη φώναζαν Βαλεντίνα.

Ο θάνατος της συζύγου του είχε προκαλέσει κατάθλιψη στον 59χρονο εργολάβο οικοδομικών μηχανημάτων, που κατέρρευσε εντελώς ψυχολογικά όταν έμεινε άνεργος. Παλαιότερα εργαζόταν περιστασιακά στον δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις, όμως τελευταία τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα και δεν μπορούσε να προσφέρει ακόμη και τα βασικά στο κοριτσάκι του. Ετσι, οι δυο τους ζούσαν με τη βοήθεια συγγενών και γειτόνων.

Ομως, σύμφωνα με καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν την οικογένεια, το μυαλό του 59χρονου «έτρωγε» η βεβαιότητα ότι και ο ίδιος είχε καρκίνο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε πράγματι διαγνωστεί με την ασθένεια. Η πρωτοφανής τραγωδία σκόρπισε τη θλίψη στους μαθητές του σχολείου όπου πήγαινε η Βαλεντίνα, αλλά και στους δασκάλους, που μιλούν για μία άριστη μαθήτρια, ενώ για τον πατέρα της έλεγαν ότι έδειχνε να την υπεραγαπά.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...