Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Το Λονδίνο φλέγεται

Ο «μεσήλικας» δράστης «θέρισε» πεζούς με Ι.Χ. και έσφαξε αστυνομικό στον περίβολο του Κοινοβουλίου προτού τραυματιστεί θανάσιμα από άνδρες ασφαλείας! Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί

Μαχαιριά στην καρδιά του Λονδίνου κατέφερε Βρετανός τρομοκράτης ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Μόλις 36 μέτρα μακριά από το σημείο όπου στεκόταν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ο «ασιατικής καταγωγής μεσήλικας», όπως τον περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες, τράβηξε μαχαίρι και κατακρεούργησε αστυνομικό, αφού προηγουμένως το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε «θερίσει» πεζούς που περνούσαν από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Είκοσι άνθρωποι χτυπήθηκαν από το όχημα, που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και του οποίου η δολοφονική πορεία σταμάτησε στα κάγκελα του Κοινοβουλίου. Τουλάχιστον δύο από αυτούς εξέπνευσαν.

Ο άνδρας, κρατώντας δύο μεγάλα μαχαίρια, κατάφερε να μπει στον περίβολο του Κοινοβουλίου και να μαχαιρώσει αστυνομικό προτού πυροβοληθεί και τραυματιστεί θανάσιμα από άλλους άνδρες της ασφαλείας. Η πρωθυπουργός, η οποία, όπως ανέφερε ο «Independent» στην ηλεκτρονική έκδοσή του, βρισκόταν μόλις 36 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, φυγαδεύτηκε με αυτοκίνητο από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, και μεταφέρθηκε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εκεί αναμενόταν να προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής έκτακτων αναγκών Cobra για το περιστατικό, το οποίο η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια.

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, η ασφάλεια του Κοινοβουλίου σφράγισε το κτίριο, ωστόσο κάποιοι από τους βουλευτές και τους υπουργούς που συζητούσαν τις λεπτομέρειες του Brexit πρόλαβαν να βγουν.
Μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τομπάιας Ελγουντ, ο οποίος επιχείρησε να σώσει τη ζωή του αστυνομικού που είχε μαχαιρωθεί από τον τρομοκράτη. Ο πολιτικός, που έχει χάσει τον αδελφό του σε τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο κάνοντάς του μαλάξεις και δίνοντάς του το φιλί της ζωής ώσπου να γίνει εφικτή η αερομεταφορά του. Δυστυχώς ο αστυνομικός, που είχε ακατάσχετη αιμορραγία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

esr 2303 025 cmyk

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου είναι ότι μια γυναίκα, για να αποφύγει το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στον κόσμο και σε ποδηλάτες, πήδηξε στον ποταμό Τάμεση, απ’ όπου οι διασώστες την ανέσυραν σοβαρά τραυματισμένη. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τρεις μαθητές από γαλλικό σχολείο που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή, σύμφωνα με τις νοσοκομειακές Αρχές, έχουν «καταστροφικά» τραύματα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ μέσω αναρτήσεών τους στην υπηρεσία κοινωνικών δικτύων Telegram πανηγύριζαν λέγοντας ότι η Βρετανία πλήρωσε με αίμα το αίμα που προκάλεσε με τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...