Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Γιαγιά σεφ από τη Χίο έγινε star στη Ν. Υόρκη

Η Χιώτισσα κυρία Πλουμίτσα εκπροσωπεί με τις συνταγές της την Ελλάδα στο εστιατόριο Enoteca Maria της Νέας Υόρκης

Η Χιώτισσα κυρία Πλουμίτσα εκπροσωπεί με τις συνταγές της την Ελλάδα στο εστιατόριο Enoteca Maria της Νέας Υόρκης

Ποιος δεν λατρεύει την κουζίνα της… γιαγιάς; Στην «τεχνογνωσία» τους επένδυσε το εστιατόριο Enoteca Maria στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Η ελληνική κουζίνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα προσεγμένα μενού που δημιουργούν καθημερινά γιαγιάδες-σεφ από διάφορες χώρες του κόσμου.

Την ελληνική εκπροσώπηση έχει αναλάβει η γιαγιά Πλουμίτσα από τη Χίο και τις ημέρες που φροντίζει για το μενού παρουσιάζει γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η ηλικιωμένη Χιώτισσα κατάγεται από τον Αγιο Γεώργιο Συκούση και σε ηλικία 24 χρόνων παντρεύτηκε και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Στο κείμενο με το οποίο συστήνεται στους πελάτες αναφέρει ότι άρχισε να μαγειρεύει όταν τα παιδιά της ήταν στο σχολείο, με συνταγές που της έστελνε η μητέρα της!

«Στα γράμματα που μου έστελνε έγραφε πώς έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου. Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και ο μεγαλύτερος γιος μου έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν. Θέλω να μάθουν όλοι τα φανταστικά πιάτα της Ελλάδας. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω μια γεύση της Ελλάδας σε τέτοιο ωραίο εστιατόριο. Ο προστάτης του χωριού μου, ο άγιος Γεώργιος, με κάλεσε πίσω κοντά του στον Αγιο Γεώργιο του Στάτεν Αϊλαντ!» λέει.

Πολυεθνική διάσταση

Η ιδέα του εστιατορίου ξεκίνησε όταν ο ιταλικής καταγωγής Τζόντι Σκαραβέλα έχασε σε σύντομο διάστημα γιαγιά και μητέρα. Η αίσθηση της απώλειας τον έκανε, όπως λέει, να ανοίξει εστιατόριο με Ιταλίδες γιαγιάδες! Ομως υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ τους κι έτσι έδωσε… πολυεθνική διάσταση! Το εστιατόριο λειτουργεί από το 2006 και παρουσιάζει καθημερινά ένα μενού, το οποίο αναλαμβάνει μία από τις 30 έως 40 γιαγιάδες-σεφ με γεύσεις της πατρίδας της. Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου συγκεντρώνει συνταγές απ’ όλον τον κόσμο και η «δική μας» γιαγιά συμμετέχει με οδηγίες για «μελιτζάνες παπουτσάκια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...