Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δίκη «ξέπλυμα» για το Μάτι

Με ποινές... χάδι και μάλιστα εξαγοράσιμες, ελεύθεροι έφυγαν χθες...

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

Ανδρέας Γεωργίου: Ο «βασιλιάς» του Instagram

Ο Κύπριος Ανδρέας Γεωργίου έχει 1.100.000 followers! Ποιοι celebrities «παίζουν» δυνατά μέσα από τα social media και κερδίζουν χιλιάδες likes

Πώς «εξαργυρώνουν» οι Ελληνες celebrities -ηθοποιοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές- τη φήμη τους; Μήπως σε εξώφυλλα περιοδικών; Σε free goods από τις εταιρίες; Σε «χρυσά» συμβόλαια; Oχι. Tον 21ο αιώνα οι διάσημοι «μετριούνται» με τους… followers. Μετάφραση; «Πες μου πόσοι σε ακολουθούν να σου πω πόση δύναμη έχεις στα social media και, κατά συνέπεια, πώς μπορείς να γίνεις μέσο προβολής οποιοδήποτε προϊόντος, οποιασδήποτε καμπάνιας, δραστηριότητας, ακόμη και φιλανθρωπικής δράσης».

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Οι μεγάλες εταιρίες επιλέγουν τους «δυνατούς» στο διαδίκτυο εκπροσώπους της showbiz ως μέσα διαφήμισης, ενώ οι πιο… έξυπνοι από αυτούς χρησιμοποιούν τον εαυτό τους για να προωθήσουν δικά τους είδη ή ακόμη και αυτή καθαυτήν την περσόνα τους για προσωπικό όφελος. «Βασιλιάς» του ελληνικού Instagram είναι ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο Κύπριος σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός, οι σειρές του οποίου είναι «χρυσωρυχείο» για όποιο κανάλι τις φιλοξενεί, έχει… ορδές followers και συγκεκριμένα 1.100.000!

he57j 1

Οι αναρτήσεις του κερδίζουν χιλιάδες likes, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί το account του σαν… γραφείο Τύπου, ανακοινώνοντας τα νέα projects του. Η «γαλαζοαίματη» της μεσημεριανής ζώνης Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε από το twitter, όμως στο Instagram μεγαλουργεί. Οι διακοπές της στην Ανδρο, η καθημερινότητά της με τα παιδιά της, αλλά και οι προσωπικές στιγμές της με τον σύντροφό της Μάκη Παντζόπουλο έχουν κερδίσει το κοινό, που φτάνει τους 671.000 ακολούθους.

he57j 2

Η έκπληξη έρχεται από τον Ακη Πετρετζίκη, ο οποίος με… δέλεαρ τις συνταγές του έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 535.000 followers. Η Φαίη Σκορδά έχει φτιάξει το δικό της «δίκτυο» με 512.000 κόσμο, που μπορεί να παίρνει μέρος -μέσω του λογαριασμού της- σε διάφορους διαγωνισμούς.

he57j 5

«Δυνατή» είναι και η Δούκισσα Νομικού, που συμπλήρωσε 508.000 ακολούθους και συνεχίζει ακάθεκτη. Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ο κερδισμένος του «World Party», αφού, σε αντίθεση με τον πρώην συνεργάτη του Σάκη Τανιμανίδη (έχει φτάσει τους 439.000 followers), έχει μέχρι στιγμής 482.000 «φίλους».

he57j 3

Η Αθηνά Οικονομάκου «κονταροχτυπιέται» με τη Μαίρη Συνατσάκη. Η ηθοποιός, που λανσάρει μέσω Instagram τη σειρά αξεσουάρ All Over, έχει 500.000 ακολούθους, ενώ η Mairiboo διαθέτει 476.000. Παραδόξως, ο Σάκης Ρουβάς δεν διαθέτει «τρελό» αριθμό followers, παρά τη δυναμική του (479.000), ενώ η Κατερίνα Καινούργιου αποτελεί… ανερχόμενη δύναμη, αφού αυξάνει τους διαδικτυακούς φίλους της με ταχείς ρυθμούς (471.000).

he57j 4

Τι «κρύβει» ο μεγάλος αριθμός ακολούθων

Πώς καταφέρνουν, όμως, οι «επώνυμοι» και μαζεύουν τόσο πολλούς followers, και μάλιστα -κάποιοι- μέσα σε μια νύχτα; Οι πληροφορίες λένε ότι όποιος θέλει να δείξει πως είναι «δυνατό όπλο» για την προώθηση προϊόντων μπορεί να αγοράσει followers έναντι κάποιου χρηματικού ποσού.

Μάλιστα, υπάρχουν πακέτα στα οποία, ανάλογα με το χρηματικό ποσό, ο χρήστης αποκτά κι έναν αρκετά μεγάλο αριθμό followers (για παράδειγμα, οι 20.000 ακόλουθοι μπορεί να «κοστίζουν» ακόμη και 50 ευρώ).

Ετσι, πολλές φορές, οι μεγάλοι αριθμοί ενδεχομένως να κρύβουν πίσω τους… πλάγιους τρόπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν celebrities οι οποίοι όντως κάνουν τεράστιο «γκελ» στον κόσμο και πολύ περισσότερο στο περιβάλλον του διαδικτύου.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...