Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αρπαξαν πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό από τον «Αγιο Σάββα»

Η λεηλασία του υλικού έγινε χωρίς κανείς να πάρει είδηση τι συνέβαινε, παρόλο που το νοσοκομείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μέγαρο της ΓΑΔΑ!

Σπείρα επαγγελματιών, οι οποίοι δρουν με… παραγγελίες από το εξωτερικό, «βλέπουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πίσω από τη θρασύτατη κλοπή πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Η λεηλασία του υλικού έγινε χωρίς κανείς να πάρει είδηση τι συνέβαινε, παρόλο που το νοσοκομείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μέγαρο της ΓΑΔΑ!

Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που κλάπηκε από το νοσοκομείο να φυγαδευτεί από την Ελλάδα, με σκοπό να πουληθεί «κοψοχρονιά» σε κάποια ιδιωτική κλινική, πιθανότατα σε βαλκανικό κράτος. Πρόκειται για μηχανήματα που, σε μεγάλο ποσοστό, προέρχονται από δωρεές Ελλήνων ευεργετών προς το νοσοκομείο και η αξία τους ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομικές πηγές, οι διαρρήκτες έδρασαν κατά πάσα πιθανότητα αργά το βράδυ της Κυριακής. Μπήκαν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, απέναντι από την παράπλευρη είσοδο της ΓΑΔΑ, πέρασαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν προς την πτέρυγα του γαστρεντερολογικού τμήματος, στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου. Εκεί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, διέρρηξαν την πόρτα του γαστρεντερολογικού και άρπαξαν πλήθος από γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και βρογχοσκόπια, όλα εξελιγμένης τεχνολογίας, τα περισσότερα από τα οποία είχαν δωρίσει Ελληνες εφοπλιστές στο νοσοκομείο.

Χωρούσε σε σακ βουαγιάζ

Ο εξοπλισμός που κλάπηκε από το γαστρεντερολογικό χωρά σε ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ και ίσως γι’ αυτό οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί τόσο από τους άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου όσο και από τους αστυνομικούς που εκτελούν χρέη φρουρών στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν τις έρευνες για τη θρασύτατη κλοπή έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους το οπτικό υλικό που κατέγραψαν τόσο οι κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου όσο και οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες περιμετρικά του μεγάρου της ΓΑΔΑ.

Σε αυτό προσπαθούν να διακρίνουν ύποπτες κινήσεις όχι μόνο την Κυριακή, που εκτιμάται ότι έγινε η διάρρηξη, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς θεωρείται πιθανό οι δράστες να είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του «Αγίου Σάββα» για να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...