Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Παγίδες» στο γραφείο

Τα πρόχειρα γεύματα και οι κίνδυνοι που καραδοκούν!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει να περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας στο γραφείο και να τρώμε τα περισσότερα γεύματά μας καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή. Δεν είναι λοιπόν να αναρωτιέται κανείς γιατί οι διαιτολόγοι το πρώτο που ρωτούν πια είναι η φύση και οι ώρες της δουλειάς.

Το πρόχειρο φαγητό που τρώμε στο διάλειμμα της δουλειάς είναι από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες στη σιλουέτα μας. Είναι κατά βάση υδατάνθρακες, με πολλά λιπαρά και κατεργασμένες πρώτες ύλες.

Το ότι φεύγουμε από το σπίτι για τη δουλειά τρέχοντας και παρακάμπτοντας το πρωινό επιβαρύνει επίσης τη διατροφή μας, καθώς με άδειο στομάχι μέχρι το μεσημέρι τα ενεργειακά μας αποθέματα θα έχουν εξαντληθεί, επισημαίνει η διατροφολόγος Σούζι Μπάρελ.

Μεταβολισμός

Οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας δεν επιτρέπουν στον μεταβολισμό να λειτουργήσει σωστά ούτε και οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και τον κορεσμό εκκρίνονται κανονικά.

Η μεγαλύτερη παγίδα πάντως εντοπίζεται στο πρόχειρο φαγητό που παραγγέλνουμε για να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα μας. Η ικανοποίηση της πείνας αποκλειστικά με υδατάνθρακες προκαλεί αίσθηση κόπωσης και υπνηλίας νωρίς το απόγευμα.

Πώς μπορούμε να χτίσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες αναφορικά με τη διατροφή στον χώρο δουλειάς; Η εξισορρόπηση πρωτεϊνών και υδατανθράκων πρέπει να είναι προτεραιότητά μας, ενώ τόσο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας όσο και για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας απαιτούνται μικρά γεύματα ανά τρεις με τέσσερις ώρες. Το γεύμα μας πρέπει επίσης να είναι μετρημένο θερμιδικά.

Με αυτές τις σκέψεις δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε από την πληθώρα των πειρασμών πρόχειρου φαγητού που πιθανόν περιβάλλουν τον τόπο εργασίας μας ούτε από τις επιλογές των συναδέλφων μας για προϊόντα κακής διατροφής, αντιθέτως να ενθαρρύνουμε συλλογικές επιλογές υπέρ υγιεινών ειδών διατροφής (σε χώρους εργασίας έχει παρατηρηθεί ροπή να αντιγράφουμε συνήθειες τρίτων). Τέλος, καλό θα ήταν στα διαλείμματά μας να επιλέγουμε να περπατήσουμε μία κάπως μεγάλη απόσταση, έστω και ως δικαιολογία, για να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιεινό γεύμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...