Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Πεδίον μάχης: Η δίκη του Γεωργιανού, ο οποίος πυροβόλησε τον Οκτώβριο του 2016 Αφγανό και έναν σκύλο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παραπέμπεται ο Γεωργιανός, ο οποίος, έπειτα από συμπλοκή με Αφγανούς τον Οκτώβριο του 2016 στο Πεδίον του Αρεως, πυροβόλησε έναν Αφγανό υπήκοο, καθώς και έναν σκύλο που τον κυνήγησε!

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παραπέμπεται ο Γεωργιανός, ο οποίος, έπειτα από συμπλοκή με Αφγανούς τον Οκτώβριο του 2016 στο Πεδίον του Αρεως, πυροβόλησε έναν Αφγανό υπήκοο, καθώς και έναν σκύλο που τον κυνήγησε!

Ανθρωποι και… ζώα είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατευτεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ληστείας και ανθρωποκτονίας!

Παράλληλα, θα κληθεί να εξηγήσει γιατί έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε το… κακόμοιρο τετράποδο, αφού, εκτός των άλλων, είναι κατηγορούμενος και για κακοποίηση ζώου!

Συμπλοκή

Ο κατηγορούμενος Γεωργιανός επιχείρησε στις 27 Οκτωβρίου να ληστέψει έναν ανήλικο Αφγανό μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι διαφεύγουν. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και, ύστερα από συμπλοκή με άλλους Αφγανούς, πυροβόλησαν τον ανήλικο στον μηρό. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή, όμως, για κακή του τύχη, βρέθηκε στον δρόμο του ένας σκύλος, που άρχισε να τον κυνηγά!

Στη συνέχεια ο δράστης τράβηξε όπλο και τραυμάτισε το άτυχο ζώο, το οποίο έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος. Ωστόσο, μερικά μέτρα πιο κάτω μία περαστική, η οποία άκουσε τη φασαρία και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, όρμησε πάνω του και τον ακινητοποίησε.

Μέσα από τη φυλακή, όπου κρατείται προσωρινά, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο ανήλικος Αφγανός τού επιτέθηκε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνείς του και τον χτύπησαν με ένα ξύλο. Δηλώνει, επίσης, συντετριμμένος που αναγκάστηκε να τραυματίσει ένα ζώο και ζητεί συγγνώμη για αυτό, ισχυριζόμενος πως αντέδρασε ενστικτωδώς όταν αντιλήφθηκε ότι ο σκύλος τον κυνηγούσε!

Ο συνήγορος του Γεωργιανού Κωνσταντίνος Νίκαινας (φωτό) δηλώνει πως ο εντολέας του δεν είχε κανέναν λόγο να προβεί στις πράξεις που του αποδίδονται και για τις οποίες κατηγορείται. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση ή διάθεση να δικαιολογηθεί μία τέτοια αποτρόπαια πράξη, από τα στοιχεία της δικογραφίας σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει η ληστεία ούτε, κυρίως, ο ανθρωποκτόνος δόλος, καθώς εάν επιθυμούσε ο δράστης να θανατώσει τον παθόντα, θα τον έπληττε σε ευαίσθητα και ευπαθή σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι, ο θώρακας, η κοιλιακή χώρα. Αντιθέτως, από μικρή απόσταση σημάδεψε και έπληξε τον παθόντα στη μηριαία χώρα. Επομένως, ο νομικός χαρακτηρισμός της αξιόποινης πράξης είναι απόπειρα βαριάς ή επικίνδυνης σωματικής βλάβης (άρθρου 309, 310 ΠΚ) και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας (άρθρο 299 ΠΚ), όπως εισάγεται η υπόθεση, κάτι που μένει να αποδειχτεί στην ακροαματική διαδικασία».

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 17 Ιουλίου 2017.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...