Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Μαρία Χολέβα: Η… μαμά της e-βίβλου για γονείς!

Η Μαρία Χολέβα έφτιαξε το site mothersbird.gr και δίνει συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών

ΠΡΟΣΩΠΑ • ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Πολύτιμες συμβουλές και λύσεις μπορούν να βρουν οι γονείς που προβληματίζονται για τη συμπεριφορά των παιδιών τους και ανησυχούν για την ανατροφή τους στην ιστοσελίδα mothersbird.gr, την οποία έχει δημιουργήσει η παιδαγωγός Μαρία Χολέβα.

Στο site αναλύεται από ειδικούς κάθε οικογενειακό θέμα, με προσεγγίσεις προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες, έτσι ώστε να θεωρείται πλέον διαδικτυακή βίβλος για τους γονείς.

Η γλυκιά Μαρία Χολέβα μάς συστήθηκε μέσω του πετυχημένου τηλεοπτικού προγράμματος «Join us» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Οπως εξηγεί στην «Espresso», όλα τα προβλήματα που απασχολούν γονείς και παιδιά είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν, αρκεί να υπάρχουν όρεξη και αγάπη. Το πιο επίκαιρο αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, που τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο και οι γονείς δεν γνωρίζουν τρόπους για να καλύψουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Το πιο συχνό ερώτημα που ακούμε αυτή την περίοδο από τα παιδιά μας είναι το κλασικό “μαμά, βαριέμαι, τι να κάνω;”. Αυτό προκύπτει γιατί έχουν πλέον πολύ ελεύθερο χρόνο και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να τον περνούν όσο πιο ποιοτικά και δημιουργικά γίνεται…» αναφέρει η Μαρία Χολέβα και προτείνει λύσεις: «Οι γονείς που εργάζονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλοί δήμοι διοργανώνουν δωρεάν κάθε χρόνο σχολεία δημιουργικής απασχόλησης, τα γνωστά summer camps, όπου τα παιδιά πηγαίνουν από το πρωί έως το μεσημέρι και περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους. Επίσης, υπάρχουν και οι κλασικές κατασκηνώσεις, που διαρκούν δύο εβδομάδες, αρκεί όμως να θέλουν από μόνα τους τα παιδιά να πάνε, χωρίς εμείς να τα πιέσουμε. Στις διακοπές θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ότι τα παιδιά επιβάλλεται να χτίζουν αναμνήσεις».

Στόχοι

Σύμφωνα με την όμορφη παιδαγωγό, οι μητέρες που δεν εργάζονται είναι καλό να ασχολούνται όσο μπορούν περισσότερο την περίοδο αυτή με τα καμάρια τους. «Πρέπει να βάζουν κάποιους στόχους στα παιδιά τους. Για παράδειγμα, να αγοράσουν κάποια βιβλία και να τα έχουν διαβάσει έως το τέλος του καλοκαιριού. Να αγοράσουν καινούργιους μαρκαδόρους και μπλοκ (όχι αυτά που είχαν τη σχολική περίοδο), ώστε να τους δώσουν το κίνητρο να απασχοληθούν. Μπορούν τα απογεύματα να πάρουν τα ποδήλατά τους και πάνε μαζί μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο. Επιβάλλεται να νιώσουμε καλύτερα τα παιδιά μας ως γονείς και αντίστοιχα εκείνα εμάς. Είναι η εποχή που μοιάζει σαν να συστηνόμαστε ξανά όλοι μαζί».

Σύμφωνα με τη Μαρία Χολέβα, είναι επίσης σημαντικό η οικογένεια να συζητά πώς θα περάσει τις διακοπές, καθώς γονείς και παιδιά θα βρίσκονται μαζί έστω και για λίγες ημέρες επί 24 ώρες το 24ωρο. «Οι διακοπές είναι ιερές για μικρούς και μεγάλους. Είναι εκείνες οι ημέρες του χρόνου που πρέπει όλοι μαζί να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα και τη ρουτίνα, διαφορετικά δεν θα βγάλουμε τον χρόνο που θα έρθει. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, επιβάλλεται να τα βγάλουμε από το καθημερινό τους πρόγραμμα, ώστε να το εκτιμήσουν καλύτερα την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει να μάθουν ότι υπάρχουν περίοδοι στη ζωή τους που θα ξυπνήσουν και θα κοιμηθούν αργά, θα παίξουν όσο θέλουν και θα χαρούν χωρίς άγχος την παρέα τους».

«Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία»

Την ομορφιά και την παιδικότητα της ψυχής της Μαρίας Χολέβα ανακάλυψε πριν από λίγα χρόνια η δημοσιογράφος- παρουσιάστρια Νάνσυ Ζαμπέτογλου, που της πρότεινε να βρεθεί αρχικά στην τηλεοπτική αγκαλιά του «Joy» και αμέσως μετά στο «Join us».

«Ηταν μια πρωτόγνωρη και δυνατή εμπειρία για μένα, καθώς γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, ενώ ήρθα ακόμη πιο κοντά στα παιδιά, που λατρεύω. Πέρασα υπέροχα και πραγματικά ευχαριστώ τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου που με επέλεξε και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία» εξηγεί η Μαρία Χολέβα και προσθέτει:

«Εκεί γεννήθηκε και η ιδέα για την ιστοσελίδα mothersbird.gr, καθώς δεχόμουν καταιγισμό μηνυμάτων από γονείς που μοιραζόντουσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Ετσι δημιουργήσαμε το site, στο οποίο ειδικοί από κάθε τομέα αναλύουν ζητήματα και προβληματισμούς που έχουμε όσοι μεγαλώνουμε παιδιά».

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...