Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Μένιος την είδε (και) διαιτολόγος

Να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από τον Μένιο Φουρθιώτη…

Να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Χωρίς να… φιλτράρει τα λεγόμενά του -κάτι που συνηθίζει άλλωστε-, ο παρουσιαστής προσπαθούσε να πλασάρει στο τηλεοπτικό κοινό προϊόν αδυνατίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «με αυτό το ρόφημα ρυθμίζεται η όρεξη, άρα μπορεί να τρώει κανείς ό,τι θέλει, όσο θέλει και να χάνει βάρος». fqe4rwtertΩστόσο, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΣΔΔ, «προέβη σε ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές» προσβάλλοντας χωρίς καμία ντροπή τους επαγγελματίες ενός ολόκληρου κλάδου.

«Αγνωστοι διατροφολόγοι που βαπτίζονται διατροφολόγοι», «δεν ακούμε κανένα λαμόγιο διατροφολόγο που βαπτίζεται» ήταν κάποιες φράσεις που χρησιμοποίησε -μεταξύ άλλων- ο παρουσιαστής, προκειμένου να «σπρώξει» την πραμάτεια του, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση δύο μέρες μετά, για να πάρει θέση. «Ο Σύλλογός μας σέβεται την ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων […] Ομως κι εκείνοι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης, πολύ περισσότερο, ανοίκειων φραστικών επιθέσεων» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα μέσα. Κι όλα αυτά γιατί ο Μένιος Φουρθιώτης, χωρίς να είναι διατροφολόγος ή διαιτολόγος, έδινε οδηγίες διατροφής και τρόπου ζωής στους τηλεθεατές «χωρίς να παραμένει αυστηρά και μόνο στη διαφήμιση προϊόντος», όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Παραπλάνηση

«Συνεπώς, δεδομένης και της σοβαρότητας του περιστατικού περί προσβολής ενός επαγγελματικού κλάδου υγείας, καθώς και περί παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, καλούμε τον κ. Φουρθιώτη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του σε επαγγελματίες πτυχιούχους διαιτολόγους και να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με το διαφημιζόμενο προϊόν» καταλήγει η επιστολή, τονίζοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση «ο ΠΣΔΔ και τα μέλη του θα προσφύγουν σε κάθε αρμόδια Αρχή». 

Επίσης, επισήμαναν πως «τα επιστημονικά δεδομένα δεν έχουν αποκαλύψει κανένα προϊόν ικανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στη διαχείριση του βάρους».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...