Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι Socrates έχασαν κι άλλο «παιδί» τους

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στους λάτρεις της ελληνικής...

Ευλογημένη ημέρα!

Ιστορικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία, με την πρώτη...

Ο Σκάι βάζει την ψυχαγωγία στον… πάγο

Μεγάλη αναμπουμπούλα στον Σκάι! Οπως φαίνεται, οι ζωντανές ψυχαγωγικές...

Τα… ρέστα του για Καγιά!

O Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί χρυσώνει τα ψηλόλιγνα...

Το «κλαμπ της γκλίτσας» αποκτά ολοένα και περισσότερους φαν!

❱❱ Ο Γιώργος Κασαπίδης της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησε και αυτός το βουκολικό στιλ Το «μπεγλέρι της πολιτικής» είναι η γκλίτσα, η κατσούνα κατά τους Κρητικούς, η στραβολέκα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι των βόρειων Σποράδων! 

Αφορμή για την… ενδοσκόπηση στην γκλίτσα που συντροφεύει στιγμές πολιτικών πήραμε από μια φωτογραφία που έστειλε στη στήλη μας ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος ποζάρει με έναν βοσκό και τα προβατάκια του σε χωριό της Κοζάνης.

Διαχρονικά η γκλίτσα στην πολιτική μετρά πολύ. Φέρνει τον πολιτικό κοντά στην απλότητα και τη βουκολικότητα, που κουβαλούν ψήφους! Πρώτος διδάξας ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ακολούθησαν όλοι οι άλλοι. Ο γιος του Κυριάκος έχει κληρονομήσει τις γκλίτσες του πατέρα του, αλλά πρόσφατα δέχτηκε ως δώρο τη σαρακατσάνικη μαγκούρα.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει αδυναμία στις γκλίτσες, που τις χρησιμοποιεί πολύ συχνά στον σχεδόν καθημερινό περίπατο στη Ραφήνα αλλά και στις εκδρομές του.

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης, Κρητικός γαρ, έχει κι εκείνος τις κατσούνες του στο σπίτι, ενώ πέρσι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο κλαμπ της γκλίτσας, καθώς δέχτηκε μία ως δώρο από τα μέλη του Συλλόγου Κωστηλάτα της Αρτας που τον επισκέφτηκαν στου Μαξίμου. Μάλιστα με αυτή θα… έδερνε τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες…

Και ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και γυναίκες, όπως η Ραχήλ Μακρή, έχουν φωτογραφηθεί με μαγκούρες. Πάρτε τις γκλίτσες λοιπόν και βγείτε στον δρόμο. Αλλωστε «η μαγκούρα στη Βουλή» ήταν το σύνθημα και στην ταινία «Τζένη Τζένη» με τον Γκόρτσο!

gwergr 3Απορίες «γαλάζιων» βουλευτών

❱❱ Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος (φωτό) μεταφέρει συζήτηση που άκουσε από δεξιούς, χθες, στο καφενείο της Βουλής: «Δηλαδή, αν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές, θα έχουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, υπουργό Εξωτερικών την αδελφή του, δήμαρχο τον ανιψιό του και θα μας ενημερώνει η Σία;» Ο εν λόγω βουλευτής το άφησε ασχολίαστο. Το ίδιο κι εμείς…

Μια μαντινάδα από τους Μονεμβασιώτες

❱❱ Λουλούδια από τους Λάκωνες φίλους του και ευχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχτηκε για τα γενέθλιά του ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ολα αυτά συνέβησαν στη Μονεμβασιά, στη διάρκεια της περιοδείας τους στη Λακωνία.

Ο Λευτέρης έγινε 45 ετών και οι δεξιοί Μονεμβασιώτες, εκτός από τα λουλούδια, χάρισαν και μια μαντινάδα στον Λευτέρη: «Χρόνια πολλά σου ευχόμαστε για τα γενέθλιά σου και όλου του κόσμου τις χαρές να τσ’ έχεις συντροφιά σου”!

Ο καλοκαιρινός καζαμίας  

❱❱ Σε πρόσφατο τραπέζι που έγινε στην Ανάβυσσο, σε σπίτι φίλου του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης άκουσε τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη να απαγγέλλει τον «καλοκαιρινό καζαμία», όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος! Στον μήνα Αύγουστο είναι όλο το… ζουμί! «Αρχίζουν επιτέλους τα μπάνια του λαού. Ο Τσίπρας δηλώνει ότι ποτέ δεν ήταν οι συνθήκες καλύτερες: Η αξιολόγηση έκλεισε και μαζί έκλεισαν καταστήματα, επιχειρήσεις, περίπτερα, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 500.000 οικογένειες έχουν όσο χρόνο θέλουν για να χαρούν τις διακοπές τους.

gwergr 2Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται χιονοδρομικά κέντρα και στρατόπεδα γυμνιστών, ενώ τη 15η Αυγούστου παρευρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό στην Παναγία τη Σουμελά και εξαγγέλλουν από κοινού τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι αυτή ήταν δική του πολιτική που υπέκλεψε ο δικομματισμός, ενώ το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι ο χωρισμός κράτους και Εκκλησίας αποφασίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και απλώς καθυστέρησε 35 χρόνια».

! Περισσότεροι από 155 εργαζόμενοι της Βουλής προσήλθαν χθες στο εντευκτήριο των βουλευτών που μετατράπηκε σε κέντρο αιμοδοσίας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 131 μονάδες αίματος… των υπαλλήλων μόνο. Οι βουλευτές δίνουν το αίμα τους για τη σωτηρία της πατρίδας!

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...