Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Λάβρος για τον Γεωργίου ο εισαγγελέας

Ζήτησε την ενοχή του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Ζήτησε την ενοχή του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας πρότεινε την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Από το ακροατήριο ακούστηκαν κραυγές «Ζήτω η Ελλάς», εξαιτίας των οποίων η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε αρκετές φορές, ενώ η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μιας γυναίκας.
«Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου… Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας, να πάτε άλλου» παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η υπόθεση, για την οποία η ετυμηγορία θα εκδοθεί σήμερα, αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στον κ. Γεωργίου από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ζωή Γεωργαντά κ.λπ.) ότι δεν συγκαλούσε ως όφειλε τη διοίκηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ότι για ένα διάστημα κράτησε και τη θέση του στο ΔΝΤ, παράλληλα με τη θέση του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στον νόμο άρχισε την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, υπογραμμίζοντας πως βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του Δ.Σ. της μία φορά τον μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του. Στο επιχείρημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ότι είχαν υποκλαπεί τα e-mails του από τον τότε αντιπρόεδρο, «απάντησε» πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε να απέχει και να μην κρατά ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., καθώς αυτός ήταν «απλός συντονιστής-μαέστρος» σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το Δ.Σ.

«Οφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε, να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου» τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως ο κ. Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛ.ΣΤΑΤ. «σε ενός ανδρός αρχή».
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό όλα συνέβησαν την ιστορικά πιο σημαντική στιγμή από την ίδρυση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.: «Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στον νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα».

Σχετικά με το ζήτημα της παράλληλης διατήρησης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. της θέσης του και στο ΔΝΤ, ο εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα αν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην περίπτωση που είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.

Η ενδεχόμενη καταδίκη του κ. Γεωργίου δεν αποκλείεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, καθώς οι Βρυξέλλες φέρεται ότι έχουν απαιτήσει από την ελληνική πλευρά την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε πριν από 10 ημέρες αναίρεση στο απαλλακτικό για τον κ. Γεωργίου βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τη δεύτερη που ασκεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση. Ετσι, το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος θα αποτελέσει πάλι αντικείμενο αποτίμησης από τις δικαστικές Αρχές.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...