Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Μπέκαμ ζητάει 1 δισ.από 500 πωλητές

Αποζημίωση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ζητάει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ...

Τι κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις των Μiss USA και Miss Teen...

Η «ομοβροντία» των προσυμφωνημένων παραιτήσεων των ενεργεία Μiss στις...

H Kρις Τζένερ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο

Σόκαρε τις κόρες της η μαμά-μάνατζερ Κρις Τζένερ, αποκαλύπτοντάς...

«Akis’ Food Tour»: Ενα ηλιόλουστο κυκλαδίτικο επεισόδιο στην όμορφη Τήνο!

Το «Akis’ Food Tour» επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν,...

Πάνε και έρχονται

Πολλοί… μαέστροι επισκέπτονται την Ελλάδα, που κινείται στον ρυθμό των μνημονίων

«Πύλη εισόδου» για τη διεθνή διπλωματία έγινε ξαφνικά η Αθήνα. Μέσα σε λίγους μήνες πέρασαν από την ελληνική πρωτεύουσα η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Σιμόν Πέρες, ο Ενρίκο Λέτα (που αναμένεται στα τέλη του μήνα) και τώρα ο Αμερικανός Λιου.

Χθες έφθασε στην Αθήνα το δεξί χέρι του Ομπάμα, ο 57χρονος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Ο Αμερικανός έρχεται αμέσως μετά την αναχώρηση Σόιμπλε και η παρουσία των δύο ισχυρότερων οικονομιών, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, στην Αθήνα μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ επιθυμεί κούρεμα του ελληνικού χρέους και το Βερολίνο το αρνείται.

«Οι Ελληνες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Τζακ Λιου από τη Σύνοδο των G20, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να γνωρίσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στην Αθήνα συζητήθηκαν και λεπτομέρειες αναφορικά με το ταξίδι του κυρίου Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αμερικανό ομόλογό του, παρόντων του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε τον κ. Λιου τεχνοκράτη και οπαδό της θεωρίας του Κέινς και είπε πως «αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς, ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί για κάτι».

Στη συνέχεια ο κ. Λιου γευμάτισε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην επίσημη δήλωσή του ο πρωθυπουργός στάθηκε στις προφανείς, όπως είπε, προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτές της ανάπτυξης και της σταθερότητας.

Ο Αμερικανός μίλησε με θετικά λόγια για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ καλωσόρισε τη χώρα μας «στον δρόμο της ανάκαμψης».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος βλέποντας ότι η Ελλάδα λαμβάνει την απαιτούμενη δράση» σημείωσε ο κ. Λιου, συμπληρώνοντας ότι αυτά που έχει επιτύχει μέχρι τώρα η χώρα μας είναι σημαντικά. Ετσι η δήλωση στήριξης που προσδοκούσε η Ελλάδα έγινε.

Κώστας Ζαφειρίου

[email protected]

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Πάσχα αγάπης για Μαρινοπούλου & Φεραγκάμο

Μπορεί να μην ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του...