Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Μάκης Τσίκος: Καθηλώνει με το κλαρίνο του

Ο ιδιαίτερος τρόπος παιξίματος, που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό

Είναι το νέο αστέρι του κλαρίνου, που καταφέρνει να καθηλώνει το κοινό των πανηγυριών, των γάμων, αλλά και της λαϊκής διασκέδασης σε ανοιχτούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, με τον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματός του.

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο λόγος για τον ταλαντούχο Μάκη Τσίκο, ο οποίος υπογράφει τα τραγούδια του διπλού CD που κυκλοφορεί με την «Espresso» αυτού του Σαββατοκύριακου, όχι μόνο ως κλαρινίστας, αλλά και ως συνθέτης. Το διπλό CD περιλαμβάνει 38 επιτυχίες, σε κάποια από τα οποία τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος.

Ο σολίστ του κλαρίνου, με καταγωγή από το Μορφάτι Θεσπρωτίας, γεννήθηκε στον Καναδά και στην Ελλάδα ήρθε σε ηλικία οκτώ χρόνων. Τα πρώτα ερεθίσματά του στο κλαρίνο τα πήρε ως παιδάκι από τον πατέρα του Σταύρο Τσίκο, που επίσης συνεχίζει να παίζει κλαρίνο επαγγελματικά.

«Από τότε που γεννήθηκα, θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει κλαρίνο. Είχα έφεση και σε άλλα μουσικά όργανα, αλλά ο πατέρας μου με συμβούλεψε να αφοσιωθώ στο κλαρίνο, αν θέλω να ξεχωρίσω, και τον άκουσα. Από 11 χρόνων τον ακολουθούσα στους γάμους και στα πανηγύρια, και στα 14 ξεκίνησα μόνος μου να παίζω κλαρίνο σε ένα μαγαζί στο χωριό μου, την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, μετά σε άλλο μαγαζί στη Βέροια, αλλά και αλλού, σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο 34χρονος κλαρινίστας στην «Espresso» και προσθέτει πως ο πατέρας του είναι σήμερα πολύ περήφανος για την εξέλιξή του.

Στην Αθήνα

Σε ηλικία 20 χρόνων ήρθε στην Αθήνα και, από τότε μέχρι τον περασμένο χειμώνα, εμφανιζόταν στο γνωστό κέντρο της πρωτεύουσας Αγρίμια, πλάι σε μεγάλα ονόματα του λαϊκού και του παραδοσιακού τραγουδιού, που τον έχουν καλέσει να παίξει κλαρίνο και σε πολλές από τις δισκογραφικές δουλειές τους. «Τα πρότυπά μου στο κλαρίνο είναι ο Βασίλης Σαλέας, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και άλλα μεγαθήρια του είδους» μας λέει.

Ο ίδιος αισθάνεται ότι βαδίζει στα χνάρια τους; «Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω τον εαυτό μου, πάντως δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου στο κλαρίνο και θέλω να παίζω όλο και καλύτερα» υποστηρίζει και με χαρά αναφέρει ότι το κλαρίνο κυριαρχεί πλέον στη διασκέδαση της σημερινής νεολαίας.

«Επειδή έχω μεγάλο ρεπερτόριο, μπορώ να παίξω τραγούδια που ευχαριστούν από τον παππού μέχρι τον εγγονό. Πιστέψτε με, η σημερινή νεολαία έχει γυρίσει πιο πολύ στα κλαρίνα παρά στα μπουζούκια. Με τον Γιάννη Καψάλη και τη Γιώτα Γρίβα, που είμαστε ομάδα, κάναμε τα τραγούδια τόσο διασκεδαστικά, που είναι καλύτερα και από τα μπουζούκια. Οσο για τους Ελληνες του εξωτερικού, δεν το συζητώ: Είναι άρρωστοι με το κλαρίνο!»

Εκτός από τραγούδια, ο ταλαντούχος κλαρινίστας έχει γράψει μουσική για σόλο κλαρίνο σε ένα CD που τιτλοφορείται «Deep feelings» και σκοπό έχει, εκτός από την Ελλάδα, να κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό.

«Η δουλειά μου αυτή κυκλοφόρησε το 2012 και έχει έθνικ στιλ. Αυτή την εποχή ετοιμάζω ακόμα μία δουλειά, σε ανάλογο μουσικό ύφος, και, δεν το κρύβω, θα ήθελα το κλαρίνο μου να ακουστεί και εκτός Ελλάδας και -γιατί όχι;- να αποτελέσει τη μουσική επένδυση σε κάποια ενδιαφέρουσα ελληνική ή και ξένη κινηματογραφική ταινία» εξομολογείται.

Ο Μάκης, εκτός από μια επιτυχημένη καριέρα, απολαμβάνει και μια επιτυχημένη προσωπική ζωή: Είναι παντρεμένος και έχει δύο κοριτσάκια.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα