Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Η «Τούλα» μάγεψε τον γιο της Καμίλα

Ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς ξετρελάθηκε από την ελληνική κουζίνα σε ταβέρνα στην Κέρκυρα και έγραψε άρθρο-ύμνο!

Το ελληνικό φαγητό αποθέωσε κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, γιος της συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς!

Ο διάσημος Βρετανός κριτικός και συγγραφέας βιβλίων μετέφερε την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην ταβέρνα της Τούλας, στον κόλπο Αγνή στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σε άρθρο που έφερε την υπογραφή του στην εφημερίδα «Daily Mail», δηλώνοντας μαγεμένος από την τοπική κουζίνα!

Δεν δίστασε, μάλιστα, να παραδεχθεί ότι ως και ο… Ομηρος θα ήταν περήφανος για τα παραδοσιακά πιάτα που σερβίρουν στο γραφικό ταβερνάκι, προσθέτοντας ότι η Τούλα τον βοήθησε να αλλάξει γνώμη για την ελληνική κουζίνα! «Καθόμαστε στη σκιά κοιτάζοντας το νερό της θάλασσας που λαμπυρίζει. Ο χώρος είναι ανοιχτός, απλός και ανεπιτήδευτος, ενώ το θαλασσινό αεράκι δίνει μια άλλη πνοή. Μια σύγχρονη ταβέρνα με αρχαία καρδιά» ξεκινά την κριτική του ο δημοσιογράφος της «Daily Mail». Στη συνέχεια περιγράφει γλαφυρά ένα προς ένα τα πιάτα που παρήγγειλε με την παρέα του:

«Ενας σερβιτόρος καταφθάνει κρατώντας έναν βαρύ δίσκο με ψάρια με λαμπερά μάτια και δέρμα. Λαβράκι, μπαρμπούνια, σκορπίνες, αστακός. ‘‘Τα πιάσαμε σήμερα το πρωί” μας λένε, σαν να χρειαζόμασταν περαιτέρω στοιχεία για τη φρεσκάδα τους… Ακόμη και η ελληνική σαλάτα είναι ιδιαίτερη. Με ντομάτες που έχουν μεγαλώσει κάτω από τον ήλιο, αγγούρια αληθινά, δροσερά, κρεμώδη φέτα»!

Ο Ομηρος

Ο δημοσιογράφος περιγράφει ακόμα την ατμόσφαιρα στην ταβέρνα, λέγοντας ότι ανταγωνίζεται το αγαπημένο του εστιατόριο στο Ποζιτάνο, στην Ιταλία, και εξηγεί γιατί και ο Ομηρος θα ήταν υπερήφανος:

«Η συγκεκριμένη ταβέρνα ήταν ακόμη ένα βήμα στο ταξίδι μου για την περαιτέρω εκτίμηση του πραγματικά καλού ελληνικού φαγητού. Συνήθιζα να το αποφεύγω, σκεπτόμενος ότι αποτελείται κυρίως από χυμώδη γεμιστά αμπελόφυλλα, ροζ ταραμοσαλάτα, μελιτζάνες και αρνί μαγειρεμένο με ένα εκατομμύριο τρόπους. Πόσο λάθος έκανα»!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...