Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Εδώ Παππάς, εκεί Θανάσης!

Με κορυφαίο τον άσο του ΠΑΟ και έναν Αντετοκούνμπο για όλες τις δουλειές, η Εθνική νίκησε με 90-61 την Ισλανδία

Δεν μπορεί να αποτελέσει και κατόρθωμα, παρά μοναχά μία καλή αρχή. Με πράγματα που πρέπει να φυλαχθούν ως θησαυρός και άλλα προς… πέταμα!

Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων επέβαλλε την επικράτηση της Ελλάδας επί της Ισλανδίας (90-61), στην πρεμιέρα του 40ού Ευρωμπάσκετ. Ετσι και έγινε. Με σχετικό κόπο και την επιβεβαίωση ότι τούτη η Εθνική έχει αδύναμα σημεία, αλλά και ένα προσόν: παίκτες που έχουν λάβει έναν ρόλο και θα μπορούν, ανάλογα με το παιχνίδι, να προσφέρουν και κάτι διαφορετικό.

Στην αναμέτρηση με την Ισλανδία, όταν η ομάδα του Γκρεγκ Πέντερσεν εγκλώβισε τη «γαλανόλευκη» με άμυνα ζώνης, εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς. Το στιλ παιχνιδιού του γκαρντ του Παναθηναϊκού έδωσε στην Ελλάδα αυτό που έλειπε, αφού μετά το ξεκίνημα (26-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου) έζησε έναν… εφιάλτη απέναντι στους Ισλανδούς (23-11 το δεύτερο δεκάλεπτο). Ο Παππάς πρόσφερε σκορ (μαζί με τον Πρίντεζη), αλλά το στοιχείο που οδήγησε στη νίκη ονομάζεται Θανάσης Αντετοκούνμπο! Ενας ρολίστας, ο οποίος μπήκε στην αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο και πρόσφερε ενέργεια, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα (δύο μπλοκ, δύο κλεψίματα, τέσσερα ριμπάουντ).

Το 37-33 (υπέρ της Ελλάδας) στο ημίχρονο μετατράπηκε σε 46-33 γοργά. Η Εθνική πήρε τον έλεγχο ολοκληρωτικά, «έσπασε» το παιχνίδι των Ισλανδών (22 λάθη, 2/23 τρίποντα) και πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι (22 ασίστ, 12 κλεψίματα).

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 23-11, 12-24, 16-29.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Γκρεγκ Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοξ 7, Μπαέρινγκσον 7, Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλχγιαμσον 7 (1), Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 3, Πάλσον 21 (4/9 δίπ., 1/4 τρίπ., 10/10 βολές), Χλίβασον 2, Μπιόρνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 9 (1), Μπουρούσης 7 (8 ριμπ.), Σλούκας 5 (1), Παππάς 20 (1), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.

f3 0Κώστας Μίσσας: «Οταν τα λάθη είναι πάνω από 10, υπάρχει πρόβλημα»

Ο Κώστας Μίσσας δεν θα μπορούσε ξάφνου να παρεκκλίνει του δόγματός του. «Πάμε βήμα βήμα» ήταν η διαταγή του, έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας.

Και δεν έχει άδικο. Την Ελλάδα περιμένει, αύριο, η Γαλλία. Και ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στο γαλλικό ταλέντο, εξηγώντας: «Εχουν πολύ ταλέντο, αλλά παίζουν πολύ καλά και ως ομάδα. Είναι σημαντικό να καταστρέψουμε τη δημιουργία και την εκτέλεσή τους από την περιφέρεια. Ολο το παιχνίδι τους προκύπτει από εκεί».

Οσο για το παιχνίδι με την Ισλανδία; Ο Μίσσας στάθηκε στα πολλά και… χαζά λάθη (22). «Οταν τα σφάλματα είναι πάνω από 10, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, εμφανιστήκαμε καλύτεροι σε άλλους τομείς. Απέναντι σε άλλες ομάδες, όμως, ένα τέτοιο νούμερο μπορεί να σε καταστρέψει». Ο προπονητής της Ισλανδίας Γκρεγκ Πέντερσεν στάθηκε στην αστοχία των παικτών του πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων (2/23), διαπιστώνοντας πως «είναι ένα από τα όπλα μας, αλλά με αυτό το ποσοστό δεν μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα».

Στη διαφορά του εγωισμού και του εγωκεντρισμού στάθηκε ο αφανής MVP της Ελλάδας Θανάσης Αντετοκούνμπο, ζητώντας από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να «βγάλουμε στο παρκέ τον εγωισμό μας και όχι τον εγωκεντρισμό μας». Και πρόσθεσε: «Να αποδείξει κάθε παίκτης πόσο καλός μπορεί να είναι για την ομάδα. Να δώσουμε όλοι ό,τι μπορούμε για την ομάδα».

Εκπλήξεις από Γεωργία, Φινλανδία 

Το 40ό Ευρωμπάσκετ ξεκίνησε με διπλό… κρότο!

Η πρώτη χρονικά έκπληξη ήταν η επικράτηση της Γεωργίας επί της κατόχου του χάλκινου μεταλλίου το 2015, Λιθουανίας (79-77), χάρη σε 29 πόντους του Τόρνικε Σενγκέλια.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη έκπληξη έγινε από τη διοργανώτρια Φινλανδία, επί της Γαλλίας (86-84 παρ., κ.α. 72-72), της επόμενης αντιπάλου της Ελλάδας!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λάουρι Μάρκανεν (22 π.), ενώ για τους Γάλλους 25 πόντους μέτρησε ο Φουρνιέ και 21 ο Ντε Κολό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Γερμανία επικράτησε της Ουκρανίας (75-63, Σρέντερ 32 π. /Μίσουλα 12 π.) και η Σλοβενία της Πολωνίας (90-81, Ντράγκιτς 30 π. / Πόνιτκα 22 π.).

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...