Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Εχει πάρει φόρα-κατηφόρα

❱❱ Τραγική η Εθνική, έχασε από τη Φινλανδία (89-77) και σήμερα παίζει τελικό με Πολωνία Δίχως αρχή και δίχως τέλος. Το πρώτο διαπιστώθηκε (και) χθες. Το δεύτερο θα γίνει γνωστό σήμερα. Μία αποκαρδιωτική Ελλάδα ηττήθηκε (και) από τη Φινλανδία -με 89-77- και πλέον στη σημερινή, τελευταία, αναμέτρηση της φάσης των ομίλων κόντρα στην Πολωνία (17.30, ΕΡΤ1) θα παίξει την επιβίωσή της στο Ευρωμπάσκετ! 

Οποιος κερδίσει ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για τη φάση των «16». Και όποιος ηττηθεί θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Τόσο απλά.

Ο,τι έδειξε η Ελλάδα στα προηγούμενα παιχνίδια εμφανίστηκε και κόντρα στη Φινλανδία. Μηδενική διάθεση για άμυνα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 45 πόντους στο ημίχρονο! Αργές αντιδράσεις στα ριμπάουντ (12 χαμένα επιθετικά «σκουπίδια» και 34-25 τα συνολικά ριμπάουντ υπέρ των Φινλανδών) και μπόλικη αμφιβολία στη…διανομή ρόλων στην επίθεση! Σε όλα αυτά προσθέστε και την αδυναμία ακόμη και στις ελεύθερες βολές, με το ποσοστό να φτάνει στο 59% (17/29). Ακόμη και η συνήθεια που έχει αποκτήσει η Εθνική να… πελαγοδρομεί για τρία δεκάλεπτα και να προσπαθεί για την επιστροφή στο τέλος μοιάζει πλέον κακή.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε ένα λεπτό και εννιά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε ένα αχρείαστο αντιαθλητικό φάουλ στον Λάουρι Μάρκανεν. Το σκορ από το 80-74 κατέληξε στο 84-74 και η νίκη βάφτηκε στα γαλανόλευκα. Αυτά της Φινλανδίας, η οποία προκρίθηκε στους «16».

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 1, Σλούκας 12 (2), Παππάς 8, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης 9 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Αντετοκούνμπο 17 (4/4 δίπ., 2/2 τρίπ., 3/8 βολές).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Χένρικ Ντέτναμ): Κοϊβίστο, Χαφ 8 (2), Λι 6, Σαλίν 7 (1), Κότι 4, Κόπονεν 24 (5/9 δίπ., 3/5 τρίπ., 5/5 βολές) Νουούτινεν 2, Ράνικο 14 (2), Λίντμπομ 5 (1), Μάρκανεν 17 (1), Μέρφι 2. 

Κώστας Μίσσας: «Πρέπει να είμαστε περισσότερο ήρεμοι»

qertwert 3

Η 5η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να οριστεί ως εθνική εορτή στη Φινλανδία. Εκείνη την ημέρα, το 2001, η ποδοσφαιρική ομάδα της «διέλυε» τη δική μας Εθνική με 5-1. Εκείνη την ημέρα, το 2017, η ομάδα μπάσκετ κέρδιζε κατά κράτος τη δική μας Εθνική με 89-77.

Κατά τον Κώστα Μίσσα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν η πίεση και το στρες. «Πρέπει να είμαστε περισσότερο ήρεμοι. Στα πρώτα τρία λεπτά χάσαμε λέι απ και βολές. Αυτό δείχνει πως βρισκόμαστε υπό πίεση. Με την Πολωνία θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να παίξουμε σωστά σε άμυνα και επίθεση και να είμαστε συγκεντρωμένοι» ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή. Οσα, δηλαδή, έγιναν χθες και δεν πρέπει να επαναληφθούν και σήμερα.

«Είναι μια καλή ομάδα και παίζει έξυπνα» απεφάνθη ο Μίσσας για την Πολωνία και συνέχισε: «Παίζουν με τέσσερις περιφερειακούς και έναν ψηλό. Αυτό είναι πρόβλημα και εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να χτυπήσουμε κοντά στη ρακέτα. Αυτά είναι σκληρά παιχνίδια, τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο».

Τα πρώτα δώδεκα εισιτήρια

qertwert 2

Δώδεκα θέσεις βρήκαν ήδη κάτοχο! Η ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής έφερε τις Σλοβενία, Γαλλία, Φινλανδία (1ος όμιλος), Λιθουανία, Ιταλία (2ος όμιλος), Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο (3ος όμιλος), Ρωσία, Λετονία και Σερβία (4ος όμιλος) στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Πλέον η 5η και τελευταία αγωνιστική -σήμερα και αύριο- θα κρίνει, πέρα από τα τελευταία εισιτήρια, και την τελική κατάταξη των ομάδων. Στα χθεσινά παιχνίδια, ξεχώρισε η πρώτη ήττα της Ρωσίας διά χειρός Λετονίας (84-69) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάνις Τίμα (22 πόντους), αλλά και η δύσκολη επικράτηση της Ισπανίας στο ντέρμπι του 3ου ομίλου κόντρα στην Κροατία (79-73), με τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ να κάνει το κρίσιμο μπλοκ επάνω στον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...