Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Espresso sport: Υπόκλιση στους ατσίδες με τα μπλε και τον «γκάνγκστερ» των παρκέ

❱❱ Το σύνθημα για τον Μίσσα από τους παίκτες της Εθνικής μετά την πρόκριση στους «οκτώ» Η υποδοχή στήθηκε απρόσμενα. Το κλίμα, έστω και για λίγα λεπτά, ήταν εορταστικό. Περισσότερο για να εκτονωθεί η ένταση και λιγότερο για να πανηγυρίσουν για τη νίκη. 

Η άφιξη του Κώστα Μίσσα στα αποδυτήρια των θριαμβευτών συνοδεύτηκε από ένα σύνθημα που απαιτεί… πιπέρι στο στόμα. Μία απάντηση των παικτών για τα απαξιωτικά σχόλια που ακούστηκαν από λιθουανικά χείλη πριν από το τζάμπολ. Προς… συμμόρφωση, το σύνθημα γράφτηκε και στον πίνακα των εντολών στα αποδυτήρια!

Η Ελλάδα προκρίθηκε στους «8» του Ευρωμπάσκετ (16η φορά στην ιστορία της), νικώντας κατά κράτος τη Λιθουανία (77-64). Ο Κώστας Μίσσας έδωσε τη δική του απάντηση στους αμφισβητίες. Και ο Κώστας Σλούκας απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει το ηγετικό κομμάτι τούτης της ομάδας. Είτε μόνος είτε με… καλή παρέα!

Η παραμονή της «γαλανόλευκης» στην Κωνσταντινούπολη παρατάθηκε. Για λίγο ή για περισσότερο, θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση του προημιτελικού (18.45). Μέχρι τότε θα μπορούμε να αναπολούμε τη… ραψωδία του Σλούκα στο 3ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν σημείωσε 11 συνεχόμενους πόντους (3/3 τρίποντα, 2/2 βολές), για να δώσει στην Ελλάδα «αέρα» 16 πόντων (52-36)!

Η απέλπιδα προσπάθεια των Λιθουανών έκανε πάλι την αναμέτρηση ντέρμπι, για λίγο. Το 63-59 υπέρ της Εθνικής 5′ πριν από τη λήξη έγινε 73-61 τρία αγωνιστικά λεπτά αργότερα. Με τον αγαπημένο τρόπο του Κώστα Σλούκα: ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων!

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Νταΐνιους Αντομάιτις): Καλνιέτις 11 (1), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπ.), Κουζμίνσκας 20 (2), Μοτεγιούνας 1, Μιλάνκις, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 14 (2/6 τρίπ., 6 ασίστ), Μπουρούσης 11 (1/4 τρίπ., 8 ριμπ.), Σλούκας 21 (2/7 δίπ., 5/7 τρίπ., 2/2 βολές, 4 ριμπ., 4 ασίστ), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1/1 τρίπ., 6 ριμπ.), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1).

18446958 2Προκρίσεις με εκπλήξεις

Η Ισπανία κόπιασε με αντίπαλο την Τουρκία, αλλά προκρίθηκε (73-56) στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου θα ανταμώσει με τη Γερμανία!

Οι διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και επιχείρησαν να πάνε το παιχνίδι στη δύναμη, ξεπερνώντας πολλές φορές το όριο του αντιαθλητικού παιχνιδιού. Η ποιότητα των Ισπανών, ωστόσο, υπερίσχυσε, αφού η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν φανερή.

Πρώτος σκόρερ των Ισπανών ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 14 πόντους (3/6 τρίποντα), ενώ τον ακολούθησαν οι Πάου Γκασόλ (11 π., 7 ριμπ., 4 ασίστ), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (11 π., 9 ασίστ) και Μαρκ Γκασόλ (10 π.). Ανετη ήταν η πρόκριση της Σερβίας κόντρα στην Ουγγαρία (86-78 / Μπογκντάνοβιτς 17 π., Κούζμιτς 17 π., 10 ριμπ., Μαριάνοβιτς 14 π.) και της Λετονίας με αντίπαλο το Μαυροβούνιο (100-78, Τίμα 21 π., Πορζίνγκις 19 π.).

Το Σάββατο ήταν η ημέρα των εκπλήξεων. Η Ιταλία άφησε εκτός τη Φινλανδία (70-57, Μπελινέλι 22 π., Ντατόμε 15 π. / Μάρκανεν 4 π.) και η Γερμανία τη Γαλλία (84-81, Τάις 22 π., Σρέντερ 21 π. / Φουρνιέ 27 π.).

Στο Hall Οf Fame ο «γκάνγκστερ» των παρκέ

Το μυαλό γέμισε αναμνήσεις. Συναισθήματα. Τούτη τη φορά ο Νίκος Γκάλης (φωτό κάτω) δεν κρατούσε μπάλα στα χέρια. Την… ερωμένη του για τόσο πολλά χρόνια, η οποία υπάκουε σε κάθε διαταγή του.

Φρόντισε με τα λόγια του να θυμίσει ποιος είναι. Τι έχει πετύχει. Και ποια είναι η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του.

4221474

Ο «γκάνγκστερ» είναι και επίσημα μέλος του Hall Οf Fame. Μέλος της εκλεκτής κάστας, η οποία αποτελείται μόνο από θρύλους του μπάσκετμπολ. Ο καθιερωμένος λόγος κάθε εισαχθέντα στο Hall Οf Fame διαθέτει μια μικρή ιστορία. Εκείνη που διάλεξε ο Νίκος Γκάλης, πέρα από διδακτική, ήταν και το καλύτερο παράδειγμα της επιρροής που είχε στην ελληνική κοινωνία. «Μια μέρα περπατούσα στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, και με σταμάτησε μία κυρία. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, όπως γινόταν συνήθως. Με φώναξε, με αγκάλιασε. “Νίκο, Νίκο” (έτσι με φωνάζουν στην Ελλάδα), και μου είπε: “Θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο”.

Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ» ήταν τα λόγια του «Νικ». Με τον θρυλικό Μπομπ ΜακΑντού, τον άνθρωπο που επιλέχθηκε να τον εισάγει στο Hall Of Fame να παρακολουθεί την ομιλία του και λίγο αργότερα να υποδέχεται τον Γκάλη στην τεράστια αγκαλιά του. Ο Γκάλης τόνισε στα λόγια του πως ποτέ δεν μετάνιωσε που επέλεξε την Ελλάδα αντί του ΝΒΑ, μια χώρα την οποία ερωτεύτηκε, όπως εξήγησε, όπου ύστερα από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 «Σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου, τοποθετήθηκε μια μπασκέτα. Και είμαι σίγουρος πως ο δόκτωρ Νέισμιθ θα είναι περήφανος γι’ αυτό».

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...