Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Ένας Καλάθης δεν έφτανε

❱❱ Εκτός τετράδας η Εθνική, που κατέρρευσε στο φινάλε και έχασε (69-74) από τη Ρωσία Η Εθνική ομάδα πάλεψε σαν λιοντάρι, έχασε δικό της παιχνίδι, αφού ήταν καλύτερη στα 2/3 του αγώνα, αλλά στο φινάλε κατέρρευσε από την κούραση και ηττήθηκε με 69-74 από τη Ρωσία. 

Η «επίσημη αγαπημένη» έχασε τεράστια ευκαιρία για την τετράδα και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Σαφώς και δεν ταιριάζουν δάκρυα σε αυτήν την ομάδα, που έκανε κατάθεση ψυχής. Πάλεψε, πολέμησε -αν και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- και έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά στις λεπτομέρειες. Ο Καλάθης ήταν όλα τα λεφτά και χθες, κάνοντας μεγάλο παιχνίδι και αποδεικνύοντας ότι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Την κράτησε στα δύσκολα. Ο Μίσσας, που έκανε καταπληκτικό κοουτσάρισμα με τη Λιθουανία, χθες άργησε να κάνει ροτέισον, με συνέπεια οι βασικοί παίκτες να μην έχουν… ανάσες στα τελευταία λεπτά.

Κι όμως, το ξεκίνημα ήταν ονειρικό. Σπουδαία άμυνα, φοβερή ψυχραιμία, καλή κυκλοφορία της μπάλας, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και προβάδισμα 15 πόντων (37-22) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για την Εθνική Ελλάδας. Οι κακές επιλογές στην επίθεση στο φινάλε αλλά και τα τρομερά βαριά πόδια των βασικών έκριναν την αναμέτρηση, με τους Ρώσους να «επιβιώνουν» και να παίρνουν τη νίκη-πρόκρισης παρά τη μέτρια (στο πρώτο μέρος) βραδιά του Αλεξέι Σβεντ.

Προβλέψιμοι

Η γεύση που μένει είναι πικρή, κανείς όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Ελληνες διεθνείς για έλλειψη πάθους και ενέργειας. Αυτά τα είχαν, πάλεψαν μέχρι εκεί που μπορούσαν, δεν είχαν όμως ξεκάθαρο πλάνο και έγιναν τρομερά προβλέψιμοι στο δεύτερο μέρος (μετά τον Καλάθη, μόνο ο Πρίντεζης απειλούσε), χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε ισάξιο αντίπαλο (69-74).

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31, 53-51, 69-74.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 25 (8/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μπουρούσης 10 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Σλούκας 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 λάθη), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (7/12 σουτ, 3/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (7 ριμπάουντ), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.

ΡΩΣΙΑ (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 26 (7/22 σουτ, 10/11 βολές, 5 ασίστ, 7 λάθη), Φριτζόν 11 (1), Αντόνοφ, Ζούμπκοφ, Κβοστόφ 7, Μοζγκόφ 15 (10 ριμπάουντ), Βοροντσέβιτς 8 (2 τρίποντα, 12 ριμπάουντ), Ντ. Κουλάγκιν 7 (1), Κουρμπανόφ.

Ο γρίφος του Πρίντεζη και η πικρία του «Παπ»

4226689

Η ήττα από τη Ρωσία ίσως είναι το κύκνειο άσμα του Γιώργου Πρίντεζη στην Εθνική, αφού ο ίδιος άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον του: «Δεν ήμασταν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, δεν ξέρω αν το αξίζαμε ή όχι. Με το πρόσωπο που δείξαμε στα τελευταία ματς, θα μπορούσαμε να ήμασταν. Είναι σημαντική λεπτομέρεια η διάρκεια των Ρώσων, είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλή χημεία. Ανέκαμψε και δεν αντιδράσαμε. Η αλήθεια είναι πως μένει η πικρή γεύση. Ετσι όπως είναι το πρόγραμμα στη Euroleague, που διαφέρει από το ΝΒΑ, γιατί δεν έχουμε τρεις τέσσερις μήνες ξεκούρασης, ίσως να μη μου ξαναδοθεί η ευκαιρία. Πρέπει να βρούμε μια λύση. Δεν είναι μόνο το θέμα της ξεκούρασης, αλλά και ο τομέας της βελτίωσης. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Μακάρι να ξαναβρεθώ στην Εθνική, το θέλω πάρα πολύ, αλλά δεν ξέρω θα φανεί σε τι κατάσταση θα είμαι».

Από την άλλη, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε με πικρία: «Η αλήθεια είναι πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι μέχρις ενός σημείου. Ενα κενό που είχαμε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να πλησιάσει στο σκορ. Στο τέλος ήταν θέμα κατοχών ποιος θα έχει το πιο καθαρό μυαλό. Το είχε η Ρωσία και έφτασε στη νίκη. Δεν είναι η ώρα να πούμε πολλά πράγματα. Θεωρούσαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...