Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

«Ντου» στο Φάληρο

Νέα ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (1-2), ο οποίος κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω επεισοδίωνΑπό τον 
Χάρη Δάντση

Φτερά… τίτλου! Ο «Δικέφαλος» δεν πτοήθηκε από το «χτύπημα» που δέχθηκε στο 81ο λεπτό, έκανε τεράστια ανατροπή (2-1) επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και συνεχίζει το κυνήγι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ. 

«Χρυσός» σκόρερ για την ΑΕΚ, ο Γιώργος Γιακουμάκης στις καθυστερήσεις, με γκολ για το οποίο φώναξαν έντονα οι πρωταθλητές, θεωρώντας ότι έγινε φάουλ στη φάση που έκρινε τον νικητή του μεγάλου ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής. Το χειρότερο για τον πειραϊκό σύλλογο δεν ήταν ότι ηττήθηκε και έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου, αλλά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού και θα τον φέρουν αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες. Κινδυνεύει με -3 και αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, οπαδοί εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και συνεπλάκησαν (κρατώντας καδρόνια και διαφημιστικές πινακίδες) με αστυνομικές δυνάμεις. 

Στα αγωνιστικά, το πρώτο μέρος ήταν κάκιστο με ελάχιστες φάσεις. Παιχνίδι δίχως ρυθμό, με σκληρές μάχες, νεύρα, ένταση και… διαμαρτυρίες για πέναλτι των Πειραιωτών σε ένα μαρκάρισμα του Βράνιες στον Μποτία στο 17′. Οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις των δύο προπονητών ήρθαν στο δεύτερο μέρος, βάζοντας στη μάχη τα μεγάλα «κανόνια» τους. Δοκάρι με σέντρα σουτ είχε στο 66′ ο Κούτρης, με την «Ενωση» να αγγίζει το γκολ τρία λεπτά αργότερα (69′) με κεφαλιά του Μασούντ, που έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Σισέ! Το σκορ άνοιξε στο 81′ ο Ανσαριφάρντ, όμως κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε… Το 1-1, ύστερα από σύγχυση της «ερυθρόλευκης» άμυνας, έκανε ο Τσιγκρίνσκι στο 87′, ενώ ο Γιακουμάκης έκανε την ολική ανατροπή για την ΑΕΚ, σκοράροντας στις καθυστερήσεις! Οι πρωταθλητές, ωστόσο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για acφάουλ του σκόρερ του νικητήριου τέρματος στον Μποτία, που αποβλήθηκε.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70′ Ταχτσίδης), Οφόε (59′ Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79′ Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (71′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης), Αραούχο (62’΄Λιβάγια).

«Ευχαριστώ τον Θεό που είχα την επιφοίτηση με Γιακουμάκη»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. «Θα ήταν άδικο εάν δεν παίρναμε κάτι από τον αγώνα. Είδα ότι οι ποδοσφαιριστές μου ήθελαν τη νίκη και φρόντισα να τους δώσω την ενέργεια που χρειαζόταν μετά το 1-1. Κάποιες φορές οι παίκτες ακούνε τον προπονητή και κάποιες άλλες εκείνοι του δείχνουν τι θέλουν από τον αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, μίλησε για την απόφασή του να περάσει τον Γιακουμάκη στο παιχνίδι, τονίζοντας: «Να ευχαριστήσω τον Θεό που είχα αυτή την επιφοίτηση».

Απογοητευμένος ήταν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Οσκαρ Γκαρθία, ο οποίος μιλώντας στη Nova υποστήριξε: «Υστερα από το γκολ που σημειώσαμε δεν είχαμε την εμπειρία να διατηρήσουμε τα πράγματα υπέρ μας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαιτησία, η οποία κατά την άποψή του έκρινε το παιχνίδι. «Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, αλλά το δεύτερο ήταν καθαρό φάουλ. Ξέρουμε πώς πάνε τα πράγματα μετά». Εν τω μεταξύ, η αποστολή της ΑΕΚ δέχτηκε επίθεση κατά τη μεταφορά της στο γήπεδο. Καθώς περνούσε τη γέφυρα μετά το «Μετροπόλιταν», οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στο πούλμαν της ΑΕΚ πετώντας πέτρες. Ως εκ τούτου, παραλίγο να σπάσει ένα από τα παράθυρα του πούλμαν, βάζοντας σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές. Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν και πριν από τον αγώνα έξω από το Καραΐσκάκη ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και άνδρες των ΜΑΤ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...