Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Τέλειωσαν τα ψέματα!

Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν σαν τον τελικό του Κυπέλλου τη σημερινή ρεβάνς με τον Ολυμπιακό! Στη διάθεση του Χιμένεθ τέθηκε και ο ΛιβάγιαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Η πρώτη μάχη κατακτήθηκε την Κυριακή και τώρα έπεται η δεύτερη στο Κύπελλο. Χωρίς ίχνος υπερβολής, άπαντες στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» ζουν και αναπνέουν για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (19.30). Η ομάδα του Χιμένεθ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, θέλει μόνο νίκη, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα δώσει την πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά. 

Η προετοιμασία της «Ενωσης» ολοκληρώθηκε με έναν ευχάριστο πονοκέφαλο! Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Μανόλο Χιμένεθ συμπεριλαμβάνεται κανονικά ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος (και) χθες ακολούθησε μέρος της προπόνησης, ωστόσο ο προπονητής επέλεξε να τον έχει στους «19». Αυτό προφανώς σημαίνει ότι ο Κροάτης, που έκανε αγώνα δρόμου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, θα χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με το πώς νιώθει έως την τελευταία στιγμή αλλά και με την εξέλιξη που θα έχει το παιχνίδι. Βασικός στην κορυφή της επίθεσης, όπως και στο πρώτο ματς, θα είναι ο Αραούχο.

Εκτός Κλωναρίδης και Χουλτ

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής έμειναν τόσο ο Μοράν με τον Κλωναρίδη όσο και ο Χουλτ, που δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Αϊντάρεβιτς με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ούρος Τσόσιτς γυμνάστηκε σε φουλ ρυθμούς και μετρά αντίστροφα για την ολική επιστροφή του! 

Από την άλλη, ΑΕΚ και Δικέφαλος 1924 ανακοίνωσαν χθες επίσημα την εταιρία που ανέλαβε τη δεύτερη φάση κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς», που θα στέκει εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας». Η ανάδοχος εταιρία τελικά είναι… γνώριμη, αφού πρόκειται για την κατασκευαστική ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε., που είχε επιλεγεί για την πρώτη φάση κατασκευής του γηπέδου. Μέσα στους 14 μήνες του χρονοδιαγράμματος θα κατασκευαστούν ο κύριος όγκος του γηπέδου, οι πυλώνες, θα τοποθετηθούν τα προκατασκευασμένα κομμάτια των εξεδρών, θα κατασκευαστεί το στέγαστρο και επί της ουσίας για την τελευταία φάση θα απομένει η διαμόρφωση όλων των εσωτερικών χώρων, του αγωνιστικού χώρου και των… λεπτομερειών του έργου εντός και εκτός της «Αγια-Σοφιάς».

Mε το μυαλό στον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, που ψάχνει πρόκριση-εξιλέωση

Με βαριά καμπάνα απειλείται ο Ολυμπιακός λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο ανακοίνωσε χθες η Σούπερ Λίγκα, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο αφαίρεσης τριών βαθμών και επιβολής δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στους «ερυθρολεύκους». Ετσι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για την ερχόμενη Πέμπτη (8/2) λόγω παράβασης των άρθρων «1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 3 περ. β΄, 4 περ. β του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ». 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα, «εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Τους έδειξε τα λάθη

Πάντως, στον Ολυμπιακό παίκτες και διοίκηση θέλουν να ξεχάσουν όσα συνέβησαν την Κυριακή στην ήττα από την ΑΕΚ (1-2) για το πρωτάθλημα και εστιάζουν στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (19.30, CS1) απέναντι στην «Ενωση» για τη φάση των «8». Μάλιστα, στη χθεσινή προπόνηση ο Γκαρθία έδειξε μέσω βίντεο στους παίκτες του τα λάθη τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση και τόνισε ότι η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι μονόδρομος (ο πρώτος αγώνας έληξε 0-0). 

Οσον αφορά τη σημερινή εντεκάδα, αναμένεται να επιστρέψουν ως βασικοί οι Μάριν και Ανσαριφάρντ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Μπιορν Ενγκελς λόγω τραυματισμού και δίδυμο στα στόπερ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Σισέ με τον Νικολάου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...