Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στα χαρακώματα…

Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του ΠΑΟΚ και περνά στην αντεπίθεση για όσα ισχυρίζονται οι ΘεσσαλονικείςΑπό τον
Χάρη Δάντση

Nα πληρώσει ακριβά ο ΠΑΟΚ τον… λογαριασμό για το ρολό ταμειακής μηχανής που τραυμάτισε τον Οσκαρ Γκαρθία και οδήγησε στη μη τέλεση του αγώνα προχθές στην Τούμπα ζητά ο Ολυμπιακός! Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» εξαπέλυσαν βολές κατά των «ασπρόμαυρων» αναφορικά με όσα τους καταλογίζουν. 

Για την άρνηση να εξεταστεί ο προπονητής τους από τον γιατρό του αγώνα Ιωάννη Ουσαντζόπουλο υποστήριζαν πως «ήταν υπάλληλος του ΠΑΟΚ από το 2004 και γιατρός στις ακαδημίες». Μάλιστα, φέρεται ότι φορούσε και διακριτικά του συλλόγου. Επειτα από 15 λεπτά, ωστόσο, είχε αλλάξει ρούχα και εξέτασε παρουσία του παρατηρητή τον Ισπανό τεχνικό. 

f2 1 73

Ο τεχνικός των πρωταθλητών πήρε χθες το πρωί εξιτήριο από το Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα, φορούσε κολάρο στον λαιμό, πιθανότατα λόγω της αυχεναλγίας που εμφάνισε από το ρολό ταμειακής μηχανής που δέχτηκε. Θυμίζουμε ότι η ιατρική γνωμάτευση έκανε λόγο για «οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου. Εχει ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη και ναυτία». Από το πειραιώτικο στρατόπεδο πρόσθεταν δε πως ήταν κανονικά δηλωμένος στο επίσημο φύλλο αγώνα, όπως αποδεικνύεται και από τα γραφόμενα του διαιτητή της αναμέτρησης Αλέξανδρου Αρετόπουλου. 

Ολα αυτά βέβαια προκάλεσαν πόλεμο… διαδικτυακής αντιπαράθεσης των υπευθύνων επικοινωνίας των δύο ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά και Κυριάκου Κυριάκου. Πλέον είναι πολύ πιθανό να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, όπως στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί και η τύχη του προχθεσινού αγώνα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ζητά την κατακύρωση υπέρ του του αγώνα και την αφαίρεση τριών βαθμών για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

—-

Ενσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα με «ερυθρόλευκη» υπαιτιότητα ετοιμάζει ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΠΑΟΚ! Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι έτοιμοι να δώσουν τη «μάχη» τους, μέσω των δικαστικών αιθουσών, ώστε να διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «ασπρόμαυροι» αναμένεται να προχωρήσουν σε ένσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα, με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, ενώ θα επικαλεστούν και ορισμένα γεγονότα. Ενα από αυτά είναι πως οι Πειραιώτες δεν προσήλθαν στο γήπεδο, καθώς από το βίντεο φαίνεται ότι δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του ρολού ταμειακής μηχανής ο Σάββας Θεοδωρίδης λέει «παίρνω την ομάδα και φεύγω». Επίσης οι Θεσσαλονικείς ποντάρουν στο γεγονός ότι αρχικά, επί 15 λεπτά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αρνούνταν την εξέταση του Γκαρθία από τον πιστοποιημένο γιατρό της Λίγκας. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να καταθέσει μήνυση στον προπονητή των «ερυθρολεύκων» κατηγορώντας τον για απάτη.

Πάντως, η αφαίρεση βαθμών για τον «Δικέφαλο του Βορρά» θεωρείται δεδομένη, καθώς ακόμα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει τιμωρία για το περιστατικό με τον Γκαρθία (άρθρο 15, παρ. 3), τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη ματαίωση του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, έξω από τα αποδυτήρια, «καίνε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 4β. Να σημειωθεί πως καθένα από τα δύο σχετικά άρθρα προβλέπει -μεταξύ άλλων- αφαίρεση τριών βαθμών!

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα επεισόδια προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα να ζητάει από την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου να ξεκινήσει έρευνα. Εξάλλου, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ ετοιμάζει «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» το απόγευμα της Τετάρτης στα διόδια Μαλγάρων, όπου θα προχωρήσει σε τρίωρη συμβολική κατάληψη.

Τέλος, τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΟΚ θα διευθύνει ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

—-

Το φύλλο αγώνα και η λίστα αξιωματούχων

Μεγάλος ντόρος έγινε για τη λίστα των αξιωματούχων που δηλώθηκε από τον Ολυμπιακό. Το φύλλο αγώνα αναφέρει σχετικά ότι «καθώς μας παραδόθηκαν στην προβλεπόμενη ώρα οι λίστες των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων των δύο ομάδων, περίπου 15 λεπτά αργότερα ο παρατηρητής της διοργανώτριας μας προσκόμισε τη λίστα των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας με τις παρακάτω αλλαγές: Στη θέση του αρχικά δηλωθέντα προπονητή κ. Χρήστου Κόντη τοποθετήθηκε ο κ. Οσκαρ Γκαρσία και στη θέση του αρχικά δηλωθέντα τεχνικού διευθυντή κ. Martinez Ruben τοποθετήθηκε ο κ. Χρήστος Κόντης». Για τον τραυματισμό του Γκαρθία αναφέρεται: «Σύμφωνα με πληροφορίες των εκπροσώπων της ομάδας του, δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο (ρολό ταμειακής μηχανής), το οποίο ρίχτηκε από την κερκίδα. Αμέσως αυτός αποχώρησε στα αποδυτήρια, όπως και η υπόλοιπη φιλοξενούμενη ομάδα. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε κι εμείς στα αποδυτήριά μας. Ο γιατρός του αγώνα μάς ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η άμεση εξέταση, διότι δεν επιτρεπόταν στον γιατρό του αγώνα η είσοδος στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Αυτό κατέστη δυνατό έπειτα από περίπου 15 λεπτά. Ο γιατρός του αγώνα μάς ενημέρωσε προφορικώς και γραπτώς για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο προπονητής των φιλοξενουμένων. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μάς ενημέρωσε ότι ο κ. Οσκαρ Γκαρσία δεν δύναται να εκτελέσει τα καθήκοντά του και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, επειδή δεν αισθανόταν καλά, και ότι, ως εκ τούτου, η ομάδα ΠΑΕ Ολυμπιακός αδυνατεί να αγωνιστεί. Κατόπιν των ανωτέρω δεν κατέστη δυνατή η τέλεση του αγώνα». Ετσι έκλεισε το φύλλο αγώνα, αφού ο Αρετόπουλος δεν έκανε άλλη παρατήρηση.

—-

f3 635Σύλληψη του οπαδού, δίωξη από εισαγγελέα

Ποινική δίωξη για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χρήστος Καραγιάννης στον 27χρονο που συνελήφθη από τις Αρχές για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα.

Οι πράξεις που του αποδίδονται είναι σε βαθμό πλημμελήματος και συνδέονται με τον Νόμο περί Αθλητισμού, ενώ είναι στην επιβαρυντική μορφή τους, καθώς πρόκειται για δράστη που χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα επικίνδυνος». Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο συγκεκριμένος οπαδός που με την ενέργειά του τίναξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στον… αέρα, είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν άλλες τρεις φορές (τη μία μάλιστα για ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής) για περιστατικά συνδεόμενα με την αθλητική βία. Μάλιστα την πρώτη ενώ ακόμη ήταν ανήλικος! Πάντως, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος ως την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσής του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...