Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Από Πλατεία, τελικό

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-1 από τη Νέα Σμύρνη και η ρεβάνς στην Τούμπα αποκτά διαδικαστικό χαρακτήραΟ καταιγιστικός ΠΑΟΚ επιβλήθηκε άνετα (1-3) του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον βρίσκεται μια «ανάσα» από τον τελικό. Ο «Δικέφαλος» είχε την πρωτοβουλία κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, σπαταλώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά (3′) και σουτ (15′) του Πρίγιοβιτς. Η κυριαρχία των «ασπρόμαυρων» αποτυπώνεται και στην κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε το 82% στο 23ο λεπτό. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 25′ με τον Μαουρίσιο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του Κότνικ. Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το σκορ σε 0-2 με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 34′.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 43′, αλλά το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη σταμάτησε την κεφαλιά του Κόρμπου. Μεγάλη ευκαιρία σπατάλησαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανέρυθροι», με τον Πασχαλάκη να νικάει σε τετ α τετ τον Σπιριντόνοβιτς (60′). Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν στην πίεση του Πανιωνίου με το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 73ο λεπτό, ενώ ο «Ιστορικός» μείωσε σε 1-3 στο 85′ με τον Κόρμπο. Ικανοποιημένος ήταν μετά το παιχνίδι ο Λουτσέσκου, ο οποίος τόνισε ότι «αντιδράσαμε τέλεια ύστερα από όσα έγιναν (σ.σ.: με τον Ολυμπιακό)», αφού η ομάδα του έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό εν όψει του επαναληπτικού της Τούμπας (17/04).

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46′ Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46′ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέντο, Μαουρίσιο (75′ Σάχοφ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69′ Κουλούρης).

—-

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 

Αισιοδοξία για δικαίωση στον ΠΑΟΚ. Τη δική του θέση σχετικά με το κατηγορητήριο από την κλήση του στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τον αγώνα που δεν ξεκίνησε κόντρα στον Ολυμπιακό έδωσε ο «Δικέφαλος του Βορρά», τονίζοντας ότι το ντέρμπι πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του ή -στη χειρότερη περίπτωση- να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Η αισιοδοξία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στηρίζεται σε τρία σημεία: Στο ότι το κατηγορητήριο αναφέρει τη μονομερή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο, χωρίς εντολή του Αρετόπουλου, στο ότι η συμμετοχή του Γκαρθία στο φύλλο αγώνα δεν είναι κανονική, καθώς και στην αμφισβήτηση του τραυματισμού του.

—-

Πόλεμος με «σουτιέν» και «αλητείες»

Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ καλά κρατεί… Μάλιστα στη χθεσινή μάχη βγήκαν ακόμη και σουτιέν! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αμφισβητεί ανοιχτά και επίσημα τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να παραλληλίζει το περιστατικό της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα με ένα… σουτιέν που εκσφενδονίστηκε στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε ο Μύρωνας Στρατής!

Στο Λιμάνι έκαναν λόγο για «αλητεία», από τη στιγμή που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανάρτησε στα social media το βίντεο του περιστατικού με τον κόουτς των Πειραιωτών και υποστηρίζει πως δεν υπάρχει «κανένας τραυματισμός», με hashtag «PrayForOscar» (σ.σ.: «προσεύχομαι για τον Οσκαρ»).

Πάντως η ιατροδικαστική έκθεση της κλινικής εξέτασης του Γκαρθία για το ρολό ταμειακής μηχανής που δέχτηκε στο πρόσωπο «καίει» τους Θεσσαλονικείς. «Από την εξέτασή του στις 26/2 προέκυψε διακριτή κάκωση προσώπου (θλαστική εξοίδηση του άνω χείλους του στόματος αριστερά και επιπολής τραύμα του βλεννογόνου του άνω χείλους του στόματος αριστερά, σε έδαφος εξοίδησης/εκχύμωσης), με αναφερόμενο άλγος κεφαλής, άλγος αυχένα και άλγος (αρ) κροταφογναθικής άρθρωσης. Εφερε αυχενικό κηδεμόνα. Η αξονική τομογραφία, από 27/2, ανέδειξε εικόνα ήπιου ευθειασμού» ανέφερε το πόρισμα της Ελένης Ζαγγελίδου, που ενήργησε κατ’ εντολήν της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στον Πειραιά θεωρούν σκάνδαλο τη μη κλήση σε απολογία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια εκτός Τούμπας.

Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

—-

Με αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει ο «Δικέφαλος»

Ειπώθηκαν πολλά τόσο από την «ασπρόμαυρη» πλευρά όσο και από την «ερυθρόλευκη» για το μεταξύ τους ντέρμπι της περασμένης Κυριακής που δεν ξεκίνησε ποτέ! Πλέον τον λόγο παίρνει η Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφανθεί ποιος… ευθύνεται για τη μη τέλεση του αγώνα στην Τούμπα!

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία (αύριο στις 16.00) την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βάσει του κατηγορητηρίου κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο έως τρεις αγωνιστικές! Το σχετικό άρθρο (15 εδ. ε’) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο παραβίασαν οι Θεσσαλονικείς, αναφέρει συγκεκριμένα: «Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από 6.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τρεις αγωνιστικές». Αύριο θα συζητηθεί και η ένσταση -παρουσία των Πειραιωτών- που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ κατά του κύρους του αγώνα, επιχειρώντας να πάρει το ματς στα χαρτιά με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κλήθηκε σε απολογία για τα επεισόδια εκτός Τούμπας, αφού θεωρήθηκε ότι έλαβαν χώρα εκτός χώρου ευθύνης της ΠΑΕ.

Στο… κενό έπεσε και η καταγγελία της πειραϊκής ΠΑΕ για τον γιατρό του αγώνα που, σύμφωνα με τους ανθρώπους της, «μόνο γιατρός του αγώνα δεν ήταν, αλλά γιατρός-υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Εν τω μεταξύ, οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου ετοιμάζουν… συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα (17.00) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...