Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

«Ορειβάτης» Λιβάγια

Ο Κροάτης πήρε από το χέρι την ΑΕΚ (1-0 τον Πανιώνιο) και την οδήγησε στην κορυφή Από τον 
Γιώργο Σηφάκη

Η κορυφή είναι δική της! Με οδηγό τον Μάρκο Λιβάγια η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και πάει την άλλη Κυριακή στην Τούμπα με άλλον αέρα. 

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό του παιχνιδιού. Μπήκε δυνατά, έκλεισε στην περιοχή του τον Πανιώνιο και στο 21΄ άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, κεφαλιά γυριστή στην κίνηση από τον Λιβάγια και η μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ (1-0). Η ομάδα του Χιμένεθ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ της, αν ο Αραούχο στο 24΄ κατάφερνε μετά το χαμένο τετ α τετ στο… ριμπάουντ που πήρε να στείλει με ψαλιδάκι την μπάλα στα δίχτυα. 

Η «Ενωση» ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, έχασε αρκετές ευκαιρίες και ικανοποίησε με την απόδοσή της τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ο Πανιώνιος δεν έκανε ούτε φάση σε αυτό το διάστημα και φύλαξε περισσότερο την άμυνά του χωρίς μεγάλη επιτυχία. 

Στην επανάληψη το παιχνίδι έχασε σε ποιότητα και έγινε πιο δυνατό, με συνέπεια οι καλές φάσεις να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο… άναρχοι στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού. Συνέχισαν να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά στην επίθεση έλαμψαν διά της απουσία στους. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ στο 86΄, αλλά ο Κότνικ, που ήταν εκπληκτικός, με εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Κονέ απέτρεψε τη δεύτερη παραβίαση της εστίας του. 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88΄ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69΄ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο. 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72΄ Γεσίλ), Σαββίδης, Παπαγεωργίου (65΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82΄ Βουκελάτος).

—-

Ανοιξε τα φτερά του για Ευρώπη ο Ατρόμητος 

Περιστέρι… Ευρώπης! Ο Ατρόμητος επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 και «σφράγισε» ουσιαστικά την ευρωπαϊκή συμμετοχή του για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι πήρε μια επαγγελματική νίκη κόντρα στους ακρίτες με γκολ που πέτυχε ο Ντάουντα με κεφαλιά στο 17΄ (έπειτα από σέντρα του Ούμπιδες).

Παράλληλα, οι Περιστεριώτες αύξησαν στους 14 βαθμούς τη διαφορά τους από την Ξάνθη, η οποία δίνει μάχη για την πεντάδα.

Η αναμέτρηση είχε λίγες φάσεις, τρεις εκ των οποίων ήταν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 23΄ ο Μπρίτο αστόχησε προ κενής εστίας, ενώ για τους γηπεδούχους οι Καρασαλίδης (62΄ με κεφαλιά) και Μπρούνο (87΄ με προβολή) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πολύ κοντά.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (90+2΄ Κυριακίδης), Βασιλακάκης (46΄ Μάντσον), Ουάρντα, Ντάουντα (72΄ Μπρούνο).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβαρνάς, Φλίσκας, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71΄ Λουσέρο), Γέντρισεκ, Φασίδης (55΄ Κίκε Μπουλά).

—-

Ανατροπή σωτηρίας από τον Λεβαδειακό

Ο Λεβαδειακός βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο (0-1), αλλά ανέτρεψε το σκορ, νίκησε 2-1 τη Λάρισα και απομακρύνθηκε από την ουρά της βαθμολογίας. Αν και η ΑΕΛ προηγήθηκε με γκολ του Κρίζμα στο τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει στην επανάληψη και με δύο γκολ σε τρία λεπτά να κάνει την ανατροπή.

Ο Σουμπίνιο με φάουλ από 40 μέτρα και τραγική εκτίμηση του Μπόζοβιτς (60΄) ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, για να έρθει ο Μαρκόφσκι τρία λεπτά αργότερα και να κάνει το 2-1 με άψογο πλασέ. Η κουρασμένη λόγω υπερπροσπάθειας στο Κύπελλο Λάρισα έμεινε στους 25 βαθμούς και στη 12η θέση και θα πρέπει να προσέξει για να μην μπει σε περιπέτειες. Στο 33΄ ο Λεοζίνιο ανατράπηκε από τον Αντιλέχου. Αν και τη στιγμή του μαρκαρίσματος είχε χάσει τον έλεγχο, υπάρχει πέναλτι που κακώς δεν υπέδειξε ο Μπλάνας. 

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Αντιλέχου, Ζαραδούκας (62΄ Καραχάλιος), Νιάς, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80΄ Καθάριος), Γιουσούφ (70΄ Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεβ (82΄ Μόρας), Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76΄ Μλαντένοβιτς), Λεοζίνιο (69΄ Ρέντζας), Κρίζμαν, Περόνε.

—-

Tα Τρίκαλα έβαλαν φρένο στον Αρη

Το σερί των έξι συνεχόμενων «τρίποντων» του Αρη σταμάτησαν τα Τρίκαλα, καθώς απέσπασαν λευκή ισοπαλία μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού παραμένει πρώτη και αήττητη, καθώς πλέον είναι στο +4 από τον ΟΦΗ. Το παιχνίδι ήταν κακό, με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Αρης είχε τις περισσότερες καλές στιγμές, αλλά και ο ΑΟΤ έχασε ευκαιρίες να σκοράρει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 56’ για χέρι του Πάνου, αλλά ο διαιτητής έκρινε πως ήταν ακούσιο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο πανηγυρισμός του Θοδωρή Καρυπίδη στο μπουθ για την ήττα του ΠΑΟΚ!

Ο ΟΦΗ το Σάββατο επικράτησε με το φτωχό, αλλά πολύτιμο 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, πανηγυρίζοντας την έκτη σερί νίκη του. Το γκολ των Κρητικών πέτυχε ο Μάνος στο 14’, με την Αναγέννηση να απειλεί με ισοφάριση στο 57’, αλλά η προσπάθεια του Κονέ σταμάτησε στο δοκάρι. 

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής: Αρης – Τρίκαλα 0-0, Παναχαϊκή – Καλλιθέα 1-0, Σπάρτη – Απόλλων Πόντου 0-4, Δόξα Δράμας – Αιγινιακός 3-3, Πανσερραϊκός – Παναιγιάλειος 3-0, ΟΦΗ – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Αχαρναϊκός – Καραϊσκάκης 0-3 ά.α., Βέροια – Απόλλων Λάρισας 0-3 ά.α., ΑΟΧ/Κισσαμικός – Εργοτέλης (σήμερα, 17.00).

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...