Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Φορτίζει μπαταρίες

Ο Χιμένεθ έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του για να είναι έτοιμοι για την κορύφωση του πρωταθλήματοςΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Η ξεκούραση του πολεμιστή! Η κορυφή θέλει δυνάμεις και ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να δώσει στους παίκτες του διήμερο ρεπό για να πάρουν ανάσες και να… καθαρίσουν το μυαλό τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το πρόγραμμα είναι εξάλλου πολύ βαρύ, έστω κι αν με εξαίρεση τα δύο ντέρμπι δεν δείχνει δύσκολο. 

Η ΑΕΚ πάει την Κυριακή να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 18/3 φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κατόπιν υπάρχουν διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων και επιστροφή 1η Απριλίου, με την «Ενωση» να πηγαίνει στα Χανιά για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά. Μετά πάλι διακοπή λόγω Πάσχα και επιστροφή στην αγωνιστική δράση στις 18 Απριλίου και τη ρεβάνς με τη Λάρισα για το Κύπελλο. 

Στις 22/4 η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, στις 29/4 πάει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ την τελευταία αγωνιστική, στις 6/5, αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και η σεζόν θα κλείσει με τον τελικό του Κυπέλλου στις 12/5.

Γι’ αυτό και χρειάζεται πνευματική και σωματική ξεκούραση, ώστε άπαντες να είναι έτοιμοι. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε σε όλα αυτά αλλά και στην πορεία του πρωταθλήματος τονίζοντας:

«Περίπλοκο ματς»

«Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι. Να συνεχίσουμε τη δουλειά. Πρέπει όμως να τελειώσουμε καλά, για να μπορέσουμε να χαρούμε όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Στην Τούμπα δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Θα είναι περίπλοκο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, θα έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα. Αν χάσουμε από τον ΠΑΟΚ, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω. Αν κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αν χάσουμε, δεν θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

—-

Αγώνας δρόμου για Τσιγκρίνσκι 

Σε απεικονιστικό έλεγχο υποβλήθηκε χθες ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν κάκωση α’ βαθμού στον έσω πλάγιο αριστερού γόνατος, δηλαδή επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση για πολύ ελαφριά κάκωση. 

Ωστόσο, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα, οι Αντρέ Σιμόες και Νίκλας Χουλτ συνέχισαν θεραπεία.

—-

Για ανατροπή και χωρίς Νεϊμάρ η Παρί 

Ανατροπή… δίχως το μεγάλο αστέρι της, τον Νεϊμάρ, θα κυνηγήσει σήμερα η Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, CS2). Μετά το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα (14/02) η Παρί ήξερε πως θα δυσκολευτεί ούτως ή άλλως απέναντι στους «μερένχες» για να διεκδικήσει την πρόκριση. 

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός -κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού- του Νεϊμάρ στη νίκη με 3-0 επί της Μαρσέιγ (25/02) καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο. Ως εκ τούτου η «αρμάδα» του Ουνάι Εμερι, που θα υποδεχθεί σήμερα στο Παρκ Ντε Πρενς τη «βασίλισσα», χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού. Τουλάχιστον ο Βραζιλιάνος άσος, που κόστισε το καλοκαίρι 220.000.000 στους Παριζιάνους, θα είναι περδίκι σε έξι εβδομάδες, καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο. 

Μάλιστα, προχθές αποχώρησε από το νοσοκομείο του Μπέλο Οριζόντε, όπου έγινε το χειρουργείο, και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην πολυτελή κατοικία του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο στο Ανφιλντ (21.45, CS1), με τους «δράκους» να μην προκρίνονται ούτε με θαύμα στους «8», καθώς η ήττα με 5-0 από τους «κόκκινους» στο Ντραγκάο δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης.

—-

Νέο συμβόλαιο με Αστόρι η Φιορεντίνα

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τον θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι (φωτό), που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας για τον προχθεσινό αγώνα στο Ούντινε. Οπως είχε αποκαλυφθεί, ο Αστόρι είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας για νέο συμβόλαιο, το οποίο μάλιστα ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής θα υπέγραφε χθες Δευτέρα και θα τον κρατούσε στο «Αρτέμιο Φράνκι» έως το 2022. 

Κι όμως, η Φιορεντίνα αποφάσισε να κάνει πράξη τη συμφωνία και να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αστόρι, το οποίο θα καταθέσει στη λίγκα και τα χρήματα θα πάνε στην οικογένειά του! Πραγματικά σπουδαία κίνηση από τη Φιορεντίνα, που αξίζει σεβασμό και χειροκρότημα. Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας του Ούντινε Αντόνιο ντι Νικόλο επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δολοφονίας του Ντάβιντε Αστόρι, αλλά πρόκειται για μια κανονική διαδικασία, η οποία απλά πρέπει να γίνει. 

«Εχουμε καθήκον να εξετάσουμε την υπόθεση του θανάτου του Αστόρι, το αν ήταν απλά μια τραγική κατάληξη ή αν κάποιος ήξερε κάτι» τόνισε ο Ντι Νικόλο σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Εχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Δεν υπάρχει κατηγορούμενος, ούτε κάποιος που να φαίνεται ότι θα μπορούσε να πει κάτι. Εχουμε κανονίσει αυτοψία, η οποία θα γίνει την Τρίτη (σ.σ.: σήμερα)» πρόσθεσε.

Η κηδεία του Αστόρι θα γίνει την Πέμπτη.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...