Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Βήμα… πρόκρισης!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καρσίγιακα 74-68 και θα τα παίξει όλα για όλα στον επαναληπτικό της ΤουρκίαςΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Mε οδηγό την άμυνά του (αν και τα θαλάσσωσε στο τέλος χάνοντας τη διαφορά των 19 πόντων), ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 74-68 κόντρα στην Καρσίγιακα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, και θα τα παίξει όλα για όλα στον επαναληπτικό της Τουρκίας την ερχόμενη εβδομάδα (14/03). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε χαμηλά στο σκορ την αντίπαλό του (έχει μέσο όρο 85 πόντους ανά αγώνα), όμως στα τελευταία λεπτά «αυτοκτόνησε», με τη διαφορά να μειώνεται από τους 19 στους έξι πόντους. Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παρκέ, με τον ΠΑΟΚ να έχει εξαρχής τον ρόλο του οδηγού (20-16 στο 10′). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν δυσκολία στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να παραμένουν ζωντανοί στον αγώνα (39-37 στο 20′), παρά την πιεστική άμυνα των γηπεδούχων. Ομως τα δεδομένα ανατράπηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος, βρήκε στόχο, αλλά παράλληλα συνέχισε να προστατεύει το δικό του καλάθι, δείχνοντας στην Καρσίγιακα ότι η πρόκριση θα παιχτεί επί ίσοις όροις (55-44 στο 30′). Τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε προβάδισμα 19 πόντων (69-50), όμως αντέδρασε άσχημα στο τελευταίο δίλεπτο, με τους Τούρκους να μειώνουν τη διαφορά (74-68 στο 40′). Η συγκεκριμένη διαφορά κάνει το έργο του ΠΑΟΚ δύσκολο, εν όψει του επαναληπτικού, όμως η ελληνική ομάδα έδειξε ότι, εάν παίξει σοβαρά, μπορεί να πάρει την πρόκριση στους «8». Για την ίδια διοργάνωση: Ζιελόνα Γκόρα – Μονακό 82-84.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-37, 55-44, 74-68.

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χαραλαμπόπουλος, Χρυσικόπουλος 2, Γκος 13(2), Τζάκσον 13(1), Τζόουνς 3(1), Κατσίβελης 10(1), Κόνιαρης 3(1), Κρουμπάλι 10, Μαργαρίτης 9(1), Πέτεγουεϊ 9(1), Τσόχλας, Ζάρας 2.

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Μπάνιτς 6, Γκιουλασλάν, Τζόουνς 13(1), Κένεντι 16(1), Τουρέν 8, Ουγκιουρλού 10, Ουότερς 10, Γουντ 5.

—-

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ NIKO ΠΑΠΠΑ, ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE 

Πρόβλημα στον Παναθηναϊκό με τον Παππά (φωτό)! Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν αύριο στη Μαδρίτη τη Ρεάλ (22.00) και τα νέα για τον Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Ο Νίκος Παππάς αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με πρόβλημα στον αστράγαλο (βαρύ διάστρεμμα) και φαντάζει απίθανο να προλάβει την αναμέτρηση με τη Ρεάλ.

Παράλληλα, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ για κάποιες φωτοβολίδες που άναψαν στο «Νίκος Γκάλης», στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την Παρασκευή στο ΣΕΦ την Μπάμπεργκ (21.00), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει ξεκουράσει κάποιους παίκτες του (έδωσε ανάσες στον αγώνα με τον Αρη), την ίδια στιγμή που είδε τον Τιλί να επιστρέφει 100% στην αγωνιστική δράση. Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού:

«Δεν τη φανταζόμουν αυτή τη στιγμή γιατί πάντα βλέπεις την κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν σκέφτεσαι τι θα γίνει ύστερα από 20 χρόνια ή ύστερα από 15. Μπορεί ατομικά να είναι κάτι ωραίο που όταν ήμουν μικρός το ονειρευόμουν, αλλά, όταν έρχεται αυτό σε συνδυασμό με ομαδικούς στόχους, γίνεται ακόμη πιο ωραίο».

Τέλος, πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε η Ευρωλίγκα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο γιατί παραβίασε την απαγόρευση εισόδου στο ματς με τον Ολυμπιακό.

—-

ΑΕΚ: Και τώρα ήρθε η ώρα της Νίμπουργκ

Να ανοίξει τα φτερά της για να πετάξει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει η ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται σήμερα τη Νίμπουρκ (19.30, NOVASPORTS2) στο «Νίκος Γκάλης» για τον πρώτο αγώνα της φάσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με μοναδικό στόχο να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας εν όψει του επαναληπτικού της Τσεχίας (14/03). Ο Ντράγκαν Σάκοτα υπολογίζει όλους τους παίκτες του, οι οποίοι είναι υγιείς και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη, που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Ο τεχνικός της «Ενωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον σημερινό αγώνα: «Προερχόμαστε από μια επιτυχία (σ.σ.: την κατάκτηση του Κυπέλλου) που μας δίνει αέρα και μας κάνει λίγο διαφορετικούς. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όμως ξεκινάμε αρκετά χαμηλά. Πήραμε μια θέση που δεν μας δίνει πλεονέκτημα. Θεωρητικά οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερη θέση».

Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε: «Η Νίμπουρκ είναι επικίνδυνη ομάδα, άσχετα που δεν γεμίζει το μάτι σαν σύλλογος. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι να παίξουμε για 40 λεπτά δυνατά».

Σήμερα θα γίνουν και οι αναμετρήσεις: Νεπτούνας – Στρασμπούρ (19.00), Ολντενμπουργκ – Λούντβιχσμπουργκ (21.00), Μπαϊρόιτ – Μπεσίκτας (21.00), Ναντέρ – Μπάνβιτ (21.30), Μούρθια – Τενερίφη (21.30).

—-

ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING

Aψογος εκτελεστής και στο μπάσκετ αποδείχθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Καραγκούνης σκόραρε συνεχώς. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, συνεχίζει τις δράσεις της. Αυτή τη φορά έστειλε μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, με τη βοήθεια του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, μέσω ενός αγώνα που έγινε χθες στο κλειστό της Νήαρ Ηστ.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Γαλακτερός, Υφαντής, Παπανικολάου, Τζαλαλής και Γιαννούλης από τον χώρο του μπάσκετ, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ το ποδόσφαιρο εκπροσώπησαν οι Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Τσιάρτας και Κατσουράνης.

Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν ικανότητες και στο μπάσκετ. Ο Τσιάρτας, εκτός από πόδι διαβήτη, έχει ταλέντο και στο σουτ, καθώς ήταν εύστοχος από τη γραμμή των 6,75 μ., ενώ ο Καραγκούνης δεν δίστασε να κάνει τη μία διείσδυση μετά την άλλη, σκοράροντας με λέι απ.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...